5 utmaningar för närvarande Bitcoin (enligt Mike Hearn) | Swedish.globalsciencecollaboration.org

5 utmaningar för närvarande Bitcoin (enligt Mike Hearn)

5 utmaningar för närvarande Bitcoin (enligt Mike Hearn)

Mike Hearn är en före detta Google ingenjör som nu arbetar på en mängd olika Bitcoin-relaterade projekt, bland annat Java-implementering av protokollet som fungerar som en grund för plånbok applikationer. Han är en av bara 10-15 personer som hanterar skriver kärnan Bitcoin koden innan det kan godkännas av gruvarbetarna i nätverket, och hans uppfattning om kryptovaluta ekosystemet är verkligen värt hörsel.

Följande citat är från Hearn senaste presentation på Bitcoin 2014 konferensen i Amsterdam, och de beskriva några av de största utmaningarna som för närvarande står inför den unge digital valuta:

1. Nitiska Venture Kapitalism

Det har varit ett utslag av vad man kan kalla Bitcoin 2,0 projekt nyligen som fått stora summor pengar och en hel del av dem - det är egentligen inte en hel del för dem, känner jag. Några av dem är typ av knapphändiga.

Hearn angav inte vilken startups han tycker är "skissartade", men riskkapital har verkligen ramped upp under de senaste månaderna. Till exempel, Palo Alto-baserade Vaurum nyligen säkrat $ 4.000.000 i såddkapital för sin programvara som låter finansinstituten värd sina egna Bitcoin utbyte.

2. Opålitliga tredje part Storage

Det finns fortfarande massor av Bitcoin användare i världen som - faktiskt inte Bitcoin användare, är de? De deponera sina Bitcoins med en tredje part och vad de får i gengäld är löften att de ska få det tillbaka. Det är inte riktigt vad Satoshi avsedd när han byggde ett system som inte skulle ha några mellanhänder.

Detta är den gamla debatt som har rasat i Bitcoin community för år - lagring av mynt i en online plånbok innebär lämna över kontrollen till en tredje part som inte alltid är tillförlitlig. För att förhindra en annan Mt. Gox händer, Hearn uppmuntrar starkt Bitcoin användare att kontrollera sina egna privata nycklar när det är möjligt.

3. Volontär baserad infrastruktur

Detta är inte hållbart, eller hur? Du kan inte ha en stor, världsomfattande finansiell infrastruktur som hålls samman av tuggummi och tejp, och människor som typ av arbete på det när de har tid eftersom de känner för det.

Eftersom Bitcoin är ett projekt med öppen källkod som inte ägs av någon särskild person eller grupp, inte ha en mekanism för att kompensera de människor som arbetar på sin kod. Hearn föreställer sig ett nytt system där användarna betalar för avancerade funktioner och direkt stöd utvecklarna.

4. Skalbarhet

Skalning är kommer att bli enorm arbete, under förutsättning att det är framgångsrikt. Just nu vi inte har en skalnings problem eftersom Bitcoin är egentligen inte växer, men om [skalbarhet] blir fast, det kommer att bli massor av arbete. Det är som de kommande tio års arbete.

Bitcoin väsentligen har en gräns för mängden av transaktioner som kan uppstå i en viss tidsram, för att förhindra den blockchain storlek från okontrollerat. Nätverket har aldrig slagit denna gräns innan, men det kommer att hända så småningom om Bitcoin blir en mainstream form av betalning. Det är mycket talande att Hearn tror att det kan ta tio år att fixa Bitcoin skalbarhet problem.

5. Integritets

Många människor felaktigt tror Bitcoin är ett krypterat system, men ingenting i Bitcoin är krypterad. Så vad detta betyder är att om jag arbetade på NSA eller GCHQ och de gav mig ett team på fem personer, och de sade 'arbetet med detta under sex månader,' Jag skulle nog kunna de-anonymisera 70, 80, 90 procent av Bitcoin systemet. Så jag skulle inte förvänta sig Bitcoin att hålla dig privat från NSA.

Även om detta är inte nödvändigtvis ett problem i Hearn sinne - han bara sagt detta som svar på en publik fråga - det slår i hjärtat av en fundamental svaghet i blockchain. Varje transaktion som någonsin förekommit är tillgänglig för offentlig granskning och analys. Det bör vara mycket förvirrande för privatlivet förespråkar att ges rätt resurser, en kille som Hearn kan knyta verkliga identiteter till den stora majoriteten av Bitcoin användare. Lyckligtvis projekt som DarkWallet erkänner problemet och försöker att ta itu med det.

För resten av Mike Hearn s nyktra perspektiv på Bitcoin, kolla in hans presentation nedan:

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Säkra min Bitcoin Plånbok: Bitcoin Security Tips

Post Bitcoin

Flexibelt Bitcoin Supply kommer inte att stabilisera Bitcoin Price

Post Bitcoin

Vinn en USB Miner 100% Free - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin From Home!

Post Bitcoin

Argentinska centralbanken är rädd för Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Journalists # 2: Effekten av Intent på Bitcoin Ownership Ethicality

Post Bitcoin

BTCRobot - Automated Bitcoin Trading Software Bot recension

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 7-13 september 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics: Förtydligande och Reviderande Argument

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Lost Bank konton

Post Bitcoin

Vad är en 51% Attack - Förenklad Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Coinbase mot Btc-e mot BitStamp - Bästa platsen för att köpa Bitcoins

Post Bitcoin

Äntligen ett enkelt sätt att skicka Bitcoin på Facebook