Förstå Bitcoin Arbitrage | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Förstå Bitcoin Arbitrage

Förstå Bitcoin Arbitrage

Den enklaste definitionen av arbitrage köper något billigt på en marknad och sedan sälja det dyrt på en annan marknad. Det är i grund och botten gör pengar på ineffektiva marknader.

Låt oss säga att Bitcoins säljer för $ 100 på BTC-E, men de säljer för $ 110 på Mt.Gox. I det här fallet kan du köpa Bitcoins på BTC-E och omedelbart sälja dem på Mt.Gox för att göra en vinst på skillnaden i priserna på de två börserna. Detta kallas arbitrage och det är ett lönsamt sätt att tjäna pengar. A look för en sekund på Bitcoin Ticker till höger på denna sida och se de stora prisskillnader.

Så varför är deras arbitragemöjligheter i Bitcoin?

Borde inte priserna vara densamma på alla marknader? Stocks, till exempel, är ofta handlas på flera marknader, men priserna är nästan alltid nästan samma. Så varför då kan priset på Bitcoin varierar så mycket marknad för marknad? För närvarande är den stora skillnaden i pris på grund av mer till växtvärk som drabbats av utbyten, såsom Mt. Gox. Enkelt uttryckt, Bitcoin exchangesaren't så väl utvecklad som börserna, och handelsnivåer är inte så höga eller regleras av naturliga marknadskrafterna. I framtiden möjlighet till arbitrage krymper kraftigt.

Vidare vissa aktörer hävdar att pengar på vissa börser, såsom Mt. Gox är värda mindre än pengar på andra börser, såsom Bitstamp. Anledningen till detta är att det är faktiskt svårare att ta ut pengar på Mt. Gox och kan faktiskt ta flera månader att göra det. Börser som tillåter människor att dra sig snabbare är således mer värderas högt av handlarna på grund av likviditet och möjlighet att snabbt få tillgång till medel.

Gräva i lite djupare in sajter som stack exchangeI've fann påståenden om arbitrage är omöjligt att genomföra sedan juni 2013, då Mt.Gox upphävde tillbakadragande av USD från sina konton. Eftersom Mt.Gox har oftast högre priser detta naturligtvis skadade arbitrage insatser. En mer påstående anger att det är möjligt att arbitrage men eftersom marginalerna är så låga, behöver du djupa fickor för att göra stora summor pengar.

Är arbitrage riskabelt?

Dessa skillnader i priser, dock inte skapa unika arbitragemöjligheter. Vi borde varna dig dock att medan vissa hävdar arbitrage är en ”riskfritt” sätt att tjäna pengar, det finns faktiskt risker. För en Bitcoin handel och uttag är fortfarande i begynnande skede i utvecklingen. Det kan ta lång tid att genomföra och slutföra en handel, även om du initierar det omedelbart. Samtidigt som din handel genomförs, kan priserna svänga vilt och kan förändras så mycket innan du gör en transaktion som du kan ådra sig förluster.

Prisskillnader kan också skapas på grund av skillnader i avgifter på olika börser. Om en växlingsavgifter högre avgifter för att dra tillbaka eller genomföra transaktioner, kommer priset på Bitcoins sannolikt vara lägre för att återspegla kostnaderna för dessa avgifter. Samtidigt, om en annan utbyte har lägre avgifter, priserna kommer sannolikt att vara högre. Ibland prisskillnaden mellan de två börserna är tillräckligt stor, dock fortfarande erbjuda vinstmöjligheter. Se bara till att du spenderar tid att studera de avgifter på olika börser och ta dem i beaktande när de utför handel.

Kan jag lita på arbitrage på lång sikt?

Som Bitcoin utvecklas och blir mer allmänt använda och accepterade, bör priserna på olika marknader komma närmare varandra. Det innebär att över möjligheterna att tjäna pengar genom arbitrage kommer sannolikt att krympa. Även möjligheter kommer fortfarande att vara tillgänglig, måste du titta närmare och övervaka marknaderna oftare att lägga märke till avvikelser.

Om du deltar i arbitrage, bör du också hålla dig uppdaterad om större förändringar på marknaden. Det är möjligt att förändrade omständigheter är faktiskt orsaken bakom pris jobb på ett utbyte, och den andra utbytet helt enkelt inte har reagerat ännu. Till exempel, om priserna på ett utbyte gynnas av europeiska handlare plötsligt sjunker med $ 10, kan det på grund nyheten om en skandal i Europa just bröt och nordamerikanska aktörer har ännu inte reagerat.

Nedre raden - ska jag göra det eller inte?

Jag har sökt på nätet ganska lång tid att hitta ett svar på detta och kom till slutsatsen att precis som de flesta saker i livet du måste prova själv att ta reda på. Så jag kommer att genomföra ett experiment i veckan som jag kommer att dokumentera och publicera här med mina slutsatser. Under tiden jag har upptäckt att Bitcoin Analytics levererar användbar information om arbitragemöjligheter. Det finns också vissa handels bots som hävdar att de kan göra detta automatiskt för dig, men eftersom jag inte har provat någon av dem (ännu) Jag kan inte säga säkert.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Fluttercoin: En ny idé i alternativ till Bitcoin

Post Altcoin

6 bitcoin trading handledningar värda att läsa

Post Altcoin

Varför Reddcoin är den sociala valutan

Post Altcoin

Hur tjäna pengar med Bitcoin - 99Bitcoins Case Studies

Post Altcoin

Bitcoin plånböcker: föredrar du webbaserad programvara eller vill du helst gå mobilt?

Post Altcoin

Introduktion till Bitcoin-handel

Post Altcoin

Hur man min Bitcoins: En enkel guide för nybörjare

Post Altcoin

Hur man köper Ripple (XRP) i 3 enkla steg - En nybörjarhandledning

Post Altcoin

Fyra fakta om Bitcoin plånböcker som du måste veta

Post Altcoin

Rebranding, intervjuer och en fullständig lista över myntsidor

Post Altcoin

Dogecoins # 98 NASCAR Dogecar är redo att gå

Post Altcoin

FIMK - Revolutioniserande Finlands ekonomi med Cryptocurrency