FATF: Bitcoin Positiv men riskabel för regeringar | Swedish.globalsciencecollaboration.org

FATF: Bitcoin Positiv men riskabel för regeringar

FATF: Bitcoin Positiv men riskabel för regeringar

Financial Action Task Force (FATF), en oberoende, mellanstatligt organ har släppt en paperon Bitcoin. FATF arbetar tohelp regeringar Arou via Wikimedia Commons" width = "60" height = "104" style = "display: none; visibility: hidden;"/> nd världen förhindra ekonomisk brottslighet, främst penningtvätt och finansiering av terrorism. Det papper som arbetsgruppen har släppt om Bitcoin täcker fördelarna med den digitala valutan och de potentiella riskerna med att använda Bitcoin. Även täckningen av Bitcoin's- och krypto valuta Allmänt- fördelar var helt positivt, tidningens fokus var på ”risker” som skapats av Bitcoin. Medan en person som har gjort en flyktig läsning av detta dokument kan tro att Financial Action Task Force handlar om att skydda de personer som använder Bitcoin- på grund av deras uttalande om att Bitcoin skulle göra det svårt för brott som begås mot enskilda att solved- en mer fokuserad läsning avslöjar den verkliga avsikten med rapporten. FATF rapporten verkligen inte om konsumenternas säkerhet alls, utan snarare med th e hot som Bitcoin innebär för den våldsamma kraften i regeringen.

Den första halvan av rapporten bringade definiera terminologin för läsare som är obekanta med krypto valuta. Det skiljer mellan ”centraliserade virtuella valutor” och ”cryptocurrencies”. Papperet förklarar också saker som gruvarbetare, plånböcker, utbyten och Tor. Sedan, med början på botten av 8thpage, arbetsgruppen ger ett kort stycke på fördelarna med att använda Bitcoin.

Detta kort stycke på ”legitima” användning av Bitcoin skisserar några av myriad av positiva saker som kommer från användningen av Bitcoin. Papperet säger att Bitcoin kan ”förbättra betalnings effektivitet” och ”minska transaktionskostnaderna för betalningar och överföringar.” Bitcoin kan också, enligt rapporten, att underlätta mikrobetalningar i butikerna så att företag kan tjäna pengar på varor och tjänster som tidigare var svåra att prissätta. Dessutom skrev arbetsgruppen för hur användningen av Bitcoin väsentligt skulle kunna reformera den globala remittering marknaden. På grund av dess omedelbara betalningar och extremt låga transaktionsavgifter kan Bitcoin göra det mycket billigare för människor att skicka pengar till vänner eller familjemedlemmar i fattiga länder. Med hjälp av Bitcoin på detta sätt skulle direkt konkurrerar med traditionella bankstyrda trådöverföringstjänster, som har enorma internationella transaktionsavgifter som gör det mycket dyrt för människor att skicka penningförsändelser till dem som är i behov av dem. Därför kan Bitcoin hjälpa till att lyfta miljontals människor i utvecklingsländerna ur fattigdomen genom att öka mängden av privata finansiella stöd som skickas till dessa fattiga individer. Slutligen avslutar stycket genom att säga att dessa fördelar bör noga analyseras för att avgöra huruvida utsätta Bitcoin till de traditionella finansiella bestämmelser skulle eliminera dessa potentiella fördelar.

Och det är där positivitet slutar i denna rapport. Resten av Financial Action Task Force rapport handlar om ”risker” med att använda Bitcoin och krypto valuta i allmänhet. Dessa risker berör inte de människor som faktiskt använder de decentraliserade valutor, dock. Snarare gäller de bara regeringar som försöker behålla sin dominans över sina respektive pengar leveranser i ansiktet av ökad konkurrens, såsom Bitcoin. Här är några citat från rapporten att redogöra för FATF: s hållning om riskerna med krypto valuta:

”De kan tillåta större anonymitet än traditionella icke-kontanta betalningsmetoder. Virtuell valuta system kan handlas på Internet, i allmänhet kännetecknas av icke-face-to-face kundrelationer, och kan tillåta anonym finansiering (kontant finansiering eller tredje part finansiering genom virtuella värmeväxlare som inte korrekt identifiera finansieringskälla). De kan också tillåta anonyma överföringar, om avsändaren och mottagaren inte är tillräckligt identifieras.”

”Decentraliserade system är särskilt utsatta för anonymitet risker. Till exempel genom design, Bitcoin adresser, som fungerar som redovisningen har inga namn eller andra kundidentifiering fäst, och systemet har ingen central server eller tjänsteleverantör. Den Bitcoin Protokollet kräver inte, eller tillhandahålla, identifiering och verifiering av deltagare eller generera historiska uppgifter om transaktioner som med nödvändighet är förknippade med verkliga världen identitet.”

”Det finns ingen central tillsynsorgan, och ingen AML programvara för närvarande tillgängliga för att övervaka och identifiera misstänkta transaktionsmönster. Brottsbekämpning kan inte rikta en central plats eller enhet (administratör) för undersökande eller tillgångs beslag ändamål (även om myndigheterna kan rikta enskilda värmeväxlare för kundinformation som växlaren kan samla). Det finns alltså en nivå av potentiell anonymitet omöjligt med traditionella kredit- och betalkort eller äldre online-betalningssystem, såsom PayPal.”

Och till sist:

”Decentraliserade konvertibla virtuella valutor som tillåter anonyma person-till-person-transaktioner kan tyckas att existera i en digital universum helt utom räckhåll för ett visst land.”

Det verkar till denna författare åtminstone att arbetsgruppen betalar ingen hänsyn till faktiska, Bitcoin-hjälp konsumenter i denna rapport. Alla de saker märkta av pappers som ”risker” är faktiskt saker som gör Bitcoin sälj som valuta. Folk vill använda valuta som gör dem anonyma och spårlöst eftersom de inte vill att deras regeringar snokar i deras privatliv. Om de saker som arbetsgruppen belyser som farligt möjligheter med att använda Bitcoin är verkligen saker som folk vill se i en valuta, då blir det tydligt att detta dokument inte var tänkt att varna civilbefolkningen för farorna med att använda Bitcoin.

Snarare är avsikten med denna rapport att varna regeringarna att deras monopol på pengar hotas direkt av den växande antagandet av Bitcoin som ett medium för utbyte, och att de ska börja klättra för att föra denna decentraliserade teknik under deras kontroll. I varnings regeringar hot som Bitcoin utgör för deras våldsamma kraft, papperet motsägelse använder en aspekt av krypto valuta som det som tidigare använts som en verklig fördel. Papperet uppgav att omedelbara betalningar och låga transaktionskostnader får decentraliserade valutor som ska skickas enkelt över gränserna, vilket skulle kunna uppmuntra användningen av Bitcoin som en metod för att finansiera terroristorganisationer. Uppenbarligen fördelen att just denna egenskap ger tothose lidande människor i fattiga länder har ingen betydelse när man står inför finansiering av terrorism, som helt och hållet skapats som ett svar på regeringar som kränker rättigheter och övertygelser av individer. Men strunt det, säger Task Force, vi är bara intresserade av att upprätthålla regeringens dominans.

Lyckligtvis för Bitcoin förespråkar dock rapporter såsom thesewill sannolikt inte har någon inverkan på förmågan hos regeringarna för att skapa en effektiv Bitcoin reglering.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

10 april 2015

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: MNOs av BTC

Post Bitcoin

Deflation Del 2: Är Bitcoin Pris Deflation Bra eller dåligt?

Post Bitcoin

Bitcoin Valutakonverterare - Hur konverterar Bitcoin till USD

Post Bitcoin

Bitcoin Price: När nyheterna är och är inte viktigt

Post Bitcoin

Bitcoin som en vara: Licens till skatt?

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: Lawsky Outlines Reviderad BitLicense, GAW lanserar Paycoin och mer

Post Bitcoin

Bästa Ethereum Mining Hardware (2018 uppdaterad)

Post Bitcoin

Korrekt Bitcoin Price Analysis: Introduktion till USD till BTC Värdering

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 28 september 2014-4 oktober 2014

Post Bitcoin

Nybörjarens Guide till Mining Bitcoins

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Topp 10 nationer som älskar BTC