Bitcoin Gold Hard Fork Explained (Kommande 25 oktober) | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (Kommande 25 oktober)

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (Kommande 25 oktober)

Enligt Bgold planen, kommer att återvända Bitcoin miningto hemanvändare föda ökad decentralisering. Emellertid har massiva Russianand JapaneseBitcoin gruvdrift planerats för 2018, så det verkar som Bitcoin gruv centralisering problem långsamt lösa sig.

Mannen bakom Bgold, Jack Liao, är också VD för LightningASIC, ett Hong Kong-baserat företag som bryter oftast litecoin och producerar kryptovaluta hårdvara. Det är säkert ingen tillfällighet att LightningASIC ger en multi-GPU gruvenhet, som det innehar för närvarande 913 enheter i lager. Bör Bgold lyckas ta marknadsandelar från Bitcoin skulle LightningASIC dra stor nytta av både gruv den nya altcoin och sälja gruvarbetare för det.

Eftersom Bcash och Segwit2x gafflarna lika transparent motiverade av ekonomiska egenintresse, är det svårt att peka ut LightningASIC för sina handlingar. Var Bitcoiners inte kompenseras med fria altcoins av dessa spin-off gafflar, den förvirring och störningar de orsakade vore oacceptabelt. 

Hur säkert krav Bitcoin Gold

Eventuella Bitcoins (BTC) som hölls i din Bitcoin walletat tiden gaffeln inträffar kommer att ge dig en lika stor mängd BTG. Detta gäller endast om du har tillgång till de privata nycklar din plånbok, så inga valuta plånböcker gäller.

Även gaffeln kommer att ske den 25 oktober börser kommer sannolikt att endast öppna Bgold för handel en vecka senare november 1. Detta ger tid för tekniska problem som måste lösas av alla deltagare.

Just nu inga tydliga instruktioner för hur man ska dela din BTC från BTG. Utbyten och mjukvara / hårdvara walletsare fortfarande besluta om huruvida de kommer att stödja denna gaffel.

Om du deltog i split Bitcoin Cash kommer förfarandet att likna-men sannolikt jämnare, eftersom utbyte och plånböcker har haft praktik och mer förberedelsetid. Som alltid är det viktigaste att göra skydda dina Bitcoin privata nycklar, som BTC värde är mycket högre än BTG talet.

Varning: Se upp för scammerswho lovar att ge dig BTG tidigt om du delar din Bitcoin privata nyckeln med dem. Åtminstone en sådan bluff webbplats är i drift. Dela den privata nyckeln på din Bitcoin plånbok är att dela full kontroll över alla eventuella Bitcoins däri. Akta sig!

Bitcoin Guld: behålla eller sälja?

När gissa på det framtida priset på Bgold, den närmaste exempel att följa är Bcash. Det är rimligt att förvänta sig Bgold att se en betydligt lägre lansering pris än Bcash uppnåtts. Bgold har mycket mindre stöd från gruvarbetare, företag och vad som skulle kunna kallas ”anti-Core-samhälle.”

Min personliga förhoppning är att Bgold initialt kommer att handlas på ~ 10% av Bitcoin värde högst troligen närmare 5%. Jag förväntar mig hög volatilitet den 1 november när den lanseras på börser, följt av en skarp utförsäljningen, efterföljande pumpar och (beroende på hur Bgold utvecklar) en stadig nedgång. Med andra ord, vi får se en upprepning av Bcash mönstret men vid lägre prisnivåer.


Bcash prissatta i Bitcoin på HitBTC utbyte, 1 augusti - 9 Oktober, 2017

Skäl till optimism

Den Bgold laget verkar vara mer tekniskt kompetenta än Bcash s enh. Bgold s GitHub repositoryappears mer aktiva än Bcash talet, till exempel. Till skillnad från Bcash hemsida är Bgold oss ​​inte körs på Wix, noob vänliga webbplats byggmästare.

Tänk på tekniska skillnader mellan Bitcoin och de olika Pretenders till sin krona:

Medan Bcash har medvetet avvisat Bitcoin s SegWit uppgradering har Bgold anammat den. Således kan Bgold kopiera kommande Bitcoin förbättringar, såsom blixtar Networks.

Det verkar som om Bgold har planer på att ändra adress formatering alltför en välkommen förändring görs för att förhindra oavsiktlig sändning av BTC att gaffel mynt adresser.

Vidare har Bcash s Emergent Svårighetsgrad Algorithm (EDA) producerade oregelbundna blocktiden som antingen är för långsam eller för snabb. Bgold Per-blocket justering svårigheter kommer sannolikt att stöta på svårigheter egna.

Dessa tekniska överväganden leder mig att tro att Bgold har en bättre chans till långsiktig hållbarhet än Bcash. På grund av den extra attraktivt hem gruv Bitcoin kan Bgold småningom absorbera en stor del av Bcash värde. Men som en ren klon, verkar det tveksamt om det kommer att ha någon större inverkan på Bitcoin själv.

Orsaker till Pessimism

Bgold ursprungligen presenterades som en ICO, även om dessa tidiga meddelanden har sedan dess varit (misslyckat) rensat från Internet. För att uttrycka det milt, verkar det som om BTG planen har genomgått flera revideringar.

Allvarliga frågor kvarstår om huruvida LightningASIC och dess partners kommer att gruv BTG mellan gaffeln och utbyte noteringsdatum. Denna typ av midstream pre-gruvan skulle skicka sådana starka bluff signaler som LightningASIC vore dumt att försöka det.

Ett annat potentiellt problem är att Bgold och SegWit2x ännu inte har genomfört replay skydd. Såvida denna funktion läggs till i att skicka BTG, en användare kan av misstag skicka BTC också, vilket kan vara ett kostsamt misstag.

Uppdatering: Bitgold webbplats sägs att Replay skydd sätts.

Varning: undvik handel BTG (och S2X) tills replay skydd är på plats!

En annan tvingande anledning att vara baisse på Bgold är att det finns helt enkelt ingen verkligt behov av det. Var BTG att lansera som bara en annan Equihash mynt utan förmånen av Bitcoin namn och transaktionshistorik, skulle det gå i stort sett obemärkt. Den enda anledningen Bgold är intressant är att det ska vara fritt distribueras till Bitcoin innehavare. Om majoriteten av Bitcoin innehavare är fientligt inställda till det, det ska tank.

För ytterligare varningar om Bitcoin Gold, kolla in denna Reddit tråd. Medan tråden är förmodligen för hård, jag håller med om att köpa Bgold är riskabelt och bästa undvikas.

Enligt min mening är den enda frågan hur mycket Bgold att dumpa och när. Håller en liten andel (kanske 5% -25%) på lång sikt, som en chansning på framtida upp, verkar inte helt orimligt.

Här är min Bgold handel plan

Följande är min egen personliga ta på Bgold och bör inte betraktas som investeringsråd.

Medan jag dumpade alla mina Bcash så snart som möjligt, kommer jag förmodligen att anta en mer tålmodig strategi Bgold. Med Bcash hade jag fördelen av att kunna sälja innan de flesta andra marknadsaktörer. Detta är osannolikt att vara fallet med Bgold. Jag förväntar mig en stor brådska att sälja när det går live.

Såvida Bgold sjunker utan ett spår på starten föreslår Bcash historia att det är bättre att vänta till ett senare pump för att sälja. Om en terminsmarknaden utvecklas för BTG-liknande Bitfinex s BT1 och BT2 token för Bitcoin och SegWit2x-det kommer att kraftigt underlätta beslutet om hur mycket Bgold (om någon) att sälja när den lanseras. Det verkar dock som om de flesta börser ignorerar Bgold vid denna tid, så en terminsmarknaden förmodligen inte kommer att visas.

Sammanfattningsvis Här finns 3 saker att göra för att överleva några hårda Fork:

  1. Se till att dina Bitcoins är på en plånbok som du styr den privata nyckeln till (se en fulllist plånböcker här). Några exempel är Electreum, någon hårdvara plånbok (Ledger, Trezor, etc), och utflyttning.
  2. Undvik transaktioner strax efter gaffeln.
  3. När du får allt klart, få tillgång till dina nya mynt. På denna punkt kan du flytta dem till en utsedd plånbok eller sälja dem.

Följ Bitcoin Gold utvecklingen på den officiella Bitcoin Gold Twitter-konto.

Vad är dina tankar om Bitcoin Gold? Jag vill gärna höra dem i kommentaren nedan.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Sälj Litecoins med Paypal för Cash USD eller EUR

Post Altcoin

Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs

Post Altcoin

Vad är Dogecoin, The Charity Coin?

Post Altcoin

Ripples Jesse Powell avgår

Post Altcoin

Förklara det låga priset på Reddcoin och ett samtal för öppenhet

Post Altcoin

13 Platser att kontrollera Litecoin-marknadsdata

Post Altcoin

Darkcoin läggs till Darknet Drug Marketplaces

Post Altcoin

Kommande Bitcoin Gafflar i 2018 - Här är vad att titta på

Post Altcoin

Introduktion till Bitcoin-handel

Post Altcoin

Mynt Kort dagliga rapport: Twitch.tv och Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware och Tecnisa

Post Altcoin

GAW Miners Scheme avslöjas äntligen

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin och Revolutionen av Open Bazaar