Bitcoin Scam Test - 10 Verktyg för att avgöra om en Bitcoin Business är Legit | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Scam Test - 10 Verktyg för att avgöra om en Bitcoin Business är Legit

Bitcoin Scam Test - 10 Verktyg för att avgöra om en Bitcoin Business är Legit

Med så många nya Bitcoin tjänster dyker upp varje sekund är det ibland svårt att säga vem som är äkta och som är en bluff. Jag måste erkänna att jag också kan få luras av några av dessa platser, eftersom bedragare har blivit ganska utarbetad i deras sätt att dölja sin sanna natur.

Men med hjälp av en särskild verktygslåda kan du komma till en rättvis bedömning om en specifik Bitcoin verksamhet är verkligen en bluff. Denna verktygsuppsättning består av olika onlineverktyg som hjälper dig att lära dig om någon Bitcoin webbplats rykte i hela webben.

Förhoppningsvis nästa gång du stöter på en sådan verksamhet du kommer att använda den process som jag är på väg att förklara och besluta själv om verksamheten är legit. Jag rekommenderar att du bokmärke denna sida så att du kan hänvisa till det senare när du stöter på ett företag som behöver sättas till ”Bitcoin Scam Test”.

Tool # 1 - Bittrust recensioner

Bittrustis en webbplats som bildades för att folk att granska andra Bitcoin företag. Använda sökfältet på toppen är det ganska lätt att hitta många recensioner om olika aktörer på marknaden.

Tänk på att när det gäller betyg i allmänna användare är mer benägna att lämna en översyn när tjänsten var dåligt än när det var bra. Så om du inte hittar ditt företag som anges i Bittrust det är faktiskt ett gott tecken.

Jag skulle ta Bittrust omdömen med en nypa salt eftersom vem som helst kan lämna en översyn och det är ganska lätt att manipulera systemet. Bittrust är mer av en startpunkt för att se vad folk säger om den specifika verksamheten och ta reda på vilka frågor som kan uppstå.

Till exempel Coinbase, vilket är en mycket respekterad Bitcoin företag får betyget 2,57. Detta betyder inte Coinbase är en bluff nödvändigtvis. När du läsa recensioner ser du att de flesta människor i allmänhet förbannad om kundsupport.

Tool # 2 - Alexa rank

En av de viktigaste sakerna jag gillar att kolla när man undersöker en viss Bitcoin företag är hur mycket trafik gör det webbplats får. Jag menar om det är en legit företag jag förväntar mig att ha en rimlig mängd trafik.

Jag kollar dessa kriterier genom Alexawhich är ett webbanalysverktyg. Skriv bara in domänen för den Bitcoin företag och du får en Alexa ranking. Här är mina tumregler att tolka dessa ranking:

0 - 10 tusen - Enorma mängder trafik

10.000 - 100.000 - Etablerad affärer med stora mängder trafik

100.000 - 500.000 - Ganska bra mängden trafik

500.000 + - Mycket lite trafik

Så om jag kollar Circlefor exempel (se ovan) får jag ett resultat runt 60K. Detta innebär att Circle har stora mängder trafik och kan förmodligen att lita på.

Du kan också lägga till Alexa tillägg till webbläsaren Chrome och kunna kontrollera varje webbplats direkt när du besöker den.

Tänk på att Alexa testet har också sina svaga punkter. Vilket innebär att du kan enkelt köpa massor av trafficfor så billig som $ 25 och att det ser ut som om din webbplats är ganska populär. Merparten av denna trafik kommer från skräppost pop under fönster och inte från människor som faktiskt använder tjänsten.

Tool # 3 - r / Bitcoin

Använda subreddit r / Bitcoin kan vara lite förvirrande. Å ena sidan ska du gå rakt upp ”ingen BS” åsikter, å andra sidan är det svårt att få en klar insikt från en stor mängd yttranden.

Gå till reddit.com/r/bitcoinand ange Bitcoin tjänst du undersöker i sökrutan uppe till höger. Du kommer då att hitta olika ämnen med anknytning till den tjänsten. Vad jag rekommenderar att du gör nästa läses kommentarerna och se vad folk säger.

Tänk på att det r / Bitcoin gemenskap tenderar ibland att kritisera så ser dåliga kommentarer är något naturligt. Försök att skilja agnarna från vetet och få lite insikt som inte bara partisk på grund av Internet trolling.

Ett annat sätt för att söka efter Inside reddit skulle vara att skriva webbplatsens namn + ”reddit” i Google. Detta kommer vanligtvis ta upp till mest populära trådar på Reddit om tjänsten.

Tool # 4 - Whois registrering

Denna specifika verktyg låter dig avgöra vem som är precis bakom webbplatsen du inspekterar. Nu när det inte direkt peka ut om denna webbplats är en bluff eller inte, kommer du att kunna se om ägaren har något att dölja. Om ditt företag är verkligen en bluff är det mycket troligt att du kommer att använda en sekretessregistreringstjänst.

Du ser varje domännamn på Internet måste registreras av någon. En del människor föredrar sina uppgifter att förbli konfidentiella så att de använder en privat registreringstjänst. Med hjälp av WhoIs toolyou kan ange alla domännamn och se under vilka det är registrerat.

I exemplet nedan kan du se att Blockchain.info till exempel har levereras komplett och detaljerad kontaktinformation om deras företag.

Tool # 5 - Bitcointalk diskussioner

En annan stor källa till information är BitcoinTalk. Forumet innehåller många recensioner om olika Bitcoin tjänster och är oftast den första att diskutera och nya bedrägerier som visas. Antingen använder forumets sökfältet eller typ i Google ”[tjänstnamn] + Bitcointalk”.

Ungefär som Reddit, denna informationskälla levererar ganska tillförlitlig recensioner men det är oftast svårt att filtrera bort informationen från det.

Tool # 6 - Bitcoin foundation medlemskap

Många tjänster som är legit och ser sig själva som medlemmar av Bitcoin samhället delta i Bitcoin foundation som medlemmar. Du kan ta en titt på deras medlemskap pageand se om företaget du inspekterar är verkligen en medlem.

Med detta sagt, kom ihåg att allt du behöver göra för att bli en medlem av stiftelsen är att betala en viss summa pengar - så det är inte en tätning av trovärdighet i sig. Dessutom Mt.Gox var också en gång en medlem av Bitcoin foundation, så att du kan se att bli medlem på egen hand betyder inte så mycket.

Tool # 7 - Kontakta oss / Om oss sidan

Min personliga uppfattning är att det huvudsakliga sättet att upptäcka en bluff är från ”om oss” sida på en webbplats. Om du inte kan hitta tydliga kontaktuppgifter, en fysisk adress och bilder på verkliga människor att driva verksamheten är det oftast ett tecken på varning.

En av de mest farliga saker av allt du kan se på en om sidan är det vaga uttrycket ”vi är ett team av Bitcoin experter / entusiaster”. Jag kan inte säga hur många bedrägliga webbplatser har använt denna beskrivning i sin ”om oss” sida.

Till exempel Bitcoin Resultat (jag inte gillar dem eftersom det är en bluff) har följande stycke på sin om oss avsnitt:

Ju mer ”riktiga” data som du kan få om vem driva företaget, desto mer troligt är det att verksamheten är legit. Om bolaget visar Facebook eller Twitter profiler av sina anställda - ännu bättre.

Tool # 8 - Domän myndighet / Förtroende flöde

Nästa verktyg (eller två faktiskt) förs direkt från online marknadsföring världen. ”Domain myndighet” bestäms av hur många webbplatser länkar till en viss webbplats. Ju fler webbplatser som länkar till en webbplats, desto mer sannolikt är det ansedda. Det är i grunden ett tal mellan 0 och 100.

Använd Open Site Explorerto ta reda på vad en viss webbplats DA (domän myndighet) är. Om antalet är under 20 jag skulle få misstänkta. Om det är över 35 skulle jag vara ganska förtrogen platsen blir tillräckligt länkar från hela webben.

I exemplet ovan kan du se att CoinTelegraph'sDA är 53, vilket gör det till en ganska reuptable webbplats. Men inte alla länkar är skapade lika och det är också viktigt att kontrollera hur pålitliga dessa länkar är.

Ange Majestic, ett annat verktyg som kommer att ge oss ett sätt att mäta tillförlitlighet de webbplatser som länkar till den ursprungliga domänen. Om du gå in på webbplatsen och få ett förtroende flöde av mindre än 10 jag skulle bli misstänksam. I fallet med CT förtroende flödet är 28 - så det är säkert att säga den här webbplatsen är legit.

Tool # 9 - Google (duh...)

Sist och nästan minst är naturligtvis Google. Just Google företagsnamnet plus ordet ”översyn” eller ”recensioner” och du kan snubbla på olika bloggar som granskade redan tjänsten. Men det är viktigt att kontrollera källan till översyn med samma verktyg som vi har just täckta för att se hur tillförlitlig den är (Open Site Explorer och Majestic).

Tool # 10 - Sunt förnuft

Om något verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen. Om en webbplats är lovande dig 40% avkastning på en vecka är det förmodligen en HYIP (High Yield Investment Program). Om en webbplats säger att det kommer att sälja dig Bitcoins med kreditkort utan något behov av kontroll på din sida - det är förmodligen en bluff.

Ingen enskild verktyg ger dig ett definitivt svar

Inget av dessa verktyg bör betraktas det ultimata testet eftersom de alla har sina svagheter. Istället för att använda bara en eller två verktyg prova att använda ett gäng av dem och se om du lyckas få ett bra resultat från ett betydande belopp.

Även om platsen du checka ut är verkligen en bluff du är skyldig att snubbla på några recensioner som innebär detta. Se bara till att du inte fastna med en enda recension som ibland människor bara papperskorgen andra företag på grund av en dålig erfarenhet de hade - det betyder inte nödvändigtvis att hela verksamheten är en bluff.

Om du använder några andra sätt att avslöja Bitcoin bedrägerier lämna en kommentar och låt mig veta. Hoppas du haft denna guide och att det kommer att komma till nytta i framtiden (glöm inte att bokmärka det!).

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Vad är Dogecoin, The Charity Coin?

Post Altcoin

Rebranding, intervjuer och en fullständig lista över myntsidor

Post Altcoin

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

Post Altcoin

De gyllene reglerna: En grundläggande guide för att köpa och använda Bitcoins

Post Altcoin

8 sätt att aldrig missa en viktig bitcoinuppdatering

Post Altcoin

Cryptocurrencyers anonymitet Del I - Existerande protokoll och Zerocoin

Post Altcoin

Reddcoin Officiellt Frigör POSV - Komma igång den 2 augusti (Nu Live)

Post Altcoin

Gavin Andresen visar hur man implementerar ett tvåfaktorsskydd av plånboksfiler

Post Altcoin

Stigningen av Potcoin

Post Altcoin

4 skäl till varför är en revolutionär bitcoin plånbok

Post Altcoin

BTC.com såld till Josh Garza av GAW Miners

Post Altcoin

Vad är Altcoins?