Analys: Bitcoin Price Breaks $ 600 | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Analys: Bitcoin Price Breaks $ 600

Analys: Bitcoin Price Breaks $ 600

Ökningen av Bitcoinprices fortsätter starkt. Någon gång under morgonen den 30 maj, 2014 priset på Bitcoin bröt $ 600 dollarsafter flera dagars stagnation mellan $ 565 och $ 570. Det är möjligt att detta hopp i priserna beror på en nyligen tillkännagivande att Dish Network kommer att acceptera Bitcoin som betalning för sina tjänster. Men medan denna stora tillkännagivande sannolikt är ansvarig för en snabb, $ 30 hopp i priserna, verkar det som denna ökning är helt enkelt en fortsättning på den uppåtgående trenden etablerade i förra veckan som en följd av stadig innovation och en ständig ström av positiva meddelanden i Bitcoin gemenskap.

Nya ”Analyser” som indikerade slutet på Bitcoin prishöjning

Tidigare i veckan har flera rapporter släpptes hävdar att den uppåtgående trenden i Bitcoin priserna var över, pekar på ett par dagar av inaktivitet och små nedgångar i priserna. Hålla sig till typiska Bitcoin ”analys” kliché tog rapporterna dessa få dagar av svag handel och förklarade att ”bubbla” var över och att döma av analys av de senaste trenderna, kan vi förvänta oss att återvända till $ 430- $ 450 prisgolv som etablerades under april. Dessa felaktiga analyser bara markera obekvämt, och i allmänhet ignoreras, sanningen att genomföra trendanalyser enbart baseras på empiriska data och matematiska ekvationer kan aldrig vara legitimt korrekt. Ibland kan dessa analytiker tur och deras empiriska förutsägelser sammanfaller med verkligheten. Men det är omöjligt en verkligt korrekt, auktoritativ förutsägelse om framtiden för någon marknad. Marknader är nödvändigtvis osäkert, därför varje förutsägelse om framtiden för marknaden är spekulativ och inte på något sätt vara 100% säker. Således ser data från de senaste dagarna och hävdar att Bitcoin pris breakout är över är plågsamt felaktig. Det är ett perfekt exempel på hur analytiker som tror att de kan anställa statistiska ekvationer och producera en apoditic förutsägelse om framtida trender kommer alltid att hamna pinsamt sig genom att göra vilt felaktiga förutsägelser, som hävdar att marknaden är dags att en korrigering baserad på tre dagars långsam handel.

Kausalitet

Dessa analytiker misslyckas med att ta det faktum att kausalitet beaktas vid utarbetandet dessa trendlinjer och orealistiskt utvidga dem i framtiden. Kausalitet är en konkret verklighet mänskligt handlande och därmed ekonomisk verksamhet. Allt är gjort av en anledning; människor tror att genom att använda åtgärder de kan producera ett önskat resultat. Att genomförandet av åtgärder är kärnan i kausalitet och verkligheten i mänskligt handlande gör kausalitet oundviklig. Om bara dessa ”analytiker” hade tagit kausalitet hänsyn skulle orsaken till den långsamma handel och efterföljande stagnation av priserna i början av veckan har varit tydlig. Det är ett välkänt faktum i handels världen som Memorial Day helgen markerar inofficiella början av sommaren, och att följande veckan är i allmänhet en långsam vecka på marknaderna. Denna enkla orsaks förhållandet mellan mänskliga önskan om fritid och en nationell helgdag gör det uppenbart att handeln på någon marknad kommer att vara långsam omedelbart före eller efter en större semester. Att bortse från saker som mänskligt handlande och kausalitet är att ignorera grunden för den ekonomiska vetenskapen. Ekvationer och regressioner och otaliga matematiska modeller kan producera ett antal slutsatser som kan upprepat återskapas i jämnt roterande ekonomin, men det betyder inte att slutsatserna från dessa modeller kommer att bära någon betydande vikt i den verkliga världen. Att bara vara positivistiska inte göra något vetenskapligt. Den vetenskapliga metoden måste vara relevanta för miljön som studeras. Du kan inte studera ekonomi utan att studera mänskligt handlande, precis som hur du inte kan studera havet utan att titta på vattnet. Den Bitcoin samhället och vetenskapen om ekonomi i allmänhet, kan få fram en hel del insikt på marknaden genom att acceptera sanningen om kausalitet och mänskligt handlande

Varför priserna stiger

Som nämnts ovan, kan den plötsliga hopp i Bitcoin pris från $ 570 till $ 600 troligen tillskrivas Dish Network meddelande. Detta bör dock $ 30 ökning inte betraktas som en pris breakout oberoende av inrättandet av förra veckans uppåtgående trend. Även om denna enda höjning av priset på Bitcoin kan komma från skålen tillkännagivandet kommer den allmänna uppåtgående trenden från ett antal meddelanden och innovationer i Bitcoin samhälle. De flesta av dessa kommer som innovationer i betalningsstruktur av Bitcoin. Coinbase meddelade nyligen att de planerar på att bli ”Mastercard” i Bitcoin och Xapo, en plånbok leverantör har presenterat lanseringen av deras Bitcoin debet cardthat kommer att tillåta människor att betala för saker med Bitcoins i butiker som inte ens acceptera Bitcoin. Den Xapo kortet kan användas i butiker som inte accepterar Bitcoin eftersom det fungerar på den befintliga infrastrukturen i Mastercard; så kan denna Bitcoin betalkort användas överallt som accepterar Mastercard. Denna utveckling är bara några i ett hav av nya innovationer i Bitcoin samhälle. Med ständig utveckling i Bitcoin teknik, är det inte en överraskning att se en uppåtgående trend i priset på Bitcoin. Om dessa innovationer fortsätter att rullas ut under sommaren, kan vi förvänta oss denna uppåtgående trend fortsätter, allt annat lika, naturligtvis.

Men kom ihåg: det finns fortfarande tidigt Bitcoin investerare som sitter på horder av Bitcoins på någonstans runt 50% förlust på grund av priset krasch i slutet av 2013. Priset kan mycket väl stiga över $ 1000 igen, men det kommer definitivt att stimulera de tidiga investerarna att dumpa sina innehav av Bitcoin att slutligen göra en vinst på sina investeringar och för att undvika en annan Bitcoin berg-och dalbana. Om det händer, kommer vi att se en annan kraftig nedgång i priser och en återgång till ett prisgolv. Hur lågt kan det priset golvet vara? Det kan inte fastställas säkert skulle det nödvändigtvis bero på omfattningen av utförsäljningen av.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Argentinska centralbanken är rädd för Bitcoin

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Lost Bank konton

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Topp 5 Bitcoin Millionaires

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: Brasilien säger att det är för tidigt för Bitcoin Regulation, Charlie Shrem Dömd till 2 års fängelse

Post Bitcoin

Bitcoin-diagram - vad är de, hur man använder BTC-diagram

Post Bitcoin

Bitcoin Avgifter förklaras - Är Bitcoin Transaktion faktiskt gratis?

Post Bitcoin

Bitcoin Price söker fortfarande efter nya golv efter EBA rapport

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC

Post Bitcoin

Coin Brief daglig rapport: Blockstream, Cozy Games, Bitcoin Regulation, och Florida Lawsuits

Post Bitcoin

Är Bitcoin Mining värt det?

Post Bitcoin

Bitcoin Basics Förklarade: ABCs av BTC (Q - U)

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 14-20 september 2014