En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node | Swedish.globalsciencecollaboration.org

En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node

En steg för steg guide för att sparka upp din egen Bitcoin Node

Om du någonsin frågat dig själv "Vad kan jag göra för att hjälpa Bitcoin lyckas?" Detta inlägg är för dig. Den Bitcoin nätverket är beroende av decentralisering. Vilket betyder att vi behöver för en mängd olika människor att hålla en kopia av blockchain (Bitcoin s "historiebok") och se till att transaktioner går in i nästa block är faktiskt giltiga. Varje dator som håller en fullständig uppdaterad kopia av blockchain och är ansluten till Bitcoin nätverket anses vara en nod.

Jag kommer inte att gå in på en detaljerad förklaring om detta i det här inlägget, men detta videowill får du upp farten om du är en komplett nybörjare. Från och med idag finns det bara 5000 nås nodeson genomsnitt kör Bitcoin nätverket och att antalet har minskat dramaticallysince 2014.

Här är några av anledningarna till detta antal minskar:

 • Köra en nod kräver att du tar en stor del av din dators hårddisk (ca 50 GB) och lagra blockchain på den.
 • Det lönar sig inte dig något tillbaka, till skillnad från gruv Bitcoins till exempel.
 • Många föredrar att använda lätta plånböcker (även känd som SPV plånböcker) så att de inte är skyldiga att ladda ner en fullständig kopia av blockchain.
 • Noden programvara som finns idag (dvs Bitcoin Kärn) har en inte särskilt nybörjare användarvänligt gränssnitt. Så även om processen att inrätta en nod är ganska lätt (som du kommer att se i ett ögonblick), kan mjukvaran skrämma bort folk.
 • Bitcoin har stagnerat för en ganska lång tid nu och många människor har tappat intresset för det. Så noder som en gång var aktiv har stängts.

Du kan hjälpa till att göra Bitcoin bättre, robust och (ännu mer) säker

Så om du verkligen vill chip in och "hjälpa Bitcoin" så att säga, kan du bara skjuta upp en nod hemma. Processen är ganska enkel. Här är de första krav:

 1. Använd en dator med minst 2 GB RAM och runt 50 GB utrymme för en kopia av blockchain
 2. Ha en bredbandsanslutning till Internet
 3. Se till att anslutningen är obegränsad / med hög uppladdnings gränser / du regelbundet övervaka anslutningen. Att säkerställa att den inte överskrider sitt uppladdnings gränser.
 4. Hålla datorn igång och som är anslutna till internet 24/7 (eller åtminstone sex dagar i veckan)

Det är vanligt att hela noder på höghastighetsanslutningar för att använda 200 gigabyte ladda upp eller mer i månaden. Download användning är cirka 20 gigabyte per månad, plus omkring ytterligare 40 gigabyte första gången du startar din nod.

Även om detta kanske låter som en hel del för att be om, kan de flesta datorer idag hantera dessa krav ganska enkelt. Huvudfrågan blir bandbredden noden kommer att förbruka och detta är något som du bör vara medveten om innan handen. Om du inte är säker på att jag föreslår att du kontakta din Internetleverantör.

Om du inte vill engagera sig dessa termer på din egen dator du har ytterligare två alternativ att överväga:

 • Hitta en gammal bärbar dator som du inte längre använder och förvandla det till en nod.
 • Installera en nod på en VPS (virtuell privat server). Vilket innebär att du hyr ut lagringsutrymme från ett företag och installera noden på deras servrar. Noden kommer att vara funktionell 24/7 och du behöver inte ta hand om det (det eliminerar också behovet av att lagra den i ditt hem). Vi kommer även ställa upp detta för dig kostnadsfritt (bara hålla på behandlingen).
 • Bygg en nod på en Raspberry PI dator (komplett instruktion här).

Här på 99Bitcoins kör vi vår egen nod på en VPS. Mynten du får när du registrerar dig skickas från denna nod och vi anser att detta är vår lilla bidrag till Bitcoin nätverket.

Några fler saker att tänka på innan vi börjar

Se först till Bitcoin är legalin ditt område. För det andra, se till att du är medveten om dina Internet uppladdning och nedladdning gränser så att din leverantör inte bromsa din anslutning eller stänga ner oväntat.

Så nu ska jag visa dig detaljerade instruktioner om hur du skjuta upp din egen personliga nod oavsett om det är på din egen dator eller på en VPS.

Installera en nod på din hemdator

Följande process är tillsammans med skärmdumpar från en Windows-dator, men är identisk med en Mac-dator samt. Om du har några problem med den här processen kontakta usand vi ska försöka göra vårt bästa för att hjälpa.

 1. Downloadthe Bitcoin Kärn till datorn
 2. Kör programmet och installera Bitcoin Kärna på en enhet som har minst 50 GB för att skona.
 3. Din brandvägg kan blockera Bitcoin Core från att göra utgående anslutningar. Det är säkert att låta Bitcoin Kärna att använda alla nät.

När du har slutfört dessa steg Bitcoin Kärn programmet kommer att börja ladda ner en kopia av Blockchain till din dator. Eftersom detta är en stor fil kan det ta allt mellan några timmar till flera dagar att slutföra. När du hämtar programmet kommer att visa hur uppdaterat den är längst ned på skärmen:

Tänk på att denna process kommer att ta en stor del av din bandbredd och att du kan stoppa den när som helst genom att bara stänga Bitcoin Core-programmet. Nästa gång du återuppta programmet kommer att fortsätta från där den slutade.

Slutligen, för att se till att noden är i drift så mycket som möjligt låta programmet att starta när du loggar in på din dator. För att göra detta gå till "inställningar" -> "Alternativ". På "Main" fliken klicka på Start Bitcoin på system inloggning och klicka sedan på OK för att spara de nya inställningarna.

Konfigurera din nätverksanslutning

Innan vi kan säga vår nod installationen är klar kommer vi att behöva konfigurera vårt nätverksanslutning för att låta andra noder att kommunicera med våra nod. Det här steget är endast relevant om du ställa in din nod hemma och inte om du ställer upp den på en VPS.

Det första du vill göra är att se om din router redan är konfigurerad för att ta emot inkommande anslutningar. Du kan använda ett av två alternativ:

Alternativ 1 - Kontrollera inkommande anslutning via Bitcoin kärna

Open Bitcoin Core, vänta ca 30 minuter och sedan sväva över signalstyrkan på den nedre högra sidan av programmet. Om det säger att du har mer än 8 inkommande anslutningar * du är bra att gå, om inte - möjliggör nätverksanslutningar som förklaras nedan.

* För att kunna köra en nod behöver du mer än 8 anslutningar. Om du har mindre kan du fortfarande använda programmet som en Bitcoin plånbok, men inte som en nod. 

Alternativ 2 - Kontrollera inkommande anslutningar genom Bitnodes

Brand upp din Bitcoin Kärn, vänta ca 10 minuter och sedan besöka BitNodes' sida. Ange din IP-adress och klicka på "Check Node" (om du inte vet din IP-adress bara skriva "vad är min IP" i Google).

Om du får ett grönt ljus du är allt klart och det finns inget mer som behöver göras. Om du får ett rött ljus måste du aktivera nätverksanslutningar.

Möjliggörande nätverksanslutningar

Detta är förmodligen den mest komplicerade delen av processen. För användare som inte är tekniskt kunniga jag rekommenderar att du kontaktar Internetleverantören stöd och be dem att hjälpa dig att konfigurera din router för att tillåta inkommande anslutningar till port 8333.

Om du känner dig bekväm nog att konfigurera det här själv på följande sätt. När du är klar att fortsätta konfigurationen brandväggen.

Brandvägg konfiguration

Du måste konfigurera din dators brandvägg för att tillåta anslutningar till port 8333. För ytterligare information för Windows, se länkarna nedan:

 • Instruktioner för Windows-brandväggen
 • Instruktioner för Norton Firewall
 • Instruktioner för McAfee Personal Firewall

Mac OS X kommer med sin brandvägg inaktiverad som standard, men om du har aktiverat det, se avsnittet Tillåta specifika tillämpningar från den officiella Apple guide.

När du har gjort alla steg ovan kontrollera dina inkommande anslutningar igen antingen genom Bitcoin Kärn eller Bitnodes' testverktyg.

Installera en nod på en VPS handledning

Med hjälp av en VPS att köra en Bitcoin nod kan du stödja Bitcoin nätverket 24/7 men det har också nackdelar:

 1. Du kommer att kräva någon teknisk kunskap om hur man driver en VPS. Om du inte vet hur man kör en VPS Vi kommer gärna att ställa upp detta för dig utan extra kostnad (du behöver bara betala för VPS). Ta kontakt med usand oss.
 2. Det kommer att kosta runt $ 15 / m att hyra ut en VPS med tillräckligt med utrymme på det (2 GB RAM och 50 GB lagringsutrymme).

Om du känner att du vill ställa in VPS själv här är en kort Reddit postexplaining processen.

Bitcoin behöver din hjälp

Den största fördelen Bitcoin har idag jämfört med traditionella betalningsmetoder är dess decentralisering. Men om antalet nås noder kommer att fortsätta att minska, riskerar Bitcoin förlora denna fördel. Om du vill hjälpa Bitcoin upprätthålla sin styrka eld upp en nod i dag.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

4 enkla steg för att acceptera Bitcoin i ditt företag

Post Altcoin

Förklara det låga priset på Reddcoin och ett samtal för öppenhet

Post Altcoin

Fyra fakta om Bitcoin plånböcker som du måste veta

Post Altcoin

Dogecoins # 98 NASCAR Dogecar är redo att gå

Post Altcoin

6 Steg för att utvärdera om en alternativ kryptokurrency är värt investeringen

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Darkcoin läggs till Darknet Drug Marketplaces

Post Altcoin

Vad är Ripple? En Look Inside Crypto 2.0

Post Altcoin

Reddcoins tillväxt under året för Bitcoin Bear Market

Post Altcoin

Köp Peercoin med Paypal eller kreditkort

Post Altcoin

Guide: 4 Nasty Programmer som kommer att kapa dina filer för Bitcoins

Post Altcoin

Ethereum höjer $ 6,4m i första kvartalet av Genesis Sale