Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs

Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs

Även de som inte vet vad en Bitcoin är eller hur det fungerar har säkert hört talas om de massiva prissvängningar som sker i den digitala valutan. Bitcoins gjorde globala rubriker under våren 2013 när priserna sköt upp från tonåren till en hög av $ 256, skicka värdet av all tillgänglig valuta väl över $ 1 miljard dollar.

Priset på en Bitcoin rasade till under $ 100 efter negativa nyheter som grundaren av Sidenvägen, en anonym marknadsplats för försäljning av olagliga varor, hade gripits. Den nedgång följdes av förnyat intresse som utlöstes av att köpa av Bitcoins av kinesiska spekulanter. Den kinesiska drivna rally tog priset på Bitcoin långt över sin våren 2013 toppar till all-time toppar på över $ 1200 i slutet av 2013.

Sedan dess har priserna varit trender lägre efter nyheten att Kinas centralbank tillämpade åtgärder för att motverka att köpa Bitcoins samt konkurs MtGox, en av de största Bitcoin börserna. Efter många upp-och nedgångar under 2014, vi är nära att avsluta året med handel i ett intervall mellan $ 300- $ 400.

Så vad som driver priset på Bitcoins?

Liksom alla tillgångar, är priset för Bitcoin drivs av utbud och efterfrågan. Mer efterfrågan lika högre priser, medan ökat utbud orsakar säljtryck. I exemplen ovan, priserna på Bitcoins steg under våren 2013 då efterfrågan på en anonym valuta ökade efter finanskrisen Cypern som såg regeringen frysa och RAID bankkonton för medborgare och företag i landet. Priserna sjönk sedan efter bekymmer som Silk Road nedläggning skulle orsaka användare av marknaden för att sälja sina Bitcoins som de inte skulle behöva längre.

Samma utbuds- och efterfrågeeffekter blåst ytterligare möten och nedgångar i Bitcoin priser som Kina blev aktiv på marknaden samt MtGox konkurs orsakar en negativ skugga på branschen. Sammantaget förstå tillgång och efterfrågan är viktigt när man analyserar priset på Bitcoins. För att göra detta, finns det två huvudsakliga metoder; fundamental och teknisk.

Fundamental analys

Med fundamental analys, handlare övervaka nyheter och ekonomiska händelser som kan leda till förändringar i tillgång och efterfrågan. Ett färskt exempel var ökningen av stora företag att acceptera Bitcoins som Dell, Tiger Direct och Wikipedia. Detta gjorde det lättare att spendera Bitcoins på dessa företag att köpa varor eller göra donationer. Dessa företag använder betalningshantering företag som automatiskt konvertera alla Bitcoins i dollar. Därför ökade varje köp mängden Bitcoins som kan säljas på marknaden. Ökningen av Bitcoin utgifterna på stora företag har tillskrivits leder till nedgången i Bitcoin priser från $ 650 till $ 300 från juli till oktober.

Sammantaget när man använder fundamental analys, handlare söka efter makro förändringar som kan påverka den befintliga utbud och efterfrågan på Bitcoins. Exempel kan vara en regering agerar för att tillåta eller förbjuda Bitcoin handel, nya produkter för att öka konsumenternas köp av Bitcoins eller bedrägeri i bolag som skulle förväntas minska intresset för användare av icke-traditionella pengar produkter.

Teknisk analys

Teknisk analys är det mest populära sättet handlare analysera priserna på tillgångar. Till skillnad från fundamental analys som är användbar för att bestämma långsiktiga förändringar i tillgång och efterfrågan, är teknisk analys bättre för kortsiktiga rörelser. Jag gillar att använda denna analogi när man beskriver teknisk analys. Precis som en termometer används för att mäta temperaturer, teknisk analys åtgärder utbud och efterfrågan.

Populära exempel teknisk analys är trendlinjer, support / motstånd linjer och Bollinger bands.

Trendlinjer: trend linjer på sjökort används för att visa om efterfrågan ökar eller inte. En stigande trend avslöjar efterfrågan ständigt ökar medan ner trender visar utbudet ökar. I exemplet nedan, steg priserna från ca $ 350 till $ 385 under två dagar. Den stigande trendlinjen visade en konsekvent ökning av efterfrågan på Bitcoin. Handlare kan använda en sådan trend och kommer att hålla köpa tills trenden är bruten. Alternativt kan de korta Bitcoins om trendbrott som skulle innebära kortsiktiga efterfrågan har minskat.

Support / Resistance: Stöd linjer visar områden för att köpa efterfrågan medan motståndslinjer avslöja delar av de senaste utbudet. I exemplet nedan, efter priserna på Bitcoin steg över $ 370, de sedan föll och studsade högre flera gånger. Den gröna linjen visar att det fanns stöd på $ 370, där det fanns efterfrågan på Bitcoins som höll priserna från att falla. Med hjälp av denna information en näringsidkare kan köpa nära $ 370 som de ser ut för stigande efterfrågan att pressa priserna högre. De skulle sedan sälja om priserna faller under $ 370, vilket skulle tyda på att kortsiktiga efterfrågan har försvunnit.

Bollinger band: Namn efter dess skapare John Bollinger, Bollinger band är en av de mest populära tekniska indikatorer när man analyserar priser valutor. Bollinger band (röda linjer) mått volatilitet i priserna. När priserna når det undre bandet, ofta betyder det att priserna översåld och en studs sker inom kort. Det motsatta gäller när priserna når övre Bollinger banden. Vid handel med Bollinger Bands, är det bäst att kombinera dem med en annan teknisk åtgärd, såsom endast köpa i den nedre bandet när priserna har stöd eller är i en uppåtgående trend.

Denna artikel framställdes som gäst post från DC Männen där realtidspriser och teknisk analys för Bitcoin och andra digitala valutor är tillgänglig gratis på våra diagram sidor.

Om du vill hitta dig hur du kan använda den nuvarande nedgången i Bitcoin pris att göra en vinst reda på hur man kort sälja Bitcoinin detta nästa kort artikel.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Bytecoin (BCN) en toppmodern, Anonym Cryptocurrency

Post Altcoin

Söker Myntrepresentanter från Crypto Communities

Post Altcoin

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

Post Altcoin

Stigningen av Potcoin

Post Altcoin

4 enkla steg för att acceptera Bitcoin i ditt företag

Post Altcoin

Så här skyddar du din Bitcoin plånbok

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin och Revolutionen av Open Bazaar

Post Altcoin

Hur man köper Stellar Lumens i 3 enkla steg: En nybörjarhandledning

Post Altcoin

4 skäl till varför är en revolutionär bitcoin plånbok

Post Altcoin

Cryptocurrencyers anonymitet Del I - Existerande protokoll och Zerocoin

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Vägen från Skicka till mottagning

Post Altcoin

Hur man min Bitcoins: En enkel guide för nybörjare