Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC

Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC

Bitcoinis en ny typ av pengar. Mitt syfte är att förklara det i mycket enkla termer. Om du redan är en erfaren Bitcoin användare, eller om du vet en hel del om företag och ekonomi, kan denna uppsats verkar mycket enkel, och du kanske föredrar att läsa mer detaljerad "Vad är Bitcoin?

# 8220 ;. Målet är inte att tråka ut er, men att ta itu med komplexa ämnen så att nya användare, inklusive små barn, kan förstå. Du kanske tror den här artikeln som en variant på temat ”Bitcoin for dummies”, eller ”Cliff Notes för nya Bitcoin användare.” Den här artikeln är bara den första i en serie som kommer att kopplas samman när alla har publicerats.

Vad är Bitcoin?

  Bitcoin är pengar. Vilket är ett bra svar på vissa sätt och utmanande i andra. En del människor som anser sig experter på pengar inte är överens om att Bitcoin är pengar. Och, naturligtvis, du kanske inte alltför säker på vad pengar är. För att parafrasera en gammal Högsta domstolens beslut, ”Jag vet inte hur man ska definiera det, men jag vet att det när jag ser det.”

Om du är som många andra människor, du vet pengar när du ser det. Pengar kan vara mynt, kan det vara papper anteckningar, kan det vara kreditkort eller betalkort plast, kan det vara i din check bok. Du vet när du har pengar, du vet när du kör ut, och du vet förmodligen vad du kan göra för att få lite mer.

Återigen, om du är som många andra människor, vet du vad saker kostar i ditt lands valuta. Du vet hur mycket det kostar att köpa snabbmat du vill, eller en burk läsk, eller en chokladkaka. Du vet vad livsmedel kommer att kosta, särskilt om du köper mat för ditt hem. Du vet vad bränsle för din bil kostar, och när priserna på grunderna förändras, du vet om du kommer att få mer pengar eller mindre pengar i slutet av månaden. Alla dessa idéer om pengar är vad vi kan kalla ”operationella definitioner.”

Du vet hur pengar fungerar, även om du inte har en bra enkel definition för begreppet. Eller, för att citera från filmen ”Heist” från en karaktär spelad av Danny DeVito, ”Naturligtvis du behöver pengar. Alla behöver pengar. Det är därför vi kallar det pengar!”

Om Bitcoin är pengar, vad är pengar?

  Pengar är vad du använder för att köpa varor och tjänster. Traditionellt har pengar tre användningsområden. Pengar är en värdemätare. Pengar är en räkneenhet. Pengar är ett bytesmedel. Okej, men vad betyder allt detta betyder?

Som en värdemätare, är pengar något du kan avsätta idag och använda i morgon. En bra värdemätare är en typ av pengar som kommer att vara värd ungefär lika mycket i morgon som det var värt idag. Guld och silver mynt har traditionellt använts som pengar eftersom de är en bra värdemätare. Dollarsedlar är en ganska bra värdemätare, men med tiden, nationella valutor tenderar att bli mindre och mindre värdefulla. Bitcoin värde har gått upp sedan år 2010, och det har gått ned sedan slutet av 2013. På de flesta dagar, är värdet av Bitcoin ungefär densamma som dagen innan. Så det är en ganska bra värdemätare, även om det har tider av volatilitet.

En beräkningsenhet är helt enkelt ett sätt att hålla koll. Pengarna på ditt bankkonto sker i din nationella valuta, och är ditt, om inte något konstigt händer. Ändå ibland tidigare, nationella regeringar har ersatt en ny valuta för sin befintliga, och folk har haft att göra med de problem som orsakar.

När vi säger att pengar är en beräkningsenhet, menar vi att du kan använda den för att hålla reda på skulder, pensioner, bankkonton, och räkna upp hur mycket pengar du kan få tag på. Ditt kreditkort har en ”kreditgräns”, som är denominerad i nationell valuta. Så, har du en känsla av hur många dollar eller euro eller yen eller rubel du kan komma åt, om du gör inköp med ditt kreditkort. Kreditkort visar att pengar inte alltid är i fysisk form. Och, naturligtvis, är Bitcoin en digital valuta, inte en fysisk. Vissa människor idag hålla reda på hur mycket pengar de har i enheten ”Bitcoins” men många fler fortfarande använda sin favorit nationella valutan.

Oftast är pengar ett bytesmedel. Allt som termer betyder är att du kan köpa och sälja saker med hjälp av pengar. Folk har pengar för varor eller tjänster. Vissa tar de pengar som erbjuds, vissa förhandla om mer pengar, vissa ger rabatter. Men om det är pengar, är det bra för att köpa saker. Om det finns saker du vill, och du kan inte få det för vad du har i din ficka, då saker i fickorna är inte pengar. Eller kan det vara pengar någon annanstans, men det är inte pengar där du är. En av de fina sakerna Bitcoin är att du kan använda det på en mängd olika platser, över hela världen.

Varje barn lär sig språket på det sätt som är brukligt för hans eller hennes land. För språk med ett alfabet, är det vanligt att lära ”ABC”. Mycket ofta barnböcker inkluderar en hel lexikon med en annan vanligt ord eller ett djur som representerar varje bokstav. A är för Apple, B är för pojke, och så vidare. Här är en lista över några vanliga termer du kan stöta på när man lär sig först om Bitcoin.

A är för Accepterbarhet

Den viktigaste frågan om pengar är: vad kan jag köpa med det? När det gäller ditt lands nationella valuta, är svaret oftast: precis vad som helst. Under de senaste åren har det också blivit allt mer sant för Bitcoin. Här på Coin Brief rapporterar vi ofta på företag som accepterar Bitcoin.

B är för Blockchain

Om du använder Bitcoin för ännu ett par dagar, är du säker på att få höra ordet ”blockchain.” Ordet hänvisar till öppen källkod och transaktions huvudbok allmänheten som håller reda på alla Bitcoin transaktioner. Om du vill ha en kopia av den fullständiga blockchain, kan du få det genom att ladda ner Bitcoin kärnan. Naturligtvis hela blockchain är idag tiotals gigabyte data, så det kan ta ett tag att få ditt eget exemplar.

Vad betyder det, ”gigabyte data”? Tja, är en byte mängden data som behövs för att specificera ett enda tecken, antingen en siffra eller en bokstav. En byte består av åtta bitar, och en bit är helt enkelt en etta eller en nolla. Vi använder det metriska systemet för att förstå prefix som kilo, mega och giga. Kilo hänvisar till tusen, mega till en miljon, och giga till en miljard. Så när jag säger att hela blockchain av varje transaktion som någonsin gjorts med Bitcoin är tiotals gigabyte data, menar jag att det är tiotals miljarder tecken av information.

Som jämförelse kan nämnas de Shakespeares samlade verk är ca 5 megabyte data. Alla tjugosex volymer av 1911 års upplaga av Encyclopaedia Britannica är 25 megabyte data. Online informationsresurs Wikipedia är ungefär 100 gånger så stor som Encyclopaedia Britannica, eller 2,5 gigabyte. När Bitcoin programvara släpptes först under 2009, de flesta hårddiskar lagras cirka 100 gigabyte. Idag är de ofta mycket större, lagring biljoner byte data, eller terabyte.

Vad betyder allt detta? I grund och botten, blockchainis Bitcoin är en otroligt stor register över alla Bitcoin transaktioner som någonsin har hänt.

C är för kryptovaluta

Bitcoin är den första och mest populära av cryptocurrencies. En kryptovaluta använder matematik från vetenskapen om kryptering (som är en term från de grekiska orden för dold skrift). Den särskilda matematik funktion inblandade kallas ”hash” -funktion. Cryptocurrencies kallas ibland ”cryptocoins” och omfattar inte bara Bitcoin utan också litecoin, dogecoin, DarkCoin, Reddcoinand tillgångar såsom NameCoin, som fastställer ägandet av domännamn med hjälp av en blockchain boken.

D är för decentral

Bitcoin använder en decentraliserad process för att fastställa om en transaktion har ägt rum. Den Bitcoin Kärn programvara och kompatibel programvara som fungerar med det, inte bara spåra transaktioner som publiceras på blockchain, men också tillåter utvinning av nya Bitcoins, vilket är hur Bitcoins skapas. Bitcoin miningis också hur att transaktioner verifieras och registreras på blockchain.

I början av Bitcoin, tillbaka i 2009, var det inte möjligt att uppmuntra nya användare med transaktionsavgifter, eftersom så få människor använde valutan. Istället människor som arbetar Bitcoin programvara kunde sätta det att fungera dator hash funktioner för att hitta nya Bitcoins. Idag är en stor decentraliserat nätverk av hundratusentals datorer som används för att inte bara hitta nya Bitcoins men också behandla transaktioner för mycket små avgifter. De människor som gör detta arbete kallas Bitcoin gruvarbetare.

Detta är motsatsen till processen för traditionella banktjänster, som är mycket mer centraliserad. I själva verket finns det en grupp i nästan varje stort land som kallas ”centralbanker.” Centralbanken för USA kallas Federal Reserve System. Centralbankerna centralisera processen för att skapa nya valutan transaktioner bearbetning betalning och publicering liggare. I de flesta av dessa länder finns bestämmelser som kräver att bankerna inte bara använda den nationella valutan som utfärdats av centralbanken, men också göra rapporter om hur de behandlar transaktioner, hur de förhindra penningtvätt och hur de fungerar i allmänhet.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Vi ska inte försöka anpassa Bitcoin till befintliga juridiska strukturer

Post Bitcoin

Armory Technologies släpper ut en uppdaterad version av sin Bitcoin plånbok efter att ha fått investeringar på $ 600k

Post Bitcoin

Bitcoin News Today - Hetaste BTC Round Up!

Post Bitcoin

Så här säkerhetskopierar du din Bitcoin plånbok (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: IJKs av BTC

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: Canabis Road Hacked, Korbit höjer $ 3M, Bitcoin Spending PAC och mer

Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin Del 2: Academia och Laymen

Post Bitcoin

Bitcoin är nu på Bloomberg och Yelp!

Post Bitcoin

Bitcoins framtid beror på dig

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 24-30 augusti 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Scam Alert! Lista över nuvarande Bitcoin Scams och Scammers

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: Progressionen bland Topp 100 Webbplatser