Vad är Peercoin? Hybrid Cryptocurrency | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vad är Peercoin? Hybrid Cryptocurrency

Vad är Peercoin? Hybrid Cryptocurrency

Introducerades i augusti 2012, är Peercoin (PPC) en av de äldsta altcoins i kryptovaluta gemenskap och en stor konkurrent till Bitcoin. Den skapades av Scott Nadal och Sunny King en anonym utvecklare som också skapat Primecoin. Peercoin var den första kryptovaluta att kombinera proof-of-work och proof-of-spel i ett hybridsystem som tar Bitcoin svagheter samtidigt som du använder mindre energi.

Ett grönt alternativ

Bitcoin har kritiserats för sin tunga resursförbrukning, som snabbare och snabbare maskiner som behövs för att tjäna lika mycket mynt genom blocket belöningar. För närvarande Bitcoin nätverket förbrukar ungefär $ 150.000 värde av energi på en enda dag, och därför är en mätbar belastning på naturresurser.

Peercoin tar en annan strategi, med hjälp av en hybrid algoritm som initialt använder proof-of-arbete men så småningom övergår till proof-of-spel som nätverket växer. I stället för att hålla mynt generation enbart i händerna på gruvarbetare, överför Peercoin nätverket börda för människor som helt enkelt besitter Peercoin och köra klienten på sin dator. Således begreppet ”proof-of-stake” bokstavligen betyder att det belönar de användare som upprätthåller en insats på nätverket och därmed upprätthålla själva nätet.

Eftersom Peercoin använder betydligt mindre energi än Bitcoin är det marknadsförs som ett hållbart och miljövänligt altcoin. I själva verket, som i januari 2014 använder Peercoin nätet bara 30% av den energi som Bitcoin använder. Denna fraktion förutspås minska ytterligare med tiden som Peercoin övergångar mer att proof-of-insats.

Prägla: Peercoin interna klocka

Processen att skapa nya mynt och säkra nätverket i ett proof-of-stavs system kallas "präglingen." Detta kan göras av vem som helst att köra en full nod, och sannolikheten för att lösa blocket bestäms av hur många Peercoins har suttit i plånboken under minst 30 dagar. Dessa mynt som har suttit minst månad är de enda mynt som räknas som "insats" i nätverket. När mynten överförs till en ny ägare, är deras interna klocka återställs och ytterligare 30 dagar måste passera innan mynten kan användas som insats igen.

Efter den 30: e dagen nås dock faktiskt ökar präglingen makt varje dag därefter i ytterligare två månader. När den 90: e dagen passerar, mynten i huvudsak stoppa åldrandet och fortsätter att präglas i samma takt. I huvudsak Peercoin nätverket incentivizes människor att hålla mynt i minst 3 månader och starkt avskräcker utgifter. Präglingen process belönar dem som behåller verktyg för präglingen: mynt själva. De största välgörare Peercoin är de som innehar en hel del av det, och under långa tidsperioder.

Bevakning mot inflation

Som en annan inbyggd förmån för proof-of-spel, är Peercoin användare belönas 1% ränta årligen för att upprätthålla sin insats i nätverket. Denna mekanism är som ränta på ett sparkonto, inbyggd i pengar själv. Detta incentivizes människor att stanna i nätverket utan att använda överdriven energi, men även blåses långsamt penningmängden.

Denna inflation 1% är faktiskt motverkas något genom en smart användning av 0,01 PPC per transaktionsavgift. Istället för att skicka de avgifter som gruvarbetare som i Bitcoin nätverket Peercoin faktiskt förstör avgifterna och tar bort dem från penningmängden helt. Således lite Peercoin försvinner med varje transaktion som sker - och därigenom skapa en deflationistisk funktion.

De parallella mekanismer av en% årlig ränta och en 0,01 PPC transaktionsavgift arbete tillsammans för att skapa en intressant dynamik inte sett i andra altcoins. Peercoin i huvudsak är byggd för att avskräcka frekventa transaktioner och uppmuntra hamstring. Därför skulle Peercoin vara opraktiskt som en betalningsplattform, vilket gör dess syfte väsentligt annorlunda än andra mynt som är mer transaktionsvänliga.

Säkerhet mot 51%

En annan fördel med Peercoin innovativa proof-of-spel hybridsystem är att det är mycket dyrare att utföra en 51% attack - en sårbarhet som Bitcoin har kritiserats för. En angripare skulle teoretiskt behöver för att få 51% av den totala hash kraften i Bitcoin s gruvarbetare för att få kraften i dubbel utgifter och denna risk har verkade mycket verklig i det förflutna när vissa BTC gruv pooler gjorde tillvägagångssätt 50% av hashing makt.

Peercoin avskaffar denna risk om det är hybrid proof-of-work och proof-of-spel systemet. Inte bara skulle en angripare behöva 51% av gruv makt, men också 51% av de mynt som har en aktiv insats i nätverket. På Peercoin nuvarande börsvärde skulle denna strävan kostar nästan $ 25 miljoner - vilket gör en 51% attack oerhört dyrt och mycket mindre troligt att hända än på Bitcoin nätverket.

Som tidigare nämnts, kan bara mynt som har suttit i minst 30 dagar användas för prägling och säkra nätverket. För någon att genomföra en 51% angrepp på Peercoin, skulle de inte bara behöver köpa upp 51% av mynten, men sedan vänta en hel månad innan de kan äventyra nätverket. I ytterst osannolika händelsen att detta sker, skulle Peercoin användare ser det komma och har 30 dagar på sig att reagera.

Peershares: Decentraliserad Stocks

Peercoin aktiva utvecklingsområdet har resulterat i Peershares, en ny applikation byggd ovanpå nätverkets befintliga koden. Projektet föreslogs först i september 2013 genom utvecklare Jordan Lee och började få dragkraft i januari 2014 eftersom fler utvecklare hoppade ombord.

Peershares är tänkt som en decentraliserad lösning för företag som vill ge ut aktier och utdelning utan att behöva förlita sig på en tredje part lager handlare. Varje företag skulle omvandla en viss mängd Peercoins till en helt ny blockchain som representerar allt det bolagets aktier. Den nya blockchain kan nu delas upp mellan aktieägare, vilket möjliggör ett företag att samla in pengar och så småningom emissions utdelning.

Peershares är fortfarande i sin inledningsskedet, med kärnutveckling fortsätter under överskådlig framtid. Men det finns påtaglig spänning bakom Peershares projektet och vissa utvecklare har faktiskt skiftat fokus från Peercoin till förmån för sin aktiebaserad kusin. Det är mycket möjligt att Peershares blir det första framgångsrika genomförandet av aktier i ett kryptovaluta.

Utrymme för tillväxt?

För närvarande Peercoin har en nästan $ 50 miljoner börsvärde, vilket gör det den fjärde mest populära kryptovaluta i form av lagrad rikedom. Men det är fortfarande mindre än 1% av Bitcoin s börsvärde på $ 6,7 miljarder. Detta väcker frågan: är Bitcoin hundra gånger mer värdefullt än Peercoin?

Självklart, marknadsdynamik är komplexa och det finns otaliga faktorer som spelar in i värdet av en kryptovaluta. Men det är klart sant att Peercoin nätverket är energieffektiv och otroligt säker mot en 51% attack, vilket gör den till en av de mest hållbara och tillförlitliga cryptocurrencies på marknaden just nu.

Men ekonomin inbyggda i Peercoin göra det attraktivt endast för långsiktig hamstring, och det återstår att se om detta är en funktion eller ett fel i ögonen på samhället i stort. För nu kommer utrymmet sannolikt att fortsätta att domineras av transaktionscentrerade mynt som Darkcoin, litecoin och Bitcoin.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Bratislava tunnelbana accepterar Worldcoin Medan WDC Alliance sparkar Off Revolutionary Drunk Turtle Wallet Release

Post Altcoin

Sex och Single Bitcoin

Post Altcoin

De gyllene reglerna: En grundläggande guide för att köpa och använda Bitcoins

Post Altcoin

Brock Pierces Realcoin är en dålig idé, och det här är varför

Post Altcoin

6 tips som hjälper dig att resa med bitcoin

Post Altcoin

Den kompletta guiden till att välja din Litecoin Plånbok

Post Altcoin

Hur man köper NEM (XEM) - en nybörjarhandledning

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (Kommande 25 oktober)

Post Altcoin

Mastercoin och Omniwallet Beta

Post Altcoin

Mynt Korta uppdateringar: Förflyttning till 2015

Post Altcoin

Multisig: En nybörjarguide

Post Altcoin

Cryptocurrencyers anonymitet Del I - Existerande protokoll och Zerocoin