Studie: Silk Road var en Paradigm Shift i Drug Trade | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Studie: Silk Road var en Paradigm Shift i Drug Trade

Studie: Silk Road var en Paradigm Shift i Drug Trade

En gång i tiden, Bitcoinwas ökända för sin anslutning till online svarta marknaden Silk Road, vilket underlättade anonyma transaktioner genom att använda den digitala valutan. Den "dark net" marknaden växte exponentiellt tills oktober 2013 då den plötsligt stängdes av federal brottsbekämpning. Men en ny studyhas släppts som analyserar blomstrande droghandeln som fanns på Sidenvägen i sina sista veckorna av tillvaron.

Tillkomsten av anonyma på nätet marknader har resulterat i en ”omvälvande” och ”paradigm växling” innovation inom läkemedelsförsäljning, enligt rapporten. Silk Road och andra mörka netto marknader omdefiniera vad det innebär att vara en framgångsrik knarklangare - hot, hot och våld inte längre är nödvändiga eller praktiskt i den virtuella världen.

Forskarna hävdar att detta är en viktig innovation för brottslig verksamhet. Medan mellan- och hög nivå drog leverantörerna tillgripa ofta våldsamma revirkrig för att skydda deras territorium, var Sidenvägen det första exemplet på en ickevålds ”online clearinghus” - det gav handlare med säkra och tillförlitliga metoder för sourcing produkt.

Detta strider mot den gemensamma uppfattningen om Silk Road som en ”eBay för droger,” där leverantörer ansågs främst sälja till kunder för personligt bruk. Istället fann forskarna att många Silk Road kunder var faktiskt narkotikahandlare själva. Befanns dessa business-to-business transaktioner utgöra minst en tredjedel av Silk Road totala intäkter.

Analys av en revolution

Studien genomfördes av Judith Aldridge, professor i juridik vid University of Manchester, och David Decary-Hetu, forskare i kriminologi vid University of Lausanne. De använde anpassade web-krypa programvara för att ladda ner hela Sidenvägen hemsida över tre dagar i september 2013 bara några veckor före federala myndigheter grep platsen och greps dess påstådda operatör, Ross Ulbricht.

Forskarna fann att storleken på Silk Road - i termer av genomsnittlig årlig intäkt - hade ökat från $ 14.400.000 i mitten av 2012 till $ 89.700.000 i september 2013 en fantastisk sexfaldig ökning i popularitet. Rapporten säger att detta är en ”exceptionellt stark efterfrågan” för denna typ av marknad, och att det är ”osannolikt” att mörka-net marknaderna kommer att försvinna, även i ansiktet av brottsbekämpande tillslag.

Den främsta orsaken till Silk Road explosion i popularitet var sin innovation på hur langare interagerar med varandra och med kunder. Kombinationen av anonymitet, krypterad kommunikation, spärrade tjänster och ett inbyggt rykte systemet innebar att både säljare och köpare skulle kunna fungera i en miljö som är relativt säker och väl reglerad. Inte bara det, men detaljhandeln nivå återförsäljare hade nu en metod för sourcing produkt som inte är beroende av mord gäng eller karteller.

Myt Busted: ”eBay för kontroll av narkotika”

Fram till nu har de flesta karakteriseringar av Sidenvägen betraktade det som en ”Amazon” eller ”eBay” byggd för droger - en idé förevigat av både media och två tidigare vetenskapliga artiklar. Men denna senaste studie fann att detta var inte nödvändigtvis fallet, och att en stor del av Silk Road verksamhet var faktiskt leverantör till leverantör.

Denna slutsats nåddes genom att dela upp alla The Silk Road transaktioner i fem separata prisklasser för analys. Den lägsta kvintilen representerade billigaste versionen av en produkt - bara ett gram cannabis, till exempel. Varje högre kvintilen hade en dyrare och större mängd av läkemedlet.

Den femte och högsta kvintilen representerade de gigantiska bulk order värda tusentals dollar. Dessa listor ingår hela pounds av cannabis eller flera uns av kokain, enorma mängder som skulle vara opraktiskt för en vardaglig missbrukare att köpa. Medelvärdet av dessa högt pris, hög mängd beställningar varierade från $ 1129 för receptbelagda läkemedel till en jättestor $ 3494 för ecstasy.

Det är uppenbart att vissa köpare på Silk Road var också säljare - i huvudsak köper upp stora mängder narkotika från grossist leverantörer i syfte att sälja det igen för en vinst. Så mycket föll i linje med forskarnas hypotes, men det är fortfarande förvånad dem att lära sig hur mycket intäkter gjordes genom större beställningar. När nästan hälften av alla intäkter från ett visst läkemedel genereras genom större beställningar värda tusentals dollar, är den aktuella marknaden uppenbarligen inte bara ”eBay för droger.”

Omvälvande Innovation

Eftersom många av Silk Road kunder själva var knarklangare, marknaden fungerade som den första virtuella mäklare mellan olagliga verksamheter. Detta eliminerade många av de risker som vanligtvis förknippas med narkotikahandeln - även våldsamma ”turf krig” mellan rivaliserande grupper och stöld av produkt eller kontanter. Leverantörer hade nu ett sätt att köpa och distribuera produkten som höll dem relativt säker i ett sådant riskfylld verksamhet.

Dessutom återkoppling eBay-stil och ett deponeringssystem tjänade till att öka köparens förtroende, samtidigt rensa bort de oetiska leverantörer som levereras undermålig produkt eller scammed kunder. Resultatet blev ett hälsosamt urval av leverantörer som tillhandahålls kvalitet. Forskarna expandera på denna slutsats:

I droger cryptomarket era, med bra kundservice och skrivförmåga, som har ett gott rykte via 'återkoppling' som en leverantör eller köpare - kan vara viktigare än muskler och ansikte mot ansikte anslutningar.

I motsats till allmän antagande, kanske våld inte vara en inneboende egenskap hos illegala marknader trots allt.

Nya ekonomiska Landscape

Allt detta innebär att den ursprungliga Sidenvägen var mycket mer än ett enkelt sätt för narkotikamissbrukare att få sin fix. Visst, med nödvändiga tekniska färdigheter och tålamod, kan någon logga in och börja köpa droger för personligt bruk. Men på steken, kan vem som helst logga in och börja köpa droger för företag use.It var lika lätt att köpa ett pund av cannabis som det var att köpa en gram, förutsatt ett råd.

Med tillkomsten av Sidenvägen och de många mörka netto marknader som har vuxit upp för att ersätta den, narkotikahandlare har nu en mycket säkrare och tillförlitligt alternativ för åter strumpan deras produkt. Förutsatt att de kan navigera de tekniska hinder för att lära sig använda Tor, Bitcoin och PGP-kryptering, är det nu möjligt att arbeta i narkotikahandeln med liten eller ingen risk för våld. Turf krig, hot, hot, stöld, mord - alla de saker som vi normalt förknippar med karteller och gatugäng - är inte längre en del av ekvationen när det gäller mörka netto marknader.

Det är utan tvekan ytterligare forskning behövs om detta ämne, men hittills har resultaten ser ganska positiv. Migreringen av försäljningen drog till mörka nettomarknader kommer att tjäna för att minska våldet på gatorna, och ta bort kraften från mord karteller och gäng som trivs utanför det nuvarande systemet. Detta bör inte komma som någon överraskning för kritiker av kriget mot droger - men nu finns det äntligen vetenskaplig analys som visar det paradigmskifte är verklig, och det är en bra sak.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

7 Online Businesses Accepterar för närvarande Bitcoin

Post Bitcoin

Mynt Kort dagliga rapport: Bitcoin VeriCoins, IBMs Internet of Things, Syscoin mot Moolah, Bitlendingclub och Bitcon

Post Bitcoin

Bitcoin Bear Peter Schiff Doubles Down: Även på $ 4000 Det är fortfarande en Bubble - Coindesk

Post Bitcoin

2018 Prognoser: Bitcoin kommer Crash-CTech

Post Bitcoin

Analys: Bitcoin Price Breaks $ 600

Post Bitcoin

Bitcoin accepteras: eBay för att integrera Bitcoin med Paypal!

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: Brasilien säger att det är för tidigt för Bitcoin Regulation, Charlie Shrem Dömd till 2 års fängelse

Post Bitcoin

Bitcoin: Fransk ekonom förutspår dag för reckoning - Irish Times

Post Bitcoin

Coin Brief Weekly Bitcoin Prisrapport: 14-20 september 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Foundation Board Val: Jim Harper, Olivier Janssens, eller gör det lika?

Post Bitcoin

6 nya bitcoin bankomater och var att hitta dem

Post Bitcoin

Bitcoins genombrott är Fueling omöjliga framtida plattformar del 1