Så här skyddar du din Bitcoin plånbok | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Så här skyddar du din Bitcoin plånbok

Så här skyddar du din Bitcoin plånbok

Eftersom det inte finns något annat sätt att betala och använda Bitcoins, kan vi lika gärna hitta sätt att skydda den vi har: plånboken. Säkerheten för denna digitala verktyg har varit, särskilt eftersom Bitcoin bom, den viktigaste frågan av kryptovaluta utvecklingsområdet.

Du måste veta att om alla slump, förlorar du din plånbok eller dess lösenord, är det super svårt att återställa den. Dessutom, om en tjuv får tillgång till din plånbok eller ditt lösenord och stjäl dina Bitcoins, det finns inget sätt att återställa dina pengar. På grund av detta och andra övervinna svårigheter, har ett stort framsteg gjorts under de senaste fyra åren, men vi har fortfarande en hel del att göra.

Du kan förhindra vissa risker, men ett enda misstag kan förstöra allt ditt hårda arbete. Låt oss gå igenom några av de senaste fallen av förluster och stölder och kontrollera vilka är de möjliga lösningar för att skydda din digitala valutan.

1. 25,000 BTC stulen

I juni 2011 Bitcointalk medlem kallas 'allinvain' förlorat häpnadsväckande mängd 25,000 BTC, samma som $ 500,000 på gång! Tjuven, en okänd inkräktare, på något sätt fick direkt tillgång till sin dator och plånbok och stal Bitcoins, med hjälp av ett av två sätt: antingen han gjorde en transaktion från 'allinvain s' själva datorn eller bara laddat upp wallet.dat filen och tömde den på sin egen dator. Vad kan 'allinvain' har gjort i detta fall? Han kunde ha krypterat sin plånbok, men under 2011 denna process var inte så enkelt som det är nu.

2. 7,000 BTC förlorade

För två år sedan Bitcoin utvecklare Stefan Thomas hade tre säkerhetskopior av hans plånbok - i en krypterad USB-minne, en Dropbox-konto och även i en Virtualbox- och inte ens allt detta kunde hjälpa honom. Varför? Eftersom han raderade två av dessa säkerhetskopior och glömt lösenordet till den tredje, förlorar 7,000 BTC forever! Det var $ 125.000 vid den tidpunkten.

3. 2 BTC tas av Java-program

Offret berättade sin historia här: "i går kväll, runt 21:00 PDT, klickade jag på en länk för att gå till CoinChat.freetzi.com och jag ombedd att köra java jag gjorde (tänker detta var en legitim chatoom) och ingenting hände jag.. Stängde fönstret och tänkte ingenting av det. Jag öppnade min Bitcoin-qt plånbok ca 14 minuter senare och såg en transaktion som jag inte godkänna gå till plånboken 1Es3QVvKN1qA2p6me7jLCVMZpQXVXWPNTC, nästan hela min plånbok (2,07 BTC)", ungefär $ 300 på tiden. Och detta mynt krypterades! Men angriparen hittat en väg runt det: Java-program som offret hade öppnat hade också bett om ytterligare tillstånd och det är hemligheten. Som offret enats gav han tillgång till ett skadligt program som kunde läsa alla sina tangenttryckningar. Sedan programmet väntade tills han skrev i sin plånbok lösenord och spelade in den, dekryptering och tömning ut plånboken.

4. 160 BTC tas från Blockchain.info plånbok

En blockchain.info användare förlorat sina Bitcoins, cirka 160 av dem värt $ 20,000, till en okänd angripare. Användaren var inte fjärrstyra vårdslös, eftersom han säger: ". Jag använder blockchain.info plånbokstjänst för att hantera den adressen Mitt lösenord var ett slumpmässigt 18 tecken lösenord med skiljetecken, stora / små bokstäver, etc. Jag hade tvåfaktorsautentisering med Google Authenticator påslagen och en andra lösenord på kontot som var ett slumpmässigt 8 tecken". En hel del säkerhetsåtgärder, som ni kan se. Men problemet var i blockchain.info mobil applikation. Saken är den att, på skrivbordet, krypterar blockchain.info användarnas plånböcker två gånger: plånboken med huvud lösenord och de privata nycklarna själva med ett valfritt andra lösenord. Men på mobil detta inte hända och bara det andra skiktet av kryptering används. Detta är vanligtvis inte ett problem i Android uppställningar, men denna användarsmartphone var rotad, vilket gjorde det möjligt för användaren att använda några kraftfulla applikationer, men också mixtrar med Android ekosystemet. Genom att gå på detta sätt skulle alla program har hjälpt angriparen, vilket gör det lätt att knäcka 8 tecken andra lösenord.

Så efter att ha läst detta, vad är de möjliga säkerhetsåtgärder vi kan tillämpa på våra plånböcker? Som ni märkt, varje attack som ett specifikt skydd hemlighet, men de viktigaste åtgärder du kan vidta är följande: slå på plånboken kryptering, använder tvåfaktorsautentisering (Google Authenticator är ett bra alternativ) och kontrollera API-nycklar som har skapats utan din tillåtelse, inte ger opålitliga program alltför behörigheter och skapa mer backupsand kontrollera dem regelbundet.

Och då det finns en annan livskraftig strategi: använda flera lager av securityto säkerställa att en enda attack inte kan göra alla dina pengar försvinner. Du kan få en grundläggande nätet säkerhetstjänst, som ger flera lager av försvar, öva vissa grundläggande datorsäkerhet (vilket betyder inte går att ladda ner eller köra program från otillförlitliga källor och vara medveten om Java) särredovisa plånböcker för din shopping och besparingar eller gå för två-of-tre system, ett ganska vanligt sätt att minska riskerna.

Eller så kan du alltid vänta på dedikerad hårdvara USB walletsthat kommer snart, vilket ger en mycket säker minidator för att göra Bitcoin transaktioner som du kan bära i din plånbok.

Via bitcoinmagazine.com

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Vad är Altcoins?

Post Altcoin

Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid

Post Altcoin

4 enkla steg för att acceptera Bitcoin i ditt företag

Post Altcoin

Cloud Mining - lönsam eller en utveckling av en bluff?

Post Altcoin

Ethereum höjer $ 6,4m i första kvartalet av Genesis Sale

Post Altcoin

Så här får du dina Bitcoins gratis online: 18 webbplatser som kan hjälpa dig

Post Altcoin

Hur man anspråk på din Bitcoin Cash och säljer den till Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

6 tips som hjälper dig att resa med bitcoin

Post Altcoin

Handledning om hur man byter till Reddcoin POSV Wallet

Post Altcoin

Bit-thereum - Potentialet för Bitcoin, Ethereum och Orisi, Del två

Post Altcoin

En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) En riktigt anonym cryptocurrency