4 skäl till varför är en revolutionär bitcoin plånbok | Swedish.globalsciencecollaboration.org

4 skäl till varför är en revolutionär bitcoin plånbok

4 skäl till varför är en revolutionär bitcoin plånbok

Konkurrensen blir hård på Bitcoinwallet slagfältet, med framgångsrika utmanare nu kommer från alla sidor av spektrumet - särskilt eftersom Apples klartecken för Bitcoin plånböcker på iOS. Nu när vi har gott om alternativ för lagring av Bitcoin på praktiskt taget alla enheter är nästa logiska steg att ta reda på vilka som är de bästa.

Jag har tidigare granskat Hive Bitcoin walletand gav det en mycket positiv bedömning. Men denna översyn var bara Android-appen, och flera updateshave inträffade sedan i Hive land - främst frisläppandet av en webb plånbok som körs på HTML5 och är kompatibel med alla moderna webbläsare och även mobila enheter.

Detta stycke kommer att beskriva fyra olika funktioner som gör Hive en potentiellt revolutionerande Bitcoin plånbok. Visserligen två av dessa funktioner är endast delvis byggas ut, är den sista bara ett förslag, och inte alla funktioner är tillgängliga på alla enheter just nu. Men sammantaget hela den Hive funktionalitet utgör en betydande hoppa framåt i vad Bitcoin plånböcker är kapabel till.

1. Innovativa säkerhetslösningar

Hive webb applicationsports en strömlinjeformad HTML5 gränssnitt och en HD plånbok. I det här fallet har HD inte står för ”high definition”, utan snarare ”hierarkisk deterministisk” - en teknisk term som hänvisar till plånboken förmåga att återställa sig med bara 12 ord lösenordsfras.

I huvudsak innebär detta plånboken behöver aldrig backas upp, eftersom användaren bara behöver komma ihåg eller skriva ner en viss kombination av ord. Med det enda 12-ord lösenordsfras, kan deras Hive web plånbok nås från vilken dator eller HTML5-aktiverad enhet med en internet-anslutning.

Denna typ av säkerhet betyder att användaren är i full kontroll över sin Bitcoin. Privata nycklar inte lagras på en central server, och det finns ingen anledning att lita på Gmail eller Dropbox med en säkerhetskopia. Plånboken är evigt på blockchain och alltid tillgänglig med HD lösenordsfras.

Detta är ett relativt nytt tillägg till Bitcoin protokollet - dubbade BIP32 - och har endast genomförts med några plånbok klienter, såsom Electrum. Men funktionen är ett mycket välkommet tillskott till kupan och tjänar till att förenkla säkerhet för tillfälliga Bitcoin användare.

2. Flera kryptovaluta Support

Hive webb app lanserades också med en unik funktion för en Bitcoin plånbok - stöd för olika cryptocurrencies, allt lagras i samma plånboken. Just nu finns det bara stöd för Bitcoin och litecoin, men utvecklarna funderar på att lägga till så många cryptocurrencies som möjligt. De kan även skapa en fristående APIthat kan länka upp med praktiskt taget alla blockchain och fråga den som en databas.

Inte bara utvecklarna vill inkludera andra populära altcoinssuch som Blackcoin, men också anpassade tillgångar som skapas av Crypto 2,0 plattformar som Counterpartyand Ethereum. Tänk att kunna söka upp decentraliserat företag lager, rätt inifrån Hive Bitcoin plånbok.

En sådan rund plånbok skulle vara verkligt innovativa eftersom just nu finns det mycket begränsade möjligheter för lagring av flera mynt. Man kan antingen ladda ner och installera varje myntets Qt skrivbordsklient - obekvämt och ofta resurskrävande - eller bara hålla mynten på en centraliserad handel webbplats som Cryptsy eller Mintpal.

Att ha ett säkert sätt att lagra flera typer av mynt på ett ställe skulle vara ett allvarligt välsignelse för kryptovaluta samhälle. Detta skulle göra traditionella Qt plånböcker föråldrad för något annat än hela blockchain lagring, gruv- och prägling. Det skulle också eliminera risken att förlora pengar på att hacka attacker mot centraliserade utbyten.

3. Inbyggd App Store

Hive är den första Bitcoin plånbok för att ha native integrera tredjepartsprogram, såsom Bitstamp handel webbplats eller minfältet spel spel. Jag gormat om denna funktion i min recension av Hive, och jag tror fortfarande att det är en av de coolaste funktionerna i varje plånbok just nu.

App Store är fortfarande begränsad till en handfull program på denna punkt, och ingen av dem är särskilt revolutionerande. Men detta kommer att förändras när appen får mer popularitet och utvecklare börjar portera sina webbtjänster på Hive plattform för att få tillgång till den demografiska.

Några möjligheter som jag kan tänka inkludera fullt utvecklad spel appar med slots, blackjack och Texas Hold'em (Seals med klubbar, någon?); sekretess-förstärkare såsom CoinJoin och DarkWallet; och decentraliserade marknadsplatser som OpenBazaar. Med digital valuta och en vidöppen app-plattform, himlen är verkligen gränsen.

The Hive utvecklare ger en användbar guide på GitHubfor skapa inbyggda program, som i huvudsak bara buntar av CSS, HTML eller JavaScript-kod som körs i ett fönster i Hive. Som guide säger: ”Du kan använda de flesta funktioner man kan förvänta sig från en vanlig modern webbläsare.”

4. Funktions Baserat Crowdfunding (Föreslagen)

För lite mer än två veckor sedan, en Hive utvecklare publiceras på GitHub en idé för att höja moneyfor målinriktad utveckling av specifika Hive funktioner. Detta skulle göra det möjligt givare att i huvudsak rösta på vad de vill utvecklare att arbeta på, och direkt stödja särskilda tillägg till Hive funktionalitet.

Innebär denna vision av crowdfunding låter bekant? Det bör eftersom det är mycket lik Mike Hearn s Lighthouse- som när de släpps, gör det möjligt för människor att direkt finansiera särskilda uppgraderingar av Bitcoin kärnprotokoll som de vill Hearn att arbeta med. Det är en modell av crowdfunding som bör förbättra den ofta fristående relation som utvecklarna har med sina användare.

Mike Hearn instämde på Hive s crowdfunding inlägg, förklarar hur hans fyr projektarbeten och om det skulle vara förenligt med Hive vision för finansiering uppgraderingar plånbok. Hearn avslutades med en lång kommentar som förklarar de nödvändiga åtgärder som skulle krävas för att integrera fyr i Hive.

Men Hearn konstaterar att ”Lighthouse är inte öppen källkod ännu, så ovanstående planen inte är genomförbart förrän det är.” Detta beror på att Hearn vill tjäna så mycket pengar som möjligt från fyren innan du öppnar det upp för världen. Därför kan det dröja ett tag innan Hive har tillgång till just den crowdfunding metoden.

Intag av Bitcoin Plånböcker till nästa nivå

Dessa har varit bara en handfull av nuvarande och kommande Hive funktioner som fångade min blick nyligen - surfa på Hive s github profil utbyten ännu mer föreslagna funktioner som kunde få implementeras i framtiden.

Det är en spännande tid då vi kan titta i realtid hur utvecklare att uppfinna nya sätt att låt oss använda våra pengar, och även att kunna interagera direkt och föreslå förbättringar. En sådan utveckling kommer att ske ännu snabbare eftersom tiden går och konkurrens blir hårdare.

Resultatet kommer att vara helt anpassningsbara smartphone apps som gör det otroligt enkelt och bekvämt att skicka och manipulera sina pengar på något sätt kan tänka sig. Det är en stor framtid verkligen, och Hive bidrar till att bana väg.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

Post Altcoin

Hur man gör upp till 20% vinst från dina bitcoins genom investeringar

Post Altcoin

4 enkla steg för att acceptera Bitcoin i ditt företag

Post Altcoin

En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node

Post Altcoin

Brock Pierces Realcoin är en dålig idé, och det här är varför

Post Altcoin

Vad är Dogecoin, The Charity Coin?

Post Altcoin

Så här skyddar du din Bitcoin plånbok

Post Altcoin

Hur man köper NEO i 3 enkla steg: En nybörjarhandledning

Post Altcoin

16 fantastiska och användbara Bitcoin-kalkylatorer

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 Verktyg för att avgöra om en Bitcoin Business är Legit

Post Altcoin

Bitcoins dagliga rapport: BitFury Capital Invests i BitGo, KnCMiner stänger $ 14M-serien en investeringsrunda och mer

Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 Release