6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem | Swedish.globalsciencecollaboration.org

6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem

6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem

Det har varit mindre än sju månader sedan den första BitcoinATMlaunched i ett litet kafé i Vancouver, och under den tiden flera företag har ökat för att ge fler maskiner för mynt hungriga massorna. Det finns nu ett tiotal bankomater som inrättats runt om i världen som kan konvertera fiat att Bitcoin eller vice versa, med fler kommer snart. Låt oss ta en titt på bara sex platser som tar emot helt nya maskiner:

1. Hong Kong, Kina

Medan spekulation och kontroverser fortsätter att komplicera Bitcoin officiella status i Kina, företagare flyttar full fart med planer på att öka adoption. Hong Kong, ett av de mest tätbefolkade områdena i världen, är nu hem till HK Bitcoin ATM Store ligger innanför Chic köpcentrum i Mong Kok distriktet.

Efter sin grand opening den 18 maj, är HK Bitcoin ATM Store nu öppen 24 timmar och ger människor med ett sätt att köpa digital valuta, lära sig om fiat inflation, och även skicka Bitcoin tips till en robot som kommer att dansa i utbyte mot betalning.

2. Saskatoon, Kanada

Amerika granne i norr har visat sig vara en grogrund för Bitcoin bankomater, och den största staden i Saskatchewan-provinsen har nu sin första maskin som avger den digitala valutan. Lanserades i början av maj av nystartat företag Bitcoin Solutions, var ATM tillverkas av Ottawa-baserade BitAccess och nu bor inne i kalorier restaurangen på Broadway Avenue.

Maskinen i Saskatoon är bara det senaste steget i Bitcoin Solutions ambitiös plan för att få flera Bitcoin uttagsautomater till städer över hela västra Kanada.

3. Brisbane, Australien

Den tredje folkrikaste stad i delstaten Down Under är nu värd för en Bit2Bit tillverkade Bitcoin ATM. Maskinen ligger i Roastery Cafe på Glenelg Street, och lanserade ganska nyligen den 16 maj Naturligtvis den tillåter tillbakadragande och försäljning av Bitcoin, men vad som skiljer denna maskin isär är att det tar också litecoin och dogecoin.

Roastery Cafe delägare Bruce Carrall, vars butik också accepterar Bitcoin för kaffe, hoppas att uppmärksamma sin verksamhet från lokala digital valuta entusiaster. ”Det finns en massa människor som har väntat på detta”, sade han. ”Det finns Bitcoiniacs som har möten överallt varje vecka, och dessa grupper växer snabbt.”

4. Glasgow, Skottland

Technology återförsäljare CeX nyligen börjat acceptera Bitcoin betalningar på sin hemsida på nätet, och nu har det en fysisk ATM inrättat inuti en av sina tegel och murbruk platser. Beläget i CeX butiken på Sauchiehall Street i Glasgow, presenterar Lamassu producerade maskin för närvarande en attraktiv 0% avgift på transaktioner.

Butiken höll ett särskilt PR-evenemang från 13 till 15 maj för att fira ATM lanseringen där endast Bitcoin skulle kunna användas som betalning för CEX produkter. Företaget säger att den nya ATM ”vrida skotska high street i en Bitcoin laboratorium.”

5. Ljubljana, Slovenien

Vem som helst som går att bo på Tresor Hostel i den slovenska huvudstaden kommer nu att ha en chans att köpa Bitcoin på denna ATM, som tillverkades och som inrättats av lokala företag BITNIK. Maskinen är laddad med 16 BTC, vilket garanterar gott om digital valuta för konsumenterna inom en snar framtid.

Endast cirka 50 företag accepterar för närvarande Bitcoin i Slovenien, men BITNIK hoppas att vända till förmån för kryptovaluta. Enligt BITNIK verkställande Peter Trcek "Vårt nästa steg är att övertyga säljare som Bitcoin är en bra valuta.”

6. Johannesburg, Sydafrika

Den största staden i Sydafrika kommer att inrättas med den första Bitcoin ATM på kontinenten i slutet av maj, tack vare igångsättning ZABitcoinATM och tillverkare Lamassu. Medan den exakta platsen fortfarande utarbetas, är maskinen förväntas placeras i en restaurang eller kafé. En bankomat i Sydafrika kommer sannolikt att hjälpa Bitcoin göra inbrytningar med den stora remittering marknaden i det landet.

ZABitcoinATM har också aviserat en andra maskin som kommer att inrättas i Kapstaden, Sydafrika i slutet av juni.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Miljardär Richard Branson investerar i Bitcoin Betalningsprocessor BitPay

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC

Post Bitcoin

Bitcoin Price: När nyheterna är och är inte viktigt

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: MNOs av BTC

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: Progressionen bland Topp 100 Webbplatser

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 28 september 2014-4 oktober 2014

Post Bitcoin

Ashley Madison läcker: Vad ska man göra när man möter Bitcoin utpressning

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: IJKs av BTC

Post Bitcoin

Bitcoin är ett offer för desinflation - New York Times

Post Bitcoin

Bitcoinpriset växer uppåt med europeisk banks negativa ränta

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0-förbättringar ger decentralisering till verkligheten

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: Canabis Road Hacked, Korbit höjer $ 3M, Bitcoin Spending PAC och mer