Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0 | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0

Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0

Eftersom altcoin industrin fortsätter att expandera, det finns en påtaglig önskan bland dem i samhället för att sålla bort de misslyckanden och fokusera på de framgångar. Alla vill vara med nästa Bitcoin, men sanningen är att nästa ”stora grej” kommer troligen att bli något liknande Bitcoin - och det kanske inte ens är en kryptovaluta alls.

Ange Ripple, ett relativt nytt system för värdeöverföring som har kallats av vissa som ”Crypto 2,0” eftersom det bygger ytterligare ett lager ovanpå befintliga finansiella system, både krypto och fiat. Låt oss ta en titt på hur allt fungerar och om Ripple kan vara en framväxande framgång.

Ripple decentraliserade Exchange

Ripple är ett open-source, decentraliserad utbyte som gör det möjligt för användare att handla nästan vad som helst av värde med varandra - Bitcoin, litecoin, dollar, euro, guldtackor, you name it. Förutsatt två användare litar på varandra och komma överens om villkoren för transaktionen, kan vad som helst handlas med något annat.

Till exempel om Bob vill handla 450 USD för Marias en BTC, som kan göras direkt om båda användarna accepterar och litar på varandra. Men vad händer om Mary vill euro istället för dollar? Då Ripple nätverket kommer automatiskt söka efter en euro-handel mellanhand mellan Bob och Mary. Bobs 450 USD kan omvandlas till 320 EUR, som därefter ges till Mary för hennes en BTC. Denna process kan inkludera så många mellanhänder och olika valutor som behövs för att avsluta handeln och allt händer under huven enligt Ripple protokollet.

Dessa affärer registreras på en offentlig liggare delas över hela nätverket, liknar hur Bitcoin s blockchain fungerar. Men medan den blockchain tar upp till 10 minuter för att fullständigt kontrollera en transaktion, den Ripple nätverket tar endast 2-5 sekunder. Denna korta väntetiden uppnås genom en konsensusprocess, och förlitar sig inte på minersto kontrollera transaktioner, vilket är fallet med Bitcoin.

Gateways in i Ripple Network

 

Medan Ripple protokollet i sig är decentraliserad, är det beroende av enheter som kallas "gateways" som fungerar som ingångs- och utgångspunkter för användare och deras pengar. Gateways fungera i huvudsak som en mellanhand mellan en användares bank och Ripple nätverket liknar hur Coinbaseis en mellanhand för Bitcoin. Det är där know-your-kund och anti-penningtvätt lagar spelar in, som potentiella Ripple användare måste ge identitet och proof-of-uppehållstillstånd innan få godkänt av en gateway. När det händer, kan användaren sätta medel till Ripple nätverket och börja handla. Gatewayen kommer att behövas igen när användaren vill ta ut pengar i sin bank.

Just nu finns det bara ett fåtal Ripple gateways igång, begränsar de alternativ som en potentiell användare har för att komma in i nätverket. Den mest kända och pålitliga gateway vid denna tidpunkt är Bitstamp, vilket gör att överföring av USD, BTC, EUR, GBP, JPY, AUD och CHF till rippel.

Ripple är Native Valuta: XRP

Även om Ripple nätverket är bara ett protokoll, men det har sin egen inhemska valutan kallas XRP, eller alternativt, krusningar. Dessa kan handlas på börsen precis som någon annan enhet av värde, men för de flesta situationer som de inte behövs. Låt oss gå tillbaka till exemplet med Bob och Maria - antar att det finns ingen som erbjuder euro för Marias bitcoin, och det finns ingen som erbjuder Bitcoin för Bobs dollar. Den Ripple nätverket är inte slutföra handeln eftersom det inte finns en kedja av kompatibla handlare. Det är där XRP kommer in - det fungerar som ett smörjmedel för hela systemet, vilket ger likviditet om inte annat skulle det inte finnas någon. I de få fall där det inte finns tillräckligt många människor att slutföra kedjan av en handel är XRP används för att fylla i hålen.

Även om detta är ett innovativt tillägg till ett projekt som Ripple har det orsakat en del kontroverser för moderorganisationen. Ripple Labs fortfarande kontrollerar majoriteten av XRP, trots att släppt en betydande mängd gratis till tidiga användare av Ripple. På detta sätt är XRP som en pre-minerade altcoin och köpa in Ripple nätverket innebär att ha tro att skaparna inte kommer att förstöra projektet genom att släppa för mycket XRP på en gång eller släppa för lite och beröva nätverket av likviditet. Bara tillräckligt behövs för att smörja transaktioner effektivt och hålla Ripple trim.

Är Ripple en framgång i fattandet?

Även om inte utan sina brister - inklusive en ynka antal portar och en infödd valuta som är pre-minerade - Ripple innehar betydande löfte som en decentraliserad utbyte som snabbt och effektivt kan utbyta olika valutor mellan varandra. I den meningen är Ripple som ett paraply nätverk som kan omfatta Bitcoin, altcoins, fiat valutor och även fysiska tillgångar som guld och silver. Om projektet lyckas - och framgång beror helt på integritet gateways och Ripple Labs ledning av XRP - då Ripple kan mycket väl revolutionera globala finansiella nätverk.

Uppdatering: Den 22 maj meddelade Ripple grundare Jed McCaleb att han skulle likvidera sin 9 miljarder XRP aktierna i Ripple nätverket skicka priset på XRP rasar. Dessutom Ripple styrelseledamot Jesse Powell avgick från sin positionover en brist på förtroende för bolagets riktning. Hans åsikter om företaget möttes med en vapen-and-desist brev från Ripple Labs som anklagade Powell för att försöka sabotera företaget genom att tajma sin avgång tillsammans McCaleb s XRP selloff. Powell trotsade vapen and-desist order, säger att hans ursprungliga uttalanden var saklig och att han inte hade maskopi med McCaleb. Powell insisterar på att Ripple Labs fördelningen av XRP, särskilt av VD Chris Larsen, har varit grunden orättvist.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Förstå Bitcoin Arbitrage

Post Altcoin

Hur man min Bitcoins: En enkel guide för nybörjare

Post Altcoin

Fyra fakta om Bitcoin plånböcker som du måste veta

Post Altcoin

GAW Miners VD på KNC: s Titan: Scrypt Mining is My House

Post Altcoin

Hur man köper Zcash i 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

SEC Preliminär utredning till GAW Miners bekräftas och information läckt

Post Altcoin

Hur man gör upp till 20% vinst från dina bitcoins genom investeringar

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) är nu beväpnad med multisig

Post Altcoin

Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del II

Post Altcoin

Vad är Litecoin?

Post Altcoin

Kommande Bitcoin Gafflar i 2018 - Här är vad att titta på

Post Altcoin

Mynt Kort dagliga rapport: Twitch.tv och Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware och Tecnisa