Äntligen ett enkelt sätt att skicka Bitcoin på Facebook | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Äntligen ett enkelt sätt att skicka Bitcoin på Facebook

Äntligen ett enkelt sätt att skicka Bitcoin på Facebook

Bitcoinjust blev lite mysigare med sociala medier, och nu är det enklare än någonsin att skicka digital valuta till vänner och familj som inte har någon tidigare kunskap om kryptovaluta.

San Francisco-baserade QuickCoin har utvecklat en enkel webb appthat låter användare ansluta med Facebook och skicka Bitcoin till någon på sin kompislista. Appen är smidig, mobil-optimerade och skräddarsydda för personer med insyn i sociala nätverk.

Det har funnits tidigare försök att integrera Bitcoin betalningar med Facebook, men QuickCoin produkt är den första att göra processen direkt enkel, utan krav på att veta hur QR-koder eller publika nycklar fungerar. Det är så enkelt att skicka Bitcoin som det är att lägga på någons vägg eller budskap dem.

Hur det fungerar

Ställa in QuickCoin plånbok är snabb, helt enkelt kräver en Facebook inloggning och tillåtelse att komma åt listan vänner. Webbprogrammet tar sedan upp en sökbar lista över vänner med en grön ”Skicka” bredvid varje namn.

Plånboken betecknas i båda dollar och den ekvivalenta mängden av ”bitar” - räkneenhet skapad av QuickCoin, i vilket en bit = 0,000001 BTC = $ 0,00058 vid den aktuella växlingskursen. Med hjälp av detta system, 1000 bitar - som jag har att skicka till flera av mina egna Facebook-vänner - är värd cirka 58 cent.

När en transaktion görs, kan avsändaren lägga på väns vägg eller skicka ett privat meddelande underrättas om att de fått Bitcoins. De kan sedan logga in på QuickCoin plånbok själva och ta ut pengarna, eller skicka pengar till någon annan på Facebook. Depositionen och uttag systemet är mycket snabb och kräver inte att vänta på bekräftelser.

För närvarande QuickCoin rakar 0,0001 BTC (100 bitar eller 5 cent) utanför toppen av varje transaktion med Facebookvän, för att betala de vanliga gruvarbetare avgifter som Bitcoin användare är bekanta med. Alla transaktioner görs på blockchain, vilket innebär att QuickCoin gjort det kloka beslutet att inte slå samman de medel i ett internt system som kan äventyras. Den sociala plånboken är byggd som ett tunt lager ovanpå den redan robusta Bitcoin betalningar protokoll.

Evolving Ecosystem

QuickCoin enkla Facebook plånbok är ett tecken på Bitcoin växande mognad och integration med befintliga system. I stället för att vänta på ett företag som Facebook att integrera digital valuta till sitt sociala nätverk, är ambitiösa entreprenörer att bygga plattformsoberoende kompatibilitet på egen hand.

Tidigare har Bitcoin integrerats med andra sociala nätverk genom verktyg som Bitcoin Tip Bot på Reddit och TipperCoin konto på Twitter. Men fram tills nu fanns det inte ett bra verktyg för att skicka mynt över Facebook, den mest populära sociala nätverk.

Som Bitcoin ekosystem fortsätter att utvecklas, kommer det säkert att bli ytterligare försök att integrera den digitala valutan med sociala nätverk och göra upplevelsen så strömlinjeformade som möjligt. Kanske någon gång kommer det att vara lika lätt att ”tips” Facebookvän med Bitcoin som det är att klicka på ”Like” på deras status.

QuickCoin har lovat att Facebook sociala plånbok är bara deras första produkt, och fler funktioner och partnerskap kommer snart.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Ashley Madison läcker: Vad ska man göra när man möter Bitcoin utpressning

Post Bitcoin

Bitcoin Arbitrage Opportunities: En kort guide

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Topp 5 Bitcoin Millionaires

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0-förbättringar ger decentralisering till verkligheten

Post Bitcoin

Hur Bitcoin kan accelerera, eller begränsa, Fiat Inflation

Post Bitcoin

BetChain blir det ledande Bitcoin-kasinot i flerspråkigt stöd

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Farväl till brådskande reserver

Post Bitcoin

Bitcoin accepteras: eBay för att integrera Bitcoin med Paypal!

Post Bitcoin

5 utmaningar för närvarande Bitcoin (enligt Mike Hearn)

Post Bitcoin

6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Topp 10 nationer som älskar BTC

Post Bitcoin

Korrekt Bitcoin Price Analysis: Introduktion till USD till BTC Värdering