Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid

Obekräftad Bitcoin Transaction? Så här förkortar du Bitcoins transaktionstid

Notera från författaren: Våra tidigare guideexplains hur man undviker fastnat transaktioner: genom att betala rätt avgift för de aktuella nätverks omständigheter. Denna guide förklarar hur man handskas med fastnat transaktioner och sänkta avgifter.

Vi rekommenderar att läsa dessa guider i ordning, eftersom den första omfattar vissa grundläggande begrepp. Denna guide förutsätter viss kännedom plånbok operationer-synnerhet hitta en transaktions-ID (TXID) och in- och utgångar.

Bitcoin s raket rida har skapat en hel del troende och disproven en hel del kritik. Bitcoin termins nu handel på traditionella marknader och Bitcoin rankas 2ndin Google söker efter 2017. Så det är klart att Bitcoin lyckas bortom förväntningar alla utom de mest optimistiska early adopters.

Men det är inte alla goda nyheter! Börser buckling under trycket av nya användarregistreringar (som enligt uppgift en högre storleksordning än förra året). Ännu mer om: Den Bitcoin nätverket snabba tillväxt har fört den till gränserna för sitt icke-uppgraderad skalning kapacitet.

Problemet: höga avgifter och Slow Transaktioner

Om du skickade en Bitcoin transaktioner i början av december, är chansen att du har betalat en avgift verkligen hög även rekordhöga-transaktionen. Och om du inte gjorde det, så kanske du upplevt en fördröjd transaktion.

Här är så Bitcoin fungerar: ett begränsat antal transaktioner kan bekräftas i varje block. Som ni säkert vet, gruvarbetare fram ett nytt block var 10 minuter eller så, och transaktionsavgifter är ”mutor” som övertygar gruvarbetare att inkludera transaktioner i sina nya kvarter. En ingår transaktionen är känd som en bekräftelse.

När priset är riktigt flyktig, många människor försöker ofta att skicka transaktioner samtidigt. Så konkurrensen om denna begränsade blockera utrymme driver upp avgifter. Ju högre avgift kopplad till en transaktion, desto större är chansen att det kommer att bekräftas i nästa block.

Johoe s Bitcoin Mempool Statisticssite ger en visuell representation av antalet obekräftade transaktioner över tiden och över olika avgiftsnivåer. Det är en stor resurs.

Notera: Som mempoolfills, nya band visas och bredda och avgifter drivs upp. Som mempool rensar de översta avgiftsområdena tenderar att bearbetas och stängas först, eftersom de representerar de mest lönsamma transaktioner för gruvarbetare. Denna ekonomiska process kallas avgiften marknaden.

Nödvändiga Concepts

Vi vet att du antagligen otålig att fixa din transaktion, men detta kräver viss kunskap om hur Bitcoin fungerar. Vi ska försöka hålla technobabble till ett minimum...

1. Mempool

Grafiken ovan skildrar vad som kallas minnes pool (mempool): uppsättningen obekräftade transaktioner som väntar på att föras in i blockchain. Den mempool finns i minnet (RAM) av alla Bitcoin fulla noder (dvs datorer som är en del av Bitcoin nätverket).

Observera att olika noder har olika versioner av mempool, beroende på vilka transaktioner de vet om och komma ihåg. Så varje mempool är olika för varje nod. Om en transaktion inte bekräftas under en längre tid, kommer det så småningom att blekna från nodens mempool. Nuvarande standard timeout är 72 timmar. (Tidigare var det 2 veckor.) Men noder kan sätta sina egna varaktighet. Transaktionerna med det lägsta värdet kommer också att tappas från mempool, som transaktioner högre avgift tas upp.

Det är möjligt att en viss nod (förmodligen din egen) aldrig kommer att glömma din transaktion, och kan även ibland återutsända det, som påminner andra noder om det.

2. Transaktions ID: n

Oavsett om det är bekräftat eller obekräftade, varje Bitcoin transaktion (TX) tilldelas en unik identifierare, som är känd som en transaktions-ID (TXID). Din plånbok kommer att rapportera detta TXID. Du kan konsultera plånboken dokumentation om du är osäker på hur du kommer åt den. Genom att kopiera och klistra in TXID i något block explorer får du mer information om transaktionen.

Obs: Din TXID kommer att behövas för vissa av de lösningar som omfattas nedan.

3. Satoshis per byte (SAT / B)

Obs: Storleken på din transaktion (vilket många plånböcker kan du förhandsgranska) representeras i byte eller kilobyte. Du hittar den sista avgift du betalar till gruvarbetarna genom att multiplicera storleken av avgiftsnivån (som mäts i satoshis).

Standardstorleken för en icke-SegWit transactionis cirka 250 byte. Men storleken på Bitcoin transaktioner kraftigt varierar, baserat på 3 viktiga faktorer:

 • Antalet ingångar
 • Antalet utgångar
 • Komplexiteten i skriptet

Ingångar

Kanske du har fått tusentals små BTC betalningar genom åren, sedan försökt att göra en enda stor betalning. Om så är fallet, kommer din transaktion sannolikt enorm storlek. (Här är en kort förklaring om varför.) Innan du försöker att tillbringa många ingångar, vänta tills mempool är ganska klart (färre än 50.000 pågående transaktioner) och avgifter är motsvarande låg.

Fee Reduction Tips: Du kan konsolidera dina adresser genom att skicka många små ingångar till en adress du äger-vid en tidpunkt när avgifterna är låga. På så sätt kommer du att avsevärt minska dina framtida avgifter genom att konsolidera din antalet ingångar till ett.

Du kanske måste med jämna mellanrum upprepa denna process varje gång du skickar mindre än fullständig balans av din plånbok till en adress. Då får du en ny ingång för att göra ändringen. För bästa resultat, konsolidera till en SegWit adress!

Utgångar

Fee Reduction Tips: När genererar flera utgångar (med andra ord, att göra utbetalningar till flera adresser på en gång), är det vettigt att batch dina transaktioner, istället för att göra flera betalningar. Genom att göra så, kommer ni båda sänka dina avgifter (men tyvärr, inte av multipel av din avsedda mottagaren adress) och din transaktionsstorlek (eller ”blockchain fotavtryck”).

Här finns guider för att skicka flera transaktioner i Bitcoin Coreand Electrum. För andra plånböcker, konsultera sin dokumentation, för att se om denna funktion stöds.

Script komplexitet

Om du använder komplexa villkorade betalningar (t.ex. Multi-SIG betalningar som involverar många undertecknare), kommer din transaktioner storlek också dramatiskt öka.

Fee Reduction Tips: I det här fallet använder SegWit eller bearbetning enklare förhållanden kommer både hjälp.

Dessa faktorer påverkar transaktions storlek, så de påverkar arvode. För en interaktiv exempel kolla Coinb.in s avgifter sida.

Observera att vanliga, icke-SegWit ingångar är en viktig faktor i den slutliga byte storlek.

4. Fee Uppskattning

Plånböcker försöker att rekommendera en rimlig avgift, baserat på nuvarande och nya stater i mempool. Nya versioner (0.15+) av Bitcoin Kärna tenderar att göra de mest intelligenta uppskattningar. Plånböcker och tjänster som överbud på marknadsavgift driva upp alla andras avgifter.

De flesta plånböcker kan du ställa in tullavgifter och med praktiken kan du brukar göra bättre än deras uppskattning av distributionsalgoritmer. Och naturligtvis måste du förhandsgranska storleken på din transaktion innan du kan ställa in en avgift.

För att få hjälp med att välja rätt avgift, se vår tidigare guide, särskilt avsnittet om att använda mempool visning på Earn.com. Observera att tjäna ger en mycket mer exakt bild än Johoe webbplats, så det är bättre om att välja avgifter ned till 10 satoshis.

Låg avgift Solutions

Lösning 1: SegWit

Varje Bitcoin kvarter rymmer ca 2500 återkommande transaktioner, men runt 8000 SegWit transaktioner. Eftersom de är mindre, SegWit transaktioner har mycket lägre avgifter.

Här är de goda nyheterna: Du kan dra nytta av SegWit just nu, med hjälp av plånböcker och tjänster som stöder den.

Om alla körde SegWit, problemen med höga avgifter och stack transaktioner skulle försvinna, åtminstone tills ett par miljoner fler människor hamnar i Bitcoin!

Obs! För att kunna använda en SegWit i ett kompatibelt plånbok, måste du först skicka dina mynt från din vanliga adress (er) till en SegWit adress som genereras av den plånbok. Som med mynt konsolidering bör denna process utföras när avgifterna är låga. På samma sätt kommer det att spara mycket pengar på framtida transaktioner.

Dessutom notera att det finns två typer av SegWit adresser:

 • P2SH (betala för att script hash) adresser, som börjar med ”3”
 • Bech32addresses, som börjar med ”BC1”

Även bech32 transaktioner är ca 10% mindre, de är inte brett stöd ännu, så många plånböcker och tjänster inte kan skicka BTC att bech32 adresser. Däremot kan bech32 adresser på ett tillförlitligt sätt skicka BTC till alla andra typer plånbok.

För maximal kompatibilitet, det närvarande rekommenderas att du använder P2SH ”3” SegWit adresser. Eftersom Electrum som standard bech32 adresser kan detta kompatibilitet uppnås genom att ändra härledning vägen.

Varning: Vissa airdrops och forkcoinsreward dig med polletter, eftersom din Bitcoin balans inte känner igen SegWit adresser.

Lösning 2: Använd GDAX för uttag, i stället för Coinbase

Om du har en Coinbaseaccount, flytta mynt GDAX (Coinbase avancerade handelsutbyte), sedan dra tillbaka dem. Till skillnad från det förenklade Coinbase sidan, inte GDAX inte ut en uttagsavgift. Eftersom det har förekommit rapporter om att denna ansökningsprocessen har försenats, måste du ansöka om ett GDAX konto om du inte har en.

Att handskas med Stuck Transaktioner

Förfarande 1: Ersätt med Fee (RBF)

Om plånboken stöder RBF, kan du aktivera det, antingen för den aktuella transaktionen, eller som ett standardalternativet. Sedan kan du experimentera med så många fräcka låg avgift transaktioner som din tidsbrist tillåter.

Om transaktionen fastnar, kan du enkelt stöta avgiften via RBF alternativ. Din plånbok kommer sedan automatiskt återutsända transaktionen med en avgift höjs till viss nivå. Naturligtvis bör du ställa in högre nivå, och hänvisar till ovanstående avsnitt om avgift uppskattning.

Vi rekommenderar att möjliggöra RBF som standardalternativ för alla dina transaktioner, om du skickar transaktioner som är avsedda att godkännas utan bekräftelser. I vissa plånböcker är RBF en opt-in funktionen. Det kan spara dig en hel del avgiftsrelaterade huvudvärk, så det finns egentligen ingen nackdel med att använda den.

Tips: Electrum (programvara plånbok) och GreenAddress (web plånbok) har enkel RBF funktionalitet i sina GUI, och de stöder också SegWit.

Metod 2: Inte spendera Obekräftade Mynt

Om du väntar för att ta emot mynt, undvika att spendera tills de anländer. Medan de flesta plånböcker inte kommer att spendera obekräftade mynt som standard, kan vissa plånböcker tillåter det. Det sista du vill göra är att skapa en ny transaktion, som beror på bekräftelse av en tidigare en. Det kan leda till detta otäcka scenario: en kedja av obekräftade transaktioner.

I Electrum, se den nedre rutan är markerad.

I Bitcoin Core, se den nedre knappen är markerat.

Lossn Transaktioner

Om inget av ovanstående alternativ fungerar för dig, här är vad du kan göra härnäst:

Förfarande 1: Vänta

Ibland väntar det bästa man kan göra. Om transaktionen inte är brådskande, ta en paus och glömma det för en stund. Det finns en god chans att det kommer att lösa sig utanför ett eller annat sätt.

Förfarande 2: rebroadcast

Kanske du har märkt att avgifterna har minskat, och transaktioner med liknande avgifter blir bekräftade. Om så är fallet, är det vettigt att rebroadcast dina avgifter (om de är äldre än 72 timmar).

Det finns många sätt att återutsända transaktioner. Till exempel kan du ange ”resendwallettransactions” i konsolen om du använder en Bitcoin Kärn plånbok. Andra plånböcker kan också erbjuda den här funktionen så att du kan konsultera sin dokumentation för mer. Det är också möjligt att använda en online-tjänst för att rebroadcast. Ett alternativ är Coinb.in sändning sida:

Observera att webbplatsen förväntar sig en hex-kodade transaktion. Du kan enkelt skaffa det genom att följa dessa 4 enkla steg:

 1. Ange ditt transaktions-ID (TXID) i Blockchain.info blocket explorer, enligt ovan.
 2. Observera att webbadressen i adressfältet kommer att ändras till https://blockchain.info/tx/, följt av ditt fullständiga TXID.
 3. Efter TXID visas i adressfältet, ange följande text: format = hex.
 4. Blockchain kommer att visa en stor klump av hex-kod. Kopiera och klistra in den i Broadcast sidan och klicka på Skicka. Alla transaktioner då rebroadcast.

Metod 3: Transaktions Acceleratorer

Transaktions acceleratorer är kopplade till gruv pooler. De kommer att lägga till din TXID till listan över de som ingår i nästa block de minor om de har förmågan att göra det. Vissa är gratis. Andra är gratis under vissa storleksbegränsningar. Andra tar förskott, och ytterligare andra begär tips.

Din senaste orterna är:

 • Dubbel utgifter
 • Utföra ett barn betalar för moderbolaget (CPFP) transaktion på ett inkommande transaktion

Dubbel utgifter sänder samma transaktion igen, men med en högre avgift. Det är mycket som RBF, men med den skillnaden: RBF transaktioner överensstämmer med etablerade protokoll regler och ingår i flera plånbok mönster. Samtidigt är dubbel utgifter betraktas som ogiltigt. (I själva verket är det en av de stora problem som Bitcoin skapades för att lösa!) Och alla plånböcker är konstruerade för att förhindra dem.

CPFP transaktioner tillbringar i huvudsak mynt som är inkommande men obekräftade, vilket är precis vad vi avråds i att förhindra Stuck Transaktioner Metod 2. De avgifter på nya transaktioner är tillräckligt höga för att täcka sig och obekräftade transaktioner de är beroende av. Om avgiften är tillräckligt hög, kan en gruvarbetare lockas att bryta det gamla, låg avgift, obekräftad transaktion, för att göra anspråk på nya, hög avgift CPFP transaktion (eftersom det är omöjligt att göra anspråk på ny transaktion innan den gamla är bekräftas).

Detta Bitcoin wikidetails metoder för båda processerna.

Varning: Tänk på att dessa processer är ganska trassligt, svåra förfaranden som kan placera dina pengar i riskzonen.

Future Solution avgifter och Hastigheter: Lightning nätverk!

Även om det inte är riktigt redo för vanliga adoption, Lightning Network lovar nästan omedelbar, fria transaktioner till alla Bitcoiners.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Forskare frågar för Bitcoin & Dogecoin Donations

Post Altcoin

Introduktion till Bitcoin-handel

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Staten av Dogecoin Pt. II

Post Altcoin

Hur man köper cardano (ADA) i 3 enkla steg: En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Den kompletta guiden till att välja din Litecoin Plånbok

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (Kommande 25 oktober)

Post Altcoin

En enkel metod för att öka din bitcoins säkerhet

Post Altcoin

GAW Miners Scheme avslöjas äntligen

Post Altcoin

8 sätt att aldrig missa en viktig bitcoinuppdatering

Post Altcoin

Hur man gör upp till 20% vinst från dina bitcoins genom investeringar

Post Altcoin

Vad är Feathercoin