Vad är Altcoins och ICOs - Bitcoin Whiteboard Tuesday | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vad är Altcoins och ICOs - Bitcoin Whiteboard Tuesday

Vad är Altcoins och ICOs - Bitcoin Whiteboard Tuesday

Dagens ämne är altcoins och ICOs. I det här avsnittet kommer vi att gå igenom några av de olika cryptocurrencies ute och förklara vad är ICOs. Så låt oss sätta igång!

Altcoins eller alts i korthet, är cryptocurrencies som inte är Bitcoin. Ordet altcoin är en förkortning av alternativa mynt. Så litecoin, Ripple, Dashor någon annan icke-Bitcoin kryptovaluta alla faller under kategorin av altcoins.

”Varför behöver vi ens altcoins i första hand” Nu kanske du frågar dig själv, Svaret är enkelt: Bitcoin är inte perfekt. Vanligtvis kommer altcoins försöka skapa en bättre eller annan version av Bitcoin.

Till exempel är litecoin en alt som bekräftar transaktioner snabbare än Bitcoin. Dash och Moneroare altcoins som fokuserar på anonymitet aspekten, att genomföra transaktioner nästan omöjligt att spåra. Varje altcoin har sin egen ”unika” den gör bäst.

Altcoins kan också variera från Bitcoin på det sätt de bryts. Till exempel är Bitcoin gruv algoritm som kallas SHA-256, medan litecoin gruv algoritm kallas Scyrpt. Olika mining algoritmer kräver olika typer av hårdvara för att gruvan.

En annan sak att tänka på är att om en altcoin är relativt nya eller inte så välkänd, kommer det förmodligen att bli svårare att köpa och kommer att ha färre plånböcker som stöder den.

Fram till idag har tusentals altcoins införts på marknaden, men bara en handfull har lyckats få en betydande följande som Bitcoin. Ett sätt att ta reda på vilka altcoins blir allt populärare är genom att mäta deras börsvärde.

En Börsvärde betyder hur stor är ett mynt marknad i dollar. Det beräknas genom att ta antalet mynt i omlopp och multiplicera den med dollarkursen. Om det till exempel finns det 16 miljoner Bitcoins i omlopp och priset på en Bitcoin är $ 2500, skulle börsvärde för Bitcoin vara 40 miljarder dollar.

Under en lång tid, Bitcoin s börsvärde stod för 90% av den totala kryptovaluta börsvärde. Idag, eftersom fler altcoins vinner uppmärksamhet och uppskattar i pris gör Bitcoin s börsvärde upp mindre av den totala kryptovaluta börsvärde som har lyckats överträffa 100 miljarder dollar år 2017.

Hur du verkligen bestämmer i vilken mynt för att investera?

Först och främst, föreslår jag att du läser om altcoin du är intresserad av. Se till att du förstår vad som gör den unik och se om det passar dig. Viktigast inte investera i ett mynt bara på grund av uppmärksamhet kring det.

Många mynt ute anställa så kallad ”pump och dumpa” system. Detta innebär myntets skapare generera en hel del prat om en viss mynt för att få folk att investera i den och blåsa upp myntet pris. När myntet uppskattar i värde skaparna säljer alla sina mynt med vinst medan krascha priset på grund av den massiva sälja av. Detta lämnar de flesta investerare med ett gäng värdelösa mynt och ingen att sälja dem till.

Andra saker du bör undersöka inkluderar myntets börsvärde-detta kommer att ge dig en uppfattning om hur väl detta altcoin har mottagits i samhället.

Jag skulle också föreslå att delta i myntets samhälle. Vanligtvis de flesta större mynt har en officiell forum, en Facebook-grupp, en subreddit och andra platser av sammankomst där du kan ställa utvecklarna av myntet specifika frågor. En stark gemenskap är en viktig prediktor för ett mynt framgång.

Nu vet du vad altcoins är, och vi kan gå vidare till nästa ämne som är nära släkt-ICOs.

Vad är en ICO?

ICO står för initial mynt erbjudande. Termen härstammar från det traditionella finans sikt IPO (eller börsintroduktion).

En IPO används för att beskriva lanseringen av ett nytt bolag på en börs, även känd som att gå allmänheten. Syftet med en IPO är att sälja aktier i bolaget i syfte att anskaffa kapital från allmänheten.

ICOs å andra sidan säljer mynt, även känd som polletter, som ett sätt att finansiera ett specifikt projekt. Den allmänna tanken är att om du tror att projektet kommer att lyckas, du köper token som driver projektet i förväg på en rabatt, och då kommer du att kunna sälja dem senare med vinst när deras projekt lyckas.

Låt oss bryta denna process ner lite längre.

När en kryptovaluta företag vill starta ett nytt projekt genom en ICO, skapar det en whitepaper. Den whitepaper är ett dokument som anger vad projektet handlar om, vad som behöver projektet kommer att uppfylla, hur mycket pengar som behövs för projektet och hur länge ICO för detta projekt kommer att pågå under.

Efter att ICO är inställd, kan allmänheten börja investera i ICO genom att skicka pengar till projektet och ta emot projekt polletter eller mynt i gengäld.

Om pengarna som tas upp av ICO inte uppfyller de minimi medel som krävs av whitepaper, pengarna tillbaka till uppbackare och ICO bedöms vara misslyckade. Om fondens krav uppfylls inom den angivna tidsramen kommer grundandet laget nu få arbeta och föra projektet till liv med hjälp av de insamlade medlen.

För att sammanfatta, ICOs är som kicken för krypto projekt.

Det bästa exemplet på en mycket lukrativ ICO var före försäljningen av Ethereum tokens. I mitten av 2014, en Eter token (även känd som ETH) som säljs för omkring 40 US cent. Om du köpte en hundra dollar i ETH då, skulle du ha motsvarande 75.000 dollar 2017.

Idag, fler och fler projekt försöka efterlikna framgång Ethereum s ICO. ICOs genomförs över Ethereum plattformen och det är därför du behöver för att köpa Ethereum token, som kallas Eter, för att delta i dem.

Den senaste tidens höga volymen av ICOs orsakade Ethereum pris att spika och även överväldigade Ethereum nätet. Detta orsakade fördröjda eller misslyckade transaktioner, vilket leder till upphävandet av Ethereum handel med flera börser och problem med ICO finansiering.

Det värsta exemplet på ett katastrofalt ICO är Dao. DAO eller decentraliserad självständig organisation, projekt lyckats höja $ 150 miljoner av Ethereum. Men strax efter ICO avslutade, en hacker lyckats tömma en tredjedel av det belopp höjs på grund av ett fel i Ethereum kod.

Denna kris och olika åsikter om hur man ska hantera det ledde till en splittring i Ethereum nätverk och skapandet av både Ethereum och Ethereum klassiska altcoins.

Precis som med alla andra finansiella instrument, där det finns möjlighet till stor belöning, det finns en stor risk samt och ICOs innehåller en stor mängd risk.

ICOs kan betraktas som högrisk känner spelar på kryptovaluta nystartade företag. Många människor idag investerar i ICOs inte för att de tror på projektet, men eftersom de bara vill göra en snabb vinst. Detta i sin tur skapar en allmän hype innan projektet startar.

Men eftersom telefonen bleknar bort, projekt skapare och tidiga investerare vill ta pengar från bordet, så att de börjar sälja stora mängder token. Detta kan leda till att priset för att kraftigt minska.

En annan sak att tänka på är att ribban för att skapa en ICO idag är ganska låg. Samtidigt genomför en IPO kräver att följa en massa av reglering, ICOs hoppa hela denna betungande förfarande genom att höja pengar uteslutande i kryptovaluta som ännu skall regleras.

Vill du skapa en ICO?

Bara skapa en glänsande webbplats beskriver din idé, skapa en digital tillgång, få några krypto kändisar att säga trevliga saker om det, och sälja din projektets tillgångar direkt till människor runt om i nätet. Du behöver inte ens ha en fungerande produkt.

Dessa låga inträdeshinder åstadkomma en massiv mängd låg kvalitet projekt som aldrig kommer att se dagens ljus. Detta kan bero på det faktum att grundarna saknar den kompetens som krävs för att genomföra projektet, eller att ICO var bara en vanlig bluff till att börja med.

Som ni kan föreställa er, detta är en bedragare dröm. Med en minimal investering i tid och pengar, kan de få massor av människor att skicka dem pengar utan någon rättslig exponering eller ansvar gentemot allmänheten.

För att understryka absurdness om hur mycket ”dumma” pengar spenderas på ICOs, en utvecklare gick så långt som att skapa en plats som kallas ”Värdelös Ethereum Token.”

Webbplatsen säger:

”Du bokstavligen ge dina pengar till någon på internet och få helt värdelös polletter i gengäld.

Det finns inga "whitepapers, nej produkter," och inga 'experter'. Det är bara du, jag, dina surt förvärvade eter och min inköpslista.”

Otroligt nog, även värdelös Ethereum Token projektet lyckats höja över sextiotusen dollar.

I vissa fall kan du förlora pengar i en ICO inte beror på en planerad bluff, men på grund av hacker manipulation. Till exempel, inte så länge sedan en hacker lyckats hacka en ICO webbplats och ändra Ethereum ICO insättning adress till sin egen Ethereum adress. Detta orsakade över $ 7.000.000 som ska skickas till honom. Naturligtvis att pengar nu förlorad för alltid.

För att sammanfatta, bör ICOs betraktas som riskfyllt som spelande. På grund av den oåterkalleliga och oreglerat natur kryptovaluta, har du nästan ingen möjlighet om en ICO visar sig vara en fullständig bluff eller går i konkurs.

Så hur vet du om du ska investera i en ICO?

Jo, först och främst måste du veta vad du investerar i. Detta innebär att du bör ta dig tid att faktiskt läsa ICO s whitepaper, forskning projektet och grundare och engagera sig i samhället runt omkring.

Se också till att du förstår hur tokens för projektet kommer att distribueras. ICOs som håller en lejonparten av token för grundarna kan hamna sälja dessa tokens för att göra en snabb vinst efter ICO upphör.

En annan viktig fråga att ställa är hur mycket pengar höjs och i vilket syfte?

Om det inte finns någon gräns för hur mycket höjs, kan projektet bli överfinansierad. Att få mer pengar än du behöver kan också hindra projektutveckling som lättja och ingen tydlig inriktning kan uppstå som följd. Vissa projekt har lyckats höja tiotals miljoner dollar innan den första raden i koden även skrivit.

Viktigast, inte någonsin investera i något du inte förstår.

För att sammanfatta, ICOs är en ny form av crowdfunding som mycket få människor att förstå. Om du har precis kommit igång med cryptocurrencies och ICOs, du förmodligen bör göra en hel del ytterligare forskning innan de bestämmer sig dina pengar till ett projekt, lika spännande som det kan låta.

Det sammanfattar det för idag. Jag hoppas du gillade den här lektionen av Bitcoin Whiteboard tisdag, och jag ser du....i en bit.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Beta recension - Reddcoins sociala plånbok med social nätverksintegration

Post Altcoin

Investeringsstrategier

Post Altcoin

Staten av Dogecoin Pt. II

Post Altcoin

Rebranding, intervjuer och en fullständig lista över myntsidor

Post Altcoin

GAW Miners VD på KNC: s Titan: Scrypt Mining is My House

Post Altcoin

Bitcoin plånböcker: föredrar du webbaserad programvara eller vill du helst gå mobilt?

Post Altcoin

Bratislava tunnelbana accepterar Worldcoin Medan WDC Alliance sparkar Off Revolutionary Drunk Turtle Wallet Release

Post Altcoin

Handledning: Reddcoin POSV Wallet Upgrade på en Mac

Post Altcoin

Mynt Kort dagliga rapport: Twitch.tv och Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware och Tecnisa

Post Altcoin

Den kompletta guiden till att välja din Litecoin Plånbok

Post Altcoin

Hur man köper EOS i 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0