Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del II | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del II

Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del II

Förra veckan skrev jag den första delen av 6 idéer som jag tror att krypto samfundet måste anamma, och den här veckan kommer jag att avsluta listan. Tidigare har vi diskuterat sambandet mellan energi och krypto och antalet krypto enheter med anknytning till priset. Det är där vi fortsätter den här veckan.

4. Brist likställer inte Value42 Coin var inte den enda krypto att göra misstaget att tro att brist automatiskt uppgick värdet. Ron Paul Coin beslutat att begränsa sin skapelse på 2,1 miljoner enheter, endast 10% av den totala Bitcoin utbudet. Nedan hittar du ett utdrag från deras hemsida. (Tonvikten mina)

Det finns ett antal krypto-mynt ut som har en mycket hög total myntpulstal (hundratals miljoner eller miljarder). Brist skapar värde inte överflöd. RonPaulCoin bygger på denna kvalitet av brist, som guld, som Ron Paul talar så ofta för att stödja. På grund av detta, har 1 / 10th av den totala mynt utbudet som Bitcoin någonsin kommer have.Notice sambandet mellan total mynt tillgång och pris per mynt RPC:

* RonPaulCoin värde kommer officiellt att bestämmas på börser. För närvarande kan du skaffa RPC genom att köpa den eller genom gruvdrift den. Se "Komma igång" Avsnitt 

Ser du misstaget de gjorde? Det finns två faktiskt, och var och en kommer att diskuteras i tur och ordning. Först de direkt likställas samband med orsakssamband som är den typ av slarviga tänkande du varnas om inom vetenskap, medicin, ekonomi, etc. Dessa termer är inte synonymer och bör inte behandlas som ett sådant. Detta är förmodligen anledningen till RPC har sett en sådan förödande fall från $ 37 var och ett börsvärde på $ 400.000 i januari till $ 0,41 och ett börsvärde på $ 31.000 i maj med några tecken på återhämtning i sikte. Det andra misstaget, nära knuten till den första, är den lustiga missförstånd om varför guld är värdefullt i första hand.

Guld är ganska meningslöst av sig själv eftersom det är för mjuk för att användas för att göra verktyg eller vapen. Och tills civilisation utvecklar el, guld (en utmärkt ledare) egentligen inte göra mycket utom ser ganska. Det har dock har en ganska speciell egenskap: den inte rostar, matt eller förfall. Egendomen, i kombination med sin enkel rening, gör det mycket attraktivt för kosmetiska ändamål.

För tusentals år sedan upptäcktes det att när du drar guld över en bit av skiffer lämnar ett märke. Och om du förnedra guld genom att blanda det med något annat, du ändra typen av märke som guld lämnar efter sig. Det är där begreppet ”prövosten” kommer från, och denna upptäckt helt förändrat världen. När människor hade ett sätt att säkerställa kvaliteten på guldet blev perfekt bytesmedel. Ett ämne som aldrig skulle försämra skulle kunna överlåtas oändligt passerade från hand till hand mellan generationer, och det var tillräckligt mjuk för att lätt kunna bearbetas och delas. Folk beslutat att X antal guld var värd en uppsättning mängd varor och det är därför guld blev den främsta formen av valuta. Det faktum att guld var också ovanligt kraftigt förhöjd sin status, men sällsynthet i sig var inte orsaken till värde. Det är verktyg, inte brist, som ger guld värde. Bristen var bara körsbär på fruktglass, inte glassen. Detta är en förenklad förklaring av en extremt komplicerat ämne, men det ger dig en god uppfattning om vad jag talar om, hoppas jag.

5. ”Ny” och ”bra” inte Synonymer EitherAs jag sagt tidigare, folk har en tendens att blanda ihop orsakssamband och korrelation, eller att tro att de är synonyma. Ett annat vanligt misstag är att förväxla nya och bra. Detta är ett problem som inte är begränsat till den krypto samhället på något sätt, men är orsaken till oändliga hype, som 'nästa stora grej' i kryptovaluta släpps ganska mycket varje dag. Charlie Lee utvecklade Scrypt algoritm för att fixa några av de brister han fann i Bitcoin s SHA-256-algoritmen, och det fungerade bra. Idag litecoin har ett börsvärde på 300 miljoner dollar dollar, ned från en hög på $ 1 miljard dollar och är allmänt ses som en ganska säker investering för lång tid. Tyvärr, eftersom vi redan har sett, inspirerar framgång imitation, utan verklig förståelse, och så världen snabbt översvämmade med Scrypt mynt. De flesta av dessa som absolut ingenting, bortsett från att ha en smart namn. Min personliga favorit exempel på detta var BBQ Coin som, bortsett från en söt namn, hade absolut ingenting som talar för det.

6. Ström ConcentratesAs Bitcoin har vuxit i popularitet under de senaste fem åren, fler människor hoppade i gruvnäringen. Detta i sin tur har lett till en ökning av svårigheten att hitta nästa block som är hur programmet fungerar. Som svårigheten steg, det behövs en ständigt ökande mängd processorkraft för att lösa pusslet. Sålunda Application Specific Integrated Circuit (ASIC) maskiner har utvecklats för att göra utvinning av Bitcoin. En ASIC maskin bara kör ett program, men det går det riktigt, riktigt bra. ASIC maskiner har funnits sedan 1980, så det är ganska troligt att Satoshi Nakamoto visste att så småningom skulle de kunna utvecklas för Bitcoin mining (Även om jag medger fritt detta är bara spekulationer från min sida). Som ASIC har blivit snabbare och billigare, har Bitcoin mining blivit mer centraliserad, vilket är motsatsen till vad Nakamoto sade att han ville. Det är en situation som bara kommer att fortsätta. Den (försvarlig) rädsla för ASIC mining tar över Bitcoin nätverket har lett till att många mynt utvecklare att undfly SHA-256 för Scrypt. Den potentiella vinsten av maskiner Scrypt-ASIC, har dock lett mer än några ingenjörer att försöka utforma dessa maskiner, vilket i sin tur ledde programmerare att utveckla X11, och nu X13 algoritmer. Denna nya strategi innehåller flera algoritmer i ett försök att vara ASIC-bevis. Det är en nick till de krypto anarkistiska rötter Bitcoin, ett försök att undkomma nätverk centralisering och tillbaka saker till den decentraliserade modell som Nakamoto främjas.

Det är en ädel ambition, men en som jag fruktar slutligen dömt att misslyckas. Den vetenskapliga definitionen av arbete energi som förbrukas över tiden. Energi tenderar att koncentrera sig, som strömmar från en hög koncentration till en låg koncentration. Anledningen till att jag tar upp det är att pengar är antingen ersättning för utfört arbete, eller det är incitament att producera arbete. Därför är pengar energi. Olja, kol och trä är alla potentiella energikällor, och i viss utsträckning så är tegel guld. Du behöver bara ta reda på hur man förvandla dem till energi. Det som skiljer guld bortsett från de andra är att det är en icke-färskvara resurs, som jag sa tidigare.

Detta för oss tillbaka till där vi började med termodynamikens lagar. Ingenting växer för evigt... Ingenting. Cancer växer bara för att växa, och i slutändan det dödar värden. Empires växa till den grad att de kollapsa under sin egen vikt som matarledningar sträcka för tunt. Ekonomier växer tills de uttömma de resurser runt omkring dem som leder till recession. Universum som vi lever så småningom kommer att tänja på sina gränser, så kommer det att kollapsa i Big Crunch, den raka motsatsen till Big Bang som startade det hela, eller någon annan potentiell mardröm i fysik. Cryptocurrencies är inte annorlunda. Bitcoin expanderade snabbt, men det är svårt takten steg blev ASIC nödvändigt att vara konkurrenskraftiga. Som svårigheten fortsätter att stiga, kommer mer hash kraft behövs i huvudsak kör bara för att stanna på plats. I sin tur kommer detta att leda till en ytterligare koncentration av Bitcoin nätverket till en mindre krets av personer som har råd ASIC riggar nödvändigt att hålla nätverket levande. Och nätverket är beroende av Internet återstående levande och fungerande. Internet, i sin tur, är beroende av billiga, pålitliga energikällor och en mycket invecklad serie anslutningar.

Naturligtvis är denna händelse inte nödvändigtvis inom en snar framtid. Det kan vara en månad från nu, eller det kan vara 30 år från och med nu. Det beror helt på balans och innovation.

Jag låtsas inte veta hur länge Bitcoin kommer att vara runt, eller när den är på väg. Vad jag vet är att alltför många människor glömmer att allt är ansluten till allt annat. Det är en truism som har uttryckts av de största hjärnorna i historien från Aristoteles till Einstein och kryptovaluta är inte immuna. Funderar annars är en dåre dröm. Och en dåre och sina pengar är snart skildes.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Hur man köper Ethereum Classic (ETC) är 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del I

Post Altcoin

Bratislava tunnelbana accepterar Worldcoin Medan WDC Alliance sparkar Off Revolutionary Drunk Turtle Wallet Release

Post Altcoin

Darkcoin läggs till Darknet Drug Marketplaces

Post Altcoin

Köp Peercoin med Paypal eller kreditkort

Post Altcoin

Dogecon SF: En part som var överraskande allvarlig

Post Altcoin

Hur man köper Dogecoin med Paypal eller kreditkort direkt

Post Altcoin

Reddcoin avslöjar en Social Wallet, POSV-uppdateringar och en social plattform

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin och Revolutionen av Open Bazaar

Post Altcoin

Hur Darkcoins Anonym DarkSend hjälper Bitcoin

Post Altcoin

Vad är Dogecoin, The Charity Coin?

Post Altcoin

Vad är Dogecoin