6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen | Swedish.globalsciencecollaboration.org

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

Som trogna läsare av 99Bitcoins har du förmodligen redan vet att förutom Bitcoin finns det för närvarande mer än 600 alternativa cryptocurrencies på marknaden. Bitcoin s källkod, som är öppen källkod och allmänt tillgängliga på Github, kan kopieras fritt genom alla som är intresserade av att skapa sitt eget mynt.

Den fråga som många människor har är att med så många alternativ, hur gör vi utvärderar vilka som är värda att studera och köpa? När allt kommer omkring, med varje mynt har sitt eget pris, känns det verkligen som en 24/7 aktiemarknaden.

Jag kommer att försöka gå igenom några av de faktorer som vi på CoinGeckouse att utvärdera altcoins.

1. Tekniskt och monetära regler innovation

Vissa människor har uppfattningen att Bitcoin högsta tak på 21 miljoner mynt är en begränsande faktor, eftersom människor känner dålig mottagning endast 0,0001 BTC vid ett tillfälle. Dogecoin, till exempel, har en total tillförsel av 100 miljarder dogecoins som hade fullt minerade i mitten av 2015. Det är också inte har en hård cap och förväntas växa med 5.256 miljarder mynt varje år efter att ha nått 100 miljarder. Förändringarna i monetära regler skapar en helt annan ekonomiskt incitament för altcoin.

Andra mynt använde en annan hash-algoritm helt och hållet. Peercoin, till exempel, använder proof-of-spel i stället för proof-of-arbete, medan Ethereumis en kryptovaluta som är utformad från grunden utan forking någon kod från Bitcoin och även Turing-komplett. Det finns många intressanta nyheter som händer i altcoin världen som kan vara till nytta för den totala ekosystemet och börjar på grundval av detta kommer att vara ett bra första steg för att utvärdera altcoins.

2. Utveckling aktivitet

Ett sätt att mäta om en viss altcoin har en bra framtid är att titta på sin utvecklingsverksamhet. Ett mynt med en aktiv utvecklingsteam kommer att trycka ut uppdateringar och lappa buggar hela tiden.

Vi kan se att Bitcoin har den mest aktiva utvecklingsteam. Allt utvecklingsarbete sker offentligt via Github förvaret och man kan kontrollera om någon av myntet utvecklare är "sover". Eftersom många mynt ”kluven” från Bitcoin, är det särskilt viktigt för utvecklare att driva uppdateringar när ett fel hittas i Bitcoin eftersom det kommer nästan säkert att påverka altcoin och eftersom de delar mestadels liknande kodbas.

 

3. Gemenskaps styrka

Ett mynt utan en gemenskap kommer inte att ha något värde alls eftersom ingen kommer att använda altcoin. Tittar igenom forum som Bitcointalk, kommer du att märka att många kommer att hävda att deras altcoin har den bästa samhället, men det bästa sättet att mäta storleken på samhället är att titta på siffrorna.

Det är svårt att säga att mynt X har Y antal användare på grund av sin decentraliserade karaktär. Däremot kan man använda proxies vid bedömningen av storleken på samhället genom att titta på antalet Facebook gillar, Twitter anhängare och Reddit aktivitet.

4. Omsättning och likviditet

Lika viktigt är att titta om det finns någon handelsaktiviteten kring altcoin. Det är ingen idé att hålla tusentals dollar i en altcoin om ingen handel det och det är mycket låg chans att avsluta din nuvarande position på marknaden.

Det kommer att finnas vilda svängningar i priset när någon mängd köps och säljs och denna volatilitet är inte bra för att upprätthålla värdet på dina altcoin innehav.

5. Börsvärde

Mynt med låg börsvärde kan lätt manipuleras av personer som planerar att organisera pumpar och dumpar tricks. Man kan förlora en massa pengar om mottagliga för de lögner som dessa människor driva ut.

Mynt med en större börsvärde kommer att bli svårare att manipulera eftersom det kommer att kräva en betydligt större kapitalbas för att manipulera priset.

6. Allmänintresset

Slutligen bör man också överväga hur populära myntet är i World Wide Web. En snabb sökning av myntet namn på Google eller Bing kommer att visa hur många resultat existerar om myntet. Etablerade mynt som Bitcoin kommer att ha miljontals sökresultat som visar mognad av myntet, medan små mynt kommer att ha mycket lite att visa.

Detsamma kan sägas genom att titta på populariteten av myntets officiella hemsida på Alexa. Bitcoin.org är den officiella webbplatsen för Bitcoin mycket populär i världen, ranking som Alexa s 14,175thmost populära hemsidan på planeten vid skrivande stund.

Jag hoppas att du nu är medveten om några hög nivå sätt att utvärdera altcoins baserade på den här artikeln. Men det finns många andra sätt att utvärdera altcoins som kräver ytterligare forskning.

Även om altcoin ekosystemet är fylld med många bedrägerier - så gör vara extra försiktig när du navigerar detta utrymme - kan det också vara mycket lukrativ om du gör dina läxor höger. Tro inte allt som du läser och alltid gör din due diligence genom att kontrollera fakta och uppgifter om CoinGecko och andra webbplatser.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Förstå Bitcoin Arbitrage

Post Altcoin

Bitcoin & kortfristig avkastning

Post Altcoin

Handledning: Reddcoin POSV Wallet Upgrade på en Mac

Post Altcoin

Hur man köper Stellar Lumens i 3 enkla steg: En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Bitcoin plånböcker: föredrar du webbaserad programvara eller vill du helst gå mobilt?

Post Altcoin

The Potcoin Way

Post Altcoin

Så här köper du IOTA: En grundläggande nybörjarhandledning

Post Altcoin

Hur man anspråk på din Bitcoin Cash och säljer den till Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

Sex idéer Bitcoin och Altcoins måste omfamna del II

Post Altcoin

En enkel Cryptocurrency Mining Guide för X-algoritmer

Post Altcoin

Åtkomst till Darknet på under 2 minuter - nybörjarhandbok

Post Altcoin

Introduktion till Bitcoin-handel