På Bitcoin och rädsla | Swedish.globalsciencecollaboration.org

På Bitcoin och rädsla

På Bitcoin och rädsla

Varning: De åsikter som uttrycks av författaren inte nödvändigtvis återspeglar yttrandena från Coin Brief.  

Som Bitcoin fortsätter att växa i popularitet, är det snabbt lämnar bakom kryptoanarkiströrelsen som gett upphov till det. Detta är standard process där innovativt företag blir vanliga institution. I avsaknad av reglering dörren är öppen för alla typer av bedrägerier som syftar till att skilja dig med dina Bitcoins. Även om det är lätt att bara rycka och säga offren förtjänar sitt öde eftersom de var dumt och oförsiktiga, är den attityden både kontraproduktiva och ganska nedlåtande. Ja, vissa nackdelar är ganska självklart, men den långa con fungerar på att få märket förtroende genom att arbeta på ett helt enkelt sätt att samla den största mängden möjligt innan du stänger upp butiken och försvinner med pengarna. Drug basaren Atlantis är ett bra exempel på att även Silk Road 2.0 fungerar som en räknare till den. Och sedan finns det situationer som Mt. Gox som antingen fall av kolossala bedrägeri eller svindlande inkompetens. Hursomhelst är Karpeles gå fri och få betalt, medan alla andra är att få spolas.

De är mycket verkliga problem som måste lösas för att främja utbredd acceptans. Och dessa är ofta de skäl som auktoritära regimer som Ryssland och Kina när de förbjuda företag från handel med krypto. Trots att dessa regimer har en tendens att äga banker, är det svårt att argumentera att de inte har en poäng. Och det är därför Ben Lawsky i New York Department of Financial Services har utlöst föreslagna regler som på ett effektivt sätt skulle lamslå Bitcoin nystartade företag genom att kräva vansinnigt detaljerad dokumentation och rapportering av varje transaktion som sker, allt i namn av att förhindra penningtvätt och finansiering av kriminella företag som drogkarteller, människohandel och terrorism.

Min kollega här på Coin Brief, Sean Vince, rapporterade nyligen om denna utveckling också, och han är övertygad om att reglerna kommer att avvisas på grund av att kraven är betungande och betungande. Även om jag hoppas verkligen att han är rätt, jag är inte säker på att de kommer att bli. Och jag är vidare övertygad om att dessa föreskrifter när det slutliga förslaget accepteras, kommer att lutande mycket tungt mot små Bitcoin operatörer. På min egen blogg jag postat en video av Andreas Antonopolous på Dogecon SF tillbaka i april när han talade passionerat och uppriktigt om den svåra situationen för migrerande arbetstagare som betalar löjligt transaktionsavgifter för att skicka pengar hem till sina släktingar. Jag rekommenderar att du tar dig tid att titta på videon innan du fortsätter den här artikeln.

Tror du ärligt tror att institutionerna Han hänvisade till kommer att passivt acceptera förlust på $ 50 miljarder per år? Hur är alla andra avgifter som de kommer att förlora med ökningen av krypto valuta? Tror du att de kommer att bara rycka och gå tyst i natten?

Jag gör inte. I själva verket tror jag att de kommer att kämpa med näbbar och klor för att undertrycka eller undergräva Bitcoin vid varje tillfälle. Capital One, till exempel, har varit på en headhunt nyligen för högkvalitativa programmerare med intresse för kryptovaluta. Det finns också frågan om Bitcoin Foundation regissören Brock Pierce offentligt arbetar på en Bitcoin rival Realcoin en krypto backas upp av den amerikanska dollarn. Jag antar att detta skulle kittla den nuvarande finansiella systemet rosa eftersom de redan kontrollerar den amerikanska dollarn helt.

Crypto valuta är Påtaglig fara till detta system, men eftersom det inte kan stoppas det måste kontrolleras. Och den som tvivlar på förmågan hos den finansiella sektorn att påverka den globala finanspolitik är tyvärr fel. I HSBC fall jag nämnde tidigare, de böter bara fem veckor av inkomst. I fallet med den upprörande bedrägerier som konkurs Jefferson County, Alabama, inte en enda person såg fängelse eftersom den amerikanska Department of Justice är orolig för att ha en dämpande effekt på finansiella innovationer eftersom det är vad världen verkligen behöver. Så förlåt mig för att inte tro att plucky ung uppkomling Bitcoin kommer att segra mot förankrade industrin. Jag är medveten om att Bitcoin Foundation har köpt tjänster av Thorsen franska Advocacy, en mycket dyr lobbying service, men det återstår att se hur effektiva deras ansträngningar är.

Problemet är dock att människor som motsätter Ben Lawsky och hans regler kommer att behöva förklara hur de inte delar värderingar Cody Wilson och Amir Taaki Dark Wallet. Det är inte längre tillräckligt för att säga "Ja, Sidenvägen verkligen sätta Bitcoin på kartan, men dessa dagar är bakom oss!" eftersom dessa killar är rakt upp reklam önskan att sälja droger och vapen i total anonymitet eftersom fan det, varför inte? Wilson, en lag school drop-out, verkar inte riktigt ha ett fast grepp om juridiska frågor, vilket är förvånansvärt vanligt När det gäller Bitcoin.

Även om Wilson och Taaki inte arresteras och laddas med brottsligt uppsåt, som enligt Patriot Act är en mycket verklig sak för dem att vara rädd för, det finns ingen anledning att tro att den amerikanska regeringen kommer att bara rycka och säga "Ja är det viljan hos den fria marknaden, eller hur?" och ignorera denna situation. Det finns hela divisioner av regeringen som finns enbart för att förhindra att dessa aktiviteter från händer och de består av personer med bolån, billån, familjer för att stödja, och en del även har tron ​​att de har rätt och att droger borde vara olagligt.

Och sedan finns det problem att säkra nätverket.

I en perfekt illustration av den öppna marknaden på jobbet och hur människor reagerar på det, fick Ghash.io kort kontroll över 55% av Bitcoin nätverket och cryptosphere förlorat sin jävla sinne. Trots att Ghash utfärdade ett offentligt uttalande meddelar sina avsikter var rent heder och dem aldrig göra något lömska fanns ett utslag av inlägg på olika internetforum och anslagstavlor decrying denna situation. Ghash var även skulden för en mindre nedgång i Bitcoin pris, eftersom vi alla vet att Bitcoin har varit på en stadig och konsekvent prisökning för hela sin historia (bortsett från Mt. Gox katastrofen) och därför något prisfall skulle orsakas av Ghash.

Andit var inte bara Ghashwho försökte förklara att detta inte var ett stort problem heller. Och ändå är rädslan fortfarande så ihållande att Ghash nyligen åtagit sig att begränsa sig till 40% av nätet hashrate. Det innebär dock inte innebära att Bitcoin är säker. Det är långt ifrån det.

Trots retoriken att NSA inte spionera på amerikanska medborgare, har det visat, många gånger, att det är precis vad de gör eftersom rysare, de är människor som har befogenhet att göra dessa saker. NSA har också visat att ha en löjlig mängd redskap för suga information från sina mål.

Vad händer när mörkret plånbok går live och visat sig fungera? Vill du ärligt tror att NSA kommer bara rycka och säga "Fuck it, vi har försökt" eftersom jag på något sätt tvivel det är vad de ska göra. Jag skulle gå så långt som att föra fram teorin att kanske NSA skulle bara börja lämna firmware direkt på servrar och kanske manipulering med vissa routrar också.

Finansindustrin driver USA: s regering, och jag ser ingen anledning att förvänta sig att ändra snart. Kalla mig pessimist, men jag kommer inte att göra planer att leva dollar fria någon gång snart.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Bitcoin-prisanalys: sidoaktion fortsätter

Post Bitcoin

10 april 2015

Post Bitcoin

Bitcoin News Today - Hetaste BTC Round Up!

Post Bitcoin

Äntligen ett enkelt sätt att skicka Bitcoin på Facebook

Post Bitcoin

6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem

Post Bitcoin

Mike Hearns fyr kunde kraftigt förbättra Bitcoin

Post Bitcoin

Oöverträffad: Bitcoin Mining Network överstiger 100 PH

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 28 september 2014-4 oktober 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Price Analysis: Tim Draper vinner Silk Road Auction

Post Bitcoin

Så här säkerhetskopierar du din Bitcoin plånbok (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin reserverar på 104%

Post Bitcoin

Är Bitcoin Mining lönsam 2018?