Vad är Tether USDT - En nybörjarhandledning | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vad är Tether USDT - En nybörjarhandledning

Vad är Tether USDT - En nybörjarhandledning

Har du någonsin märkt att vissa krypto börser (såsom Bitfinex) inte accepterar amerikanska dollar, men de erbjuder marknader som till synes är denominerade i dollar?

Du kanske har också märkt Bitcoin handel mot USDT andra krypto bara börser (såsom Poloniex och Bittrex). Dessa priser ”USDT” är oftast inom ett par dollar av priserna på börserna som stödjer USD (såsom Coinbaseor Kraken).

Så vad händer? Hur kan utbyten som verkar uteslutande baserad på kryptovaluta Run USD marknader?

Svaret är Tether. (Tether symbol är ₮ och dess ticker är USD ₮).

Vad är Tether?

Tether är något av en hybrid. Det är en krypto fiat ”stablecoin.” Dess värde är knuten-eller snarare bundna till värdet av fiat valutor.

USD ₮ är den valuta som Tether använder oftast. Tether har knuten som är lika med världens officiella reservvaluta: den amerikanska dollarn. Mer specifikt, 1 USD ₮ är avsedd att förbli exakt lika med $ 1, inte en cent mer eller mindre. Det är i grunden en krypto dollar (åtminstone i värde).

En annan valuta som Tether använder är euron, i form av EUR ₮. Och Tether kommer enligt uppgift använda den japanska yenen snart i form av JPY ₮.

Det är värt att notera att Tether användare skyddas från volatiliteten i kryptovaluta, men de är fortfarande utsatta för fluktuationer i priset på knuten fiat valuta.

Till exempel anser vad som skulle hända om en betydelsefull händelse inträffat som halverade värdet av den amerikanska dollarn under natten. Om du håller USD ₮, skulle förlora lika mycket värde som USD.

Hur Tether Works

Tekniskt sett är Tether baserad på Omni-plattformen. Denna plattform används för olika digitala tillgångar, som är förankrade till Bitcoin blockchain. Naturligtvis bara centralbanker backas upp av regeringar har förmånen att skapa tillgångar som de deklarerar som en hållvärde (till exempel pengar via fiat).

Om Tether hävdade helt enkelt att deras polletter var värt $ 1, skulle detta påstående vara transparent falsk, utan några påvisbara basis. Med andra ord, om USD ₮ inte hålla något värde-mycket mindre en stadig värde det måste backas upp av verkliga USD reserver.

För 1 USD ₮ vara värt $ 1, måste det vara lösas in när som helst för $ 1 av fiat valuta. För närvarande är USD ₮ bara direkt omvandlas till USD via Kraken utbyte.

På samma sätt måste alla USD skickas till Kraken bank av en godkänd kund vara omvandlas till USD ₮, till en kurs av $ 1 per ₮. Denna mekanism upprätthålls av USD-USD ₮ peg. Den här sprinten underlättas ytterligare genom den indirekta omvandlingen av USD till USD ₮ vid ett 1: 1-förhållande (via förmedlande cryptocurrencies, främst Bitcoin).

För att sammanfatta, är den enda anledningen till 1 USD ₮ är faktiskt värt $ 1 att börserna håller en reserv dollar för att tillbaka varje USD ₮ i tillvaron. Men vissa fordringar på Tether hemsida är tveksamt.

Den ovan beskrivna mekanismen dikterar att Tether är oundvikligen och helt centraliserad. Detta system är beroende av Tether förmåga och vilja att upprätthålla valuta peg. Till exempel, om Kraken slut på USD som har fördelats på kunder som vill sälja USD ₮ måste Tether lova eller leverans Kraken med USD inom en rimlig tidsram. Annars peg kommer att ”glida”.

Tether är ytterst beroende av goda ekonomiska relationer, samt fortsatt tillstånd från rättsvårdande myndigheter. En betydligt mer riskfyllda modell innebär regelbundna cryptocurrencies som inte är kopplade till fiat. Med andra ord, Tether (mer eller mindre) krävs inget tillstånd och kan inte censureras. Däremot är Tether användare som krävs för att ge kundkontroll.

Tether ämnar

Eftersom majoriteten av vanliga intresse cryptocurrencies beror på deras fluktuationer i pris, kan man ifrågasätta syftet med en krypto, som bygger på att upprätthålla ett fast pris. Inga pumpar, inga soptippar, inga bubblor. Utan tvekan erbjuder Tether en udda mynt.

Den köpkraft av den amerikanska dollarn (och alla Fiats) urholkar stadigt över tiden, på grund av inflationen. Därför Tether verkligen kan inte anses vara en investering. Att äga Tether är mer som en insättning i en (något riskabelt) bankkonto som betalar 0% ränta.

Så om Tether är mer riskfyllda än vanliga cryptocurrencies och ger ingen möjlighet till ekonomiska vinster, varför använda det alls?

Verkligheten är att Tether är till stor nytta för handlare och investerare som ett alternativ till fiat. Det finns flera goda skäl:

TransaktionsPOS=TRUNC Times

USD insättningar och uttag till och från utländska börser är ofta en tidskrävande process. I genomsnitt, de tar 1-4 affärs daysto komplett. Om transaktionen sker efter bankerna har stängt för natten, helg, eller semester, väntetider kan avsevärt förlängas.

Däremot är Tether transaktionstider färdig på några minuter. Denna fördel är betydelsefullt eftersom kryptovaluta handlare behöver ofta snabbt skifta medel, och dra nytta av arbitragemöjligheter.

TransaktionsPOS=TRUNC

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) överföringar är mycket dyra. De kostar uppåt på $ 20 i avgifter, och i genomsnitt ca $ 30. Och om du använder en fiat annan valuta än en som stöds av utbyte kommer bankerna ta ut en extra Forex växlingsavgift och procent på överföringen.

Däremot tar Tether noll transaktion feesbetween Tether plånböcker.

Prisstabilitet

Cryptocurrencies är ökända för att vara volatil. Så en stabil bas valuta är extremt useful- synnerhet för handlare av mindre altcoins, som inte har några likvida marknader som är lätt tillgängliga. Handel en flyktig valuta mot en annan skapar en hel del komplikationer och extra risk.

För att förstå varför, tänk på följande scenario som innebär handel Bitcoin för Ethereum (ETH):

  • En näringsidkare använder sin BTC att köpa ETH, som sedan stiger med 10%.
  • Näringsidkaren vill göra en vinst, så säljer sin ETH för BTC.
  • Men medan handeln bearbetas, Bitcoin faller chockerande med 15%.

Trots att rätt om ETH riktning, skulle näringsidkaren ta en förlust på grund av nedgången av BTC. Genom att använda USD ₮ är näringsidkarens enda oro priset på Ethereum.

Naturligtvis är USD en relativt stabil basvaluta. Men många altcoins är endast tillgängliga för handel på krypto endast utbyte; de accepterar Tether, men vägrar någon form av fiat.

Dessutom USD ₮ nytta av de två första punkterna ovan (transaktionstider och avgifter). Dock är beskattningen mer av en gråzon.

Bo på åskådarplats

Ofta är bäst lämpad att ta på en marknad ingen ställning alls. Låt oss säga att en näringsidkare anser att en krypto pris är ohållbart hög, men inte vill ta risken att kortsluta den. Därför skulle deras bästa draget är att ”ta ut” och sedan vänta på ett dopp eller krascha att köpa igen.

Men vi varnar ofta människor mot att hålla pengar fiat eller krypto på någon börs. Historien har shownthat det är riskabelt att lita på utbyten för att lagra pengar!

Därför är det klokt för en näringsidkare att konvertera sin position till USD ₮, och dra det till sin personliga plånbok för förvaring. När köptillfälle inträffar kan handlaren snabbt överföra sina USD ₮ tillbaka till växeln att dra nytta av det, i motsats till väntar dagar för en banköverföring för att rensa.

Hur får man en Tether plånbok

Vanligtvis får man en Tether plånbok efter registrering på Tether.to platsen. Tyvärr var platsen inte acceptera registreringar vid tidpunkten för denna skrift (1 januari 2018):

Som platsen antyder kan du begära anmälan om registrering återupptagande genom att skicka ett e-post till. Tether mobil walletsare för iOS och Android, men de kräver ett registrerat Tether konto.

Med andra ord kan du bara använda Tether plånböcker för att lagra och skicka USD ₮ på stödda kryptovaluta börser.

Hur man köper Tether

Den överlägset, är den vanligaste metoden för att köpa dollar ₮ att byta ut det mot en annan kryptovaluta. För fullständig förteckning över USD ₮ kryptomarknader, kolla CoinMarketCap lista. (För din bekvämlighet, de är sorterade efter ”par”.)

Tether leds av några av samma personer bakom Bitfinex: Philip Potter och Giancarlo Devasini. Detta ledarskap bekräftades av den senaste Paradise Papers läcka, även om nyheterna inte komma som en överraskning för någon att uppmärksamma.

New Tether konton flödet främst till Bitfinex. Sedan i april 2017 Bitfinex och Tether upplevt en frysning av deras fiat verksamhet när US Bank och Wells Fargo drog som bankpartner.

Som ett resultat, vägrar Bitfinex nu amerikanska kunder, och det inte längre ger marknader i USD. Snarare uteslutande använder den USD ₮.

Tether Controversy

Tether och Bitfinex tar tung flak just nu. The New York Times, Bloomberg och Fortuneall nyligen publicerat artiklar som uttrycker oro Tether. Dessa artiklar återspeglar tvivel och farhågor som har perkolerar i vissa hörn av krypto community för månader.

Men är den sanna källa till skepsis Tether och Bitfinex skepsis utan tvekan författaren kallas Bitfinex'ed.He är ökända för sin pågående, glödande kritik av Bitfinex verksamhet.

Kritiker anklagar Bitfinex och Tether för att driva en bråk reservescheme: More USD ₮ utfärdas än backas upp av Fiat dollar. Kritiker hävdar vidare att otippad Tether konton används för att blåsa upp priset på Bitcoin för att otillbörlig marknadspåverkan.

Tether s självrapporterade financesclaim full och även överskottsreserver. Tether s September 2017 revisorernas statementreveals inga oegentligheter, men kritiker hävdar att dessa resultat är otillfredsställande. Men det är troligt att ett utbyte av Bitfinex storlek kommandon nästan $ 1b, vilket krävs för att helt tillbaka Tether.

Det kan vara svårt att skilja fakta från fiktion. Men här är de vissa obestridliga fakta:

Tether garanterar inte USD konvertibilitet. Snarare förbehåller sig rätten att neka service till kunder som faller ut uppfyller sina villkor. Kolla Tether användarvillkor:

  • Under 2017 ökade utgivning av USD ₮ dramatiskt. Denna förändring tycks något i linje med den ökande efterfrågan på Bitcoin, liksom Bitfinex bank situation.

CoinMarketCap chartsthis utbudet expansion från de låga miljoner till nästan $ 1 miljard dollar. Denna expansion markeras i blått nedan:

  • Tether har blivit en populär basvaluta över en mängd olika krypto utbyten. De visar saldot av identifierade utbytes plånböcker:

A ”karantän” adress ovan innehåller $ 30 m nyligen hackade fonder, som fryses på plats av Tether. (Således motbevisar det alla anspråk av decentralisering.)

  • Tether står för en stor del av dagliga handelsvolymen. Nyårsdagen 2017 var en stor dag för handel Bitcoin, eftersom det brutit $ 15 k. CoinMarketCapreported 24-timmars volym USD ₮ över olika börser på $ 1,4 miljarder. Den stora majoriteten av denna volym var Bitcoin handel.

Slutsats

För många ideologiskt inriktade Bitcoiners (inklusive denna författare), är Tether obehagligt nära fiat banksystemet, och inte bara på grund av dess uppenbara fiat koppling. Tether är också centraliserad, behörigheterna, och förtroendeberoende. Ett sådant system är motsättning till principerna för Bitcoin.

Som ett resultat av många krypto entusiaster är naturligt skeptisk till Tether. Detta motiveras skepsis skapar en publik som är mottaglig för höra om anklagelser om bedrägeri.

Utan fast bevis för tjänstefel, anklagelserna mot Tether och Bitfinex är bara element i en annan FUD kampanj. Eftersom många av samma människor och taktik är inblandade, föreslår den en liknande ”konspiration för att måla en konspiration.”

Även om det finns flera giltiga oro Tether-som verkligen bär notera-historier om hur Tether kommer att krascha krypto ekosystemet verkar uppblåst. I bästa fall är de klickar på bete, och i värsta fall är de skadliga.

Men kanske denna anti-Tether kampanj kan nå några bra resultat. En kritisk bländning kan tvinga Tether att ansluta sig till högsta möjliga kvalitet, och att stötta upp eventuella svagheter.

Om du är intresserad av att använda Tether, skulle jag råda aldrig lagra stora summor i den. Använd alltid Tether med försiktighet. USD ₮ ska endast användas för kortsiktig handel och överföringar. Om konvertering till och överföring av stora mängder som USD ₮, gör det i omgångar, vilket kommer att minska din totala exponeringen.

Räkna inte med att omvandla stora mängder USD ₮ Fiat-utan att stöta på en pris störningar. Kom ihåg detta: Medan Tether erbjuder fördelarna med kryptovaluta med prisstabilitet på en traditionell fiat, exponerar den också till de risker som är inneboende i båda systemen.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Dogecoins # 98 NASCAR Dogecar är redo att gå

Post Altcoin

Ethereum höjer $ 6,4m i första kvartalet av Genesis Sale

Post Altcoin

Handledning om hur man byter till Reddcoin POSV Wallet

Post Altcoin

Vad är Altcoins?

Post Altcoin

Hur man ansöker Bitcoin Gold (BTG): En steg-för-steg-guide

Post Altcoin

En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node

Post Altcoin

Köp Peercoin med Paypal eller kreditkort

Post Altcoin

Reddcoin Social Broadcast

Post Altcoin

Bitcoin & kortfristig avkastning

Post Altcoin

Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid

Post Altcoin

Forskare frågar för Bitcoin & Dogecoin Donations

Post Altcoin

BTC.com såld till Josh Garza av GAW Miners