Vad är Darkcoin, den anonyma valutan? | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vad är Darkcoin, den anonyma valutan?

Vad är Darkcoin, den anonyma valutan?

Det hävdas ofta att Bitcoinis anonym, men någon som förstår systemet vet att detta inte är sant. Medan Bitcoin kan vara pseudonym om de används mycket noga, att uppnå även denna nivå av anonymitet är svårt. Darkcoinwas skapats för att ge möjlighet att uppnå verklig anonymitet genom en digital valuta, och introducerar många nya funktioner som skiljer sig från resten.

Hur är Darkcoin Mining Unique?

Först och främst är Darkcoin baserad på proof-of-arbete (POW), som Bitcoin, men med en stor innovation. Istället för att använda SHA-256like Bitcoin, eller Scryptlike litecoin använder Darkcoin 11 rundor av olika hashing-funktioner. På grund av de många olika funktioner i det s miningalgorithm är genomförbarheten av en ASIC signifikant reducerad. I själva verket kan utvecklarna även lägga till ytterligare hashing funktioner om en ASIC skapas som omedelbart skulle göra maskinen föråldrade. Även ASICs är inte nödvändigtvis dåligt, för en valuta som Darkcoin är det bättre att lämna gruv utbredd.

För det andra är Darkcoin tar en unik ställning på difficultyand blocket belöning. Svårigheten i Darkcoin åter riktade varje block med hjälp av en ny algoritm som utvecklats exklusivt för Darkcoin, känd som mörka Gravity Wave. Blocket belöning justeras inte strikt av blocknummer, eftersom de flesta digitala valutor är, men i stället är med användning av formeln: 2222222 / (((Svårighetsgrad + 2600) / 9) ^ 2).

Vad gör Darkcoin Mer Anonymous än Bitcoin?

Anonymitet valutan baseras på funktionaliteten hos en program som heter Darksend, som löser problem med Bitcoin där användarna kan spåras baserat på att titta på Input Output transaktioner. Med Bitcoin, om en användare köper en tjänst eller produkt för 0.1205693 BTC (eller något annat godtyckligt antal), då transaktionen har i princip kopplade plånboken de skickade BTC från, och alla andra plånböcker som lätt kan kopplas genom transaktioner, det enda person. Om inte en användare endast använder Bitcoin som solo minerade, och aldrig blandar medel mellan plånböcker, är det mycket svårt att upprätthålla någon nivå av sann anonymitet efter en transaktion länkar dem till en känd köp.

Emellertid har den lösning som Darksend princip implementeras en tumlare i Darkcoin. En tumlare blandar användare mynt, för att dölja sin källa och Darksend gör detta på ett genialiskt sätt. Om Användare 1 har 100 darkcoins och vill betala Användare 2 20 darkcoins från det, så när Användare 1 sänder sina 20 darkcoins, Darksend tar faktiskt alla 100 hisher mynt, och tar 100 mynt från flera andra användare på en gång, och blandar dem alla tillsammans. Därefter de 300 mynt bryts upp i bitar av varierande mängder som är placerade i många plånböcker. En del av dessa plånböcker är färska, tomma plånböcker som är anslutna till Användare 1 konto, andra är anslutna till andra användare som ingångs 100 darkcoins och 20 går in i Användare 2 plånbok. På grund av denna blandning, och automatisk generering av nya plånbok adresser som är tillgängliga för Användare 1, är det omöjligt att avgöra hur mycket darkcoin Användare 1 faktiskt spenderar eller vilken mynt heshe närvarande äger.

Var kommer Darkcoin gå härifrån?

Darkcoin är en mycket unik valuta, och har potential att bli den anonyma valuta som många ville Bitcoin vara. Det är osannolikt att uppnå den nivå av framgång Bitcoin har uppnått åtminstone inom en snar framtid, eftersom Darkcoin natur gör det oacceptabelt för många regeringar, konsumenter eller företag. Men det finns en stor gemenskap av användare som skulle ha stor nytta av detta system, och som ger det möjlighet att utvecklas till en mycket viktig, mycket värdefullt bit av digital valuta världen.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Är Dogecoin Dead? Eller kommer Doge att stiga igen?

Post Altcoin

Reddcoin Officiellt Frigör POSV - Komma igång den 2 augusti (Nu Live)

Post Altcoin

Så här köper du Namecoin (Paypal, kreditkort, kontanter) - 100% Säker och enkel

Post Altcoin

The Potcoin Way

Post Altcoin

13 Platser att kontrollera Litecoin-marknadsdata

Post Altcoin

Hur man köper Ripple (XRP) i 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Bitcoin & kortfristig avkastning

Post Altcoin

Hur man köper Zcash i 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Den 6 bästa Bitcoin gruvprogrammet

Post Altcoin

Gavin Andresen visar hur man implementerar ett tvåfaktorsskydd av plånboksfiler

Post Altcoin

Mynt Kort dagliga rapport: Twitch.tv och Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware och Tecnisa

Post Altcoin

De gyllene reglerna: En grundläggande guide för att köpa och använda Bitcoins