Vem stöder SegWit2x (plånböcker, utbyten): En komplett lista | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Vem stöder SegWit2x (plånböcker, utbyten): En komplett lista

Vem stöder SegWit2x (plånböcker, utbyten): En komplett lista

VIKTIG UPPDATERING: Den kommande Segwit2x gaffeln har avbrutits enligt ett meddelande görs på 8 november 16:58:41 UTC.

2017 har varit året av Bitcoin gafflar. För tydlighetens skull, här är en snabb genomgång:

1.Prior till 1 augusti 2017, gruvarbetare aktiverat bakåtkompatibel SegWitsoft gaffel. Denna uppgradering till Bitcoin protokollet ökade transaktionskapacitet av block, fast en allvarlig bugg som kallas transaktions formbarhet, och banade väg för Blixt Networks och ytterligare förbättringar.

2. Den 1 augusti inträffade bakåt inkompatibla Bitcoin Cashhard gaffel. Bcash split från huvud Bitcoin blockchain att skapa en altcoin med 8-megabyte block och ingen genomförandet SegWit. Alla Bitcoin saldon vid gaffel tid krediterades en lika stor mängd Bcash (BCH). Se vår Bitcoin Cash articlefor mer information.

3. Den 24 oktober inträffade bakåt inkompatibla Bitcoin Goldhard gaffel. Bitcoin Gold hårt kluven bort från huvud Bitcoin blockchain för att skapa en altcoin med en förändrad, ASIC-resistent gruv algoritm kallas Equihash. Alla Bitcoin saldon på gaffel tid kommer att krediteras med en lika stor mängd Bgold (BTG) när Bgold nätverks lanseringar (förmodligen inom en snar framtid). Se vår Bitcoin Gold articlefor mer information.

4. SegWit2x (även känd som S2X / B2X) bakåt oförenliga hårda gaffel är planerad att ske omkring 16 november B2X kommer gaffel från Bitcoin blockchain att producera en altcoin med 2-megabyte block och SegWit stöd. Alla Bitcoin saldon på gaffel tid kommer att krediteras med en lika stor mängd B2X. Se vår artikel om New York-avtalet (som lagt grunden till SegWit2x) för mer information.

SegWit2x Detaljer Fördelning

När?

Den SegWit2x gaffeln är planerad till Bitcoin blocket 494.784, vilket kommer att brytas någon gång runt den 16 november 2017. För en uppdaterad projektion av datum och exakt tid för utvinning av blocket 494.784, besök 2x Countdown sidan.

Varför?

Ur ett Bitcoiner perspektiv är SegWit2x en attack av stora gruvarbetare och företagens intressen, och det är avsett att ta kontroll över Bitcoin utveckling. Det uppfattas som en attack i första hand på grund av dess brist på samförstånd och replay skydd, som kommer med största sannolikhet att leda till kaos, förvirring och förluster. Uttalanden från S2X laget visar tydligt att S2X är tänkt att ersätta den befintliga Bitcoin.

Vem?

Reddit-användare readish sammanställt följande listof individer kända för att stödja S2X offentligt:

Utveckling

Bitcoin Core och andra viktiga utvecklare som har sagt sina åsikter om SegWit2x listas här (alla är enhälligt emot det).

Tidigare Kärn dev och Bloq VD Jeff Garzik är den enda SegWit2x utvecklare. Garzik har kritiserats för att samtidigt arbeta med ännu en ICO altcoin kallas Metronome.

”Idag Bitcoin möter existentiella hot från gafflar, utvecklare drama, och så vidare.”
- Jeff Garzik på Metronome motivation

Det finns en uppenbar intressekonflikt inneboende i att utveckla en omtvistad hård gaffel samtidigt utveckla en ICO bygger på att begränsa störningar från sådana gafflar. Den Bitcoin samfundets reaktion på denna nyhet var överväldigande negativt och sammanfattas bäst av Samson Mow'soutraged tweet:

Koda

SegWit2x klonades från Bitcoin Kärna 0,14. Även kärn senaste versionen, 0.15, har lappat mot en nod-kraschar utnyttja (disclosedby Chris Jeffry vid konferensen Breaking Bitcoin [02:29]), den SegWit2x klienten (kallas btc1) förblir sårbar.

Oddsen för framgång

Till alla följer utvecklingen, är det tydligt att SegWit2x har lite organisk stöd. Vad det har är en hög grad av gruvarbetare signalering:

83% av block signalerar för närvarande sina gruvarbetarnas stöd för NYA. Statistik från Coin.Dance.

Men i åtanke att signalering är bear ganska irrelevant i detta sammanhang. Signalering för Emergent Consensus (även känd som Bitcoin Obegränsad gaffel, som misslyckades med att lansera) nådde 45% utan effekt. Lägga till en signal till varje block minerade kostnader gruvarbetare ingenting (och kan även tjäna dem extra pengar, om S2X supportrar är villiga att betala), så det inte bör betraktas som en pålitlig indikator.

Vad slutligen räknas är vilken kedja gruvarbetare kommer gruvan; alla indikatorer pekar på detta är kedjan med mest värde (de flesta användare och den ekonomiska aktiviteten). Detta är högst osannolikt att vara S2X sida.

Marknaderna för närvarande prissättning B2X terminer mellan 15% och 25% av BTC:

Bitfinex nuvarande pricefor B2X terminer mot Bitcoin är 14,5%.

HitBTC nuvarande pricefor den B2X framtiden mot Bitcoin är något högre vid 23%.

Exrate nuvarande pricefor B2X terminer mot Bitcoin är 15%.

SegWit2x Exchange Support

Om du vill handla SegWit2x nu kan du skicka dina befintliga Bitcoins någon av de ovan nämnda utbyten (Bitfinex, HitBTC eller Exrates) för att dela upp dem i Bitcoin och B2X terminer tokens. Detta alternativ är endast avancerade handlare; om du går all in på B2X terminer och gaffeln händer inte, förlorar du allt. Studera villkor som erbjuds av dessa utbyten noga innan man överväger detta alternativ; otaliga fångster och komplikationer gäller.

Det enkla sättet att få B2X

Det enklaste (i motsats till den säkraste) vägen för Bitcoin innehavarna att få SegWit2x mynt är att skicka Bitcoins till en stödjande utbyte innan gaffeln sker. Endast Bitcoins innehas av växeln vid tidpunkten för gaffeln kommer att krediteras med SegWit2x.

Obs! Bitcoin nätverket kan vara långsam om det finns en ström av människor som flyttar mynt innan gaffeln. Vi rekommenderar att du skickar dina mynt i god tid för en rimlig avgift.

Detta utbyte kan tillgodoräkna användarna B2X om de anser det säkert att göra det:

  • CryptoFacilities (om full replay skydd genomförs) - inofficiell uttalande
  • CoinCheck (om full replay skydd genomförs och diverse andra säkerhetsvillkor är uppfyllda) - uttalande
  • CoinJar (från januari 2018 tidigast) - uttalande

Att hålla mynt på en börs är något vi rekommenderar normalt mot-om du inte kontrollerar den privata nyckeln, behöver du inte styra Bitcoins. Utbyten kan strida sina uttalanden, misslyckas tekniskt gå i konkurs eller få hacka, bland andra möjligheter, och alla dessa möjligheter kan leda till förluster. Sannolikheten för ett utbyte upplever problem ökar under en störande händelse, såsom det kommande gaffel.

Det säkraste sättet att få din B2X mynt är att hålla dina Bitcoins i din personliga plånbok och bara göra anspråk på dem via din plånbok officiellt rekommenderade process.

OBS: Det kan ta lite tid för plånböcker för att implementera lämpliga lösningar. Under tiden kan priset på B2X tokens röra sig mot dig.

Oavsett om du väljer att förlita sig på en börs att kreditera dig med B2X eller hävdar att det via din egen Bitcoin plånbok, om du tänker handla det, då måste du hålla den i eller skicka den till en stödjande utbyte. Inte alla börser som utfärdar B2X för användarna kommer att erbjuda en marknad i den.

Notera: Detta är hur situationen står som den 6 november, såvitt vi vet. Fler utbyten förväntas tillkännage sina positioner framöver. Återkom för uppdateringar till denna artikel.

Relaterade nyheter


Post Altcoin

Hur analyserar Bitcoins pris som ett proffs

Post Altcoin

Fluttercoin: En ny idé i alternativ till Bitcoin

Post Altcoin

Hur tjäna pengar med Bitcoin - 99Bitcoins Case Studies

Post Altcoin

Vad är Blockchain Technology?

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin och Revolutionen av Open Bazaar

Post Altcoin

Investeringsstrategier

Post Altcoin

Vad är Litecoin?

Post Altcoin

Så här köper du Namecoin (Paypal, kreditkort, kontanter) - 100% Säker och enkel

Post Altcoin

Vad är Reddcoin?

Post Altcoin

Analys: Bill Gates säger Bitcoin är bättre än valuta

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz av Vertcoin-idrottsman

Post Altcoin

16 fantastiska och användbara Bitcoin-kalkylatorer