Forskare frågar för Bitcoin & Dogecoin Donations | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Forskare frågar för Bitcoin & Dogecoin Donations

Forskare frågar för Bitcoin & Dogecoin Donations

Molekylärbiologer i samband med Harvard och MIT ber kryptovaluta samfundet om hjälp med att finansiera sina projekt. Forskarna vill donationer för sin forskning om mTOR-genen, en viktig katalysator i processen för cellernas åldrande och cancerutveckling.

Tim Peterson, forskarassistent vid Harvard University, publiceras på Bitcoin subreddit tisdag be om donationer till välgörande ändamål från samhället. Han gav bevis på identitet och länkar till hans arbete på Onarbor en crowdfunding plats han skapade som accepterar Bitcoin, dogecoin och kreditkort via Stripe.

Peterson och hans kollegor hoppas kunna skapa en ny finansieringskälla för sin forskning som inte förlitar sig på den besvärliga processen att ansöka om bidrag.

Microfunding för vetenskap

Petersons crowdfunding webbplats, som just lanserat denna månad, är utformad för att ge användarna möjlighet att bli "backers" av särskilda projekt genom att donera pengar. På detta sätt Onarbor liknar andra gräsrotsfinansiering plattformar som Kickstarter och Indiegogo.

Dock är Onarbor speciell eftersom den tillåter bidrag i form av cryptocurrencies Bitcoin och dogecoin. Så lite som 5 DOGE (0,2 cent) kan doneras till projekt, eller ”verk” som de kallas på webbplatsen. Detta öppnar upp möjligheten av ett projekt blir finansieras genom tusentals små donationer, istället för att försöka säkra en stor bidrag.

Peterson utvecklar i kommentarerna av hans inlägg:

Att göra en micropublishing och microfunding plattform i Onarbor kände vi att vi kunde både minska tids forskarna utgifterna inte gör själva vetenskapen och tillåta människor att betona mindre om pengar de ger.

Nya gräsrotsfinansiering funktioner

Medan Peterson och hans kollegor använder främst Onarbor att visa upp sina vetenskapliga artiklar, platsen stöder också publicera dokument, musik, videor och appar. Praktiskt taget ett stycke kreativt arbete kan publiceras på webbplatsen för peer review och donationer.

Onarbor innovativa peer review-funktionen simulerar processen att forskare känner till att använda i vetenskapliga tidskrifter. Inte bara kan projekt finansieras genom mikro donationer, men fackgranskade svar kan finansieras också. Detta incentivizes andra akademiker på webbplatsen för att granska verk sina kamrater.

Dessutom Onarbor stödjer ”versionshantering” arbete, liknar hur GitHub erbjuder olika versioner av samma kod. Oavsett om det är en låt, video, dokument eller app, kan arbetet uppdateras av dess skapare med nya funktioner och inbördes förslag. Alla tidigare versioner av arbetet förblir tillgängliga för uppspelning av Onarbor användare.

Paradigmskifte?

Peterson sade att hans forskning har höjt ca $ 6000 i digital valuta så långt, med hjälp mestadels kommer från generösa dogecoin samhälle. Det verkar som om den nya crowdfunding experiment är redan framgångsrik, med forskare lyfta tilläggs pengar som skulle ha varit svårt att få utan hjälp av cryptocurrencies.

Medan Onarbor arbetar fortfarande ut the kinks - aktiva användare är knappa, är webbdesign hackig och inloggningsformuläret är buggy- konceptet själv har en mycket lovande. Kanske i framtiden kommer forskarna inte längre behöver oroa sig för byråkratisk mardröm förslag bidrags och kommer att kunna ta sitt arbete direkt till den breda allmänheten. Digitala valutor är för första gången i historien, så att forskare har en direkt ekonomisk relation med vetenskap förespråkar.

Uppdatera 14 juni: Onabor webbplats utformning har förbättrats sedan starten i maj och hemsidan är nu en strömlinjeformad vertikal syn på nya produktioner. Inloggningsformulär fungerar också perfekt nu också.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Multisig: En nybörjarguide

Post Altcoin

Hur man köper NEO i 3 enkla steg: En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Bitcoin plånböcker: föredrar du webbaserad programvara eller vill du helst gå mobilt?

Post Altcoin

Reddcoin Officiellt Frigör POSV - Komma igång den 2 augusti (Nu Live)

Post Altcoin

Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0

Post Altcoin

Vad är Feathercoin

Post Altcoin

Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs

Post Altcoin

Förstå Bitcoin Arbitrage

Post Altcoin

En nybörjarhandledning för att driva din egen Bitcoin-bankomat

Post Altcoin

Så här får du din första bitcoin idag

Post Altcoin

Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid

Post Altcoin

Coin Briefs senaste uppgraderingar, och snart att bli implementerade funktioner