Bitcoinpriset växer uppåt med europeisk banks negativa ränta | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitcoinpriset växer uppåt med europeisk banks negativa ränta

Bitcoinpriset växer uppåt med europeisk banks negativa ränta

På morgonen den 5 juni 2014, meddelade Europeiska centralbanken ett radikalt nytt försök att stimulera ekonomin i sina 18 medlemsländer; Banken kommer snart lägre räntor under 0% och ta ut en ränta på reserver bankens medlemsländer som hålls i centralbanken -0,1%. Samtidigt Europeiska centralbankens tillkännagivande, priset på Bitcoinsaw en 2% ökning, vilket troligen skedde som en följd av detta meddelande. Bilden nedan är en grafisk representation av Bitcoin pris hoppa omedelbart efter Europeiska centralbankens tillkännagivande.

Vad gör en negativ ränta Mean?

Normalt räntorna är procent av avkastningen en insättare får per år på sina likvida medel som han eller hon håller i bankerna. Till exempel om personen A insättningar $ 100 till en bank med en ränta 100%, den personen kommer att få en $ 100 avkastning på sin insättning i slutet av året. Ju längre banken sänker räntan, desto mindre pengar beskyddare gör på sina insättningar. Om räntan sänks till 50%, kommer personen A bara få en $ 50. Eftersom banken sänker kontinuerligt räntan kommer beskyddare att bli mer och mer benägna att ta ut sina pengar och spendera det i stället för att spara det.

Att tillämpa denna grundläggande belysning av räntor till centrala bankpenningpolitik, kan vi se att centralbankerna kommer att sänka sina räntor i ett försök att stimulera emission av lån. Om en individ är mer benägna att ta bort sina insättningar från banken när räntorna sänks, då det följer att bankerna kommer att ta bort sina reserver som hölls i mittbankvalv i stället hamstra dem när centralbanken sänker räntan. Eftersom en bank inte är en individ, och kan faktiskt inte spendera sina insättningar, kommer det att försöka göra en vinst på sina reserver genom att låna ut dem. Dessa ökade låne emissioner är vad centralbankerna hoppas uppnå genom att sänka sina räntor. Om de kan avskräcka bankerna från att ackumulera intresse genom hamstring och uppmuntra dem att dra nytta av den ränta de tar på lån, då de lyckats stimulera utgifterna. Varför är konsumtionen stimulans så viktigt att dessa centralbanker? De ansluter sig till vilseledande underkonsumtionsteorin, där det sägs att konjunkturer kommer som ett resultat av en minskning av utgifterna och en ökning av sparandet. På grund av denna tro, har centralbanker inlett destruktiva penningpolitik som har inrättat de globala marknaderna för katastrof.

Saving skapar inte konjunkturcykler, trots lärdomarna keynesianska evangeliet. Sparande är en förutsättning för investeringar, vilket är hur en ekonomi fortskrider och hur levnadsstandarden för allmänheten ökar. Graden av sparandet bestäms av tids preferenser individer; om tiden preferenser är hög, kommer individer väljer att spendera sina pengar på konsumtionsvaror snarare än att rädda dem. Om tiden preferenser är låg, kommer individer väljer att spara sina pengar i en bank för att tjäna ränta på penningmarknaden, eller de kommer att investera sina pengar direkt för att tjäna intresset för produktionsstrukturen i ekonomin. Saving kommer inte att vara för evigt, det kan helt enkelt inte på grund av den mänskliga behovet av grundläggande konsumtion. Saving signalerar bara en förändring i konsumenternas efterfrågan och därmed en omfördelning av kapital. Saving bör inte avskräckas av centralbanker; men tyvärr, de centralbanker i världen föraktar handlingen att sparande och till allt i deras makt för att förmå individer att spendera, att konsumera.

Så nu när vi har en grundläggande förståelse för syftet med räntor, kan vi nu ställa frågan: Vad händer när centralbanker lägre räntor i negativ? För det första kan vi konstatera att den politik 0% ränta har misslyckats och bankerna har inte utfärdat så mycket kredit som centralbanken önskar. Vi vet detta eftersom centralbanken har flyttats från en politik för att ge ingen vinst till medlemsbankerna för att hålla insättningar faktiskt laddning medlemsbankerna för att hålla insättningar. När en centralbank tar sin ränta i negativ, andelsbankerna måste betala för att hålla pengar i mitt bankkonto i stället för att få betalt för att hålla reserver i centralbanken. En negativ ränta kommer i huvudsak att tvinga bankerna att öka kreditemissioner i syfte att fortsätta att göra vinst. Bankerna lånar ut så mycket av sina reserver som de har laglig rätt att.

Men ökningen av kredit emissioner innebär att mer och mer av de pengar som hör till beskyddare av bankerna kommer att bli tillgänglig för uttag. Detta gör en uttagsanstormning mycket mer sannolikt och ökar risken för massiva bankkonkurser, vilket skulle resultera i en ekonomisk kollaps. En sådan djärv politik som kommer från Europeiska centralbanken är ytterligare ett tecken på deras desperation. Ekonomin i EU är i spillror, och centralbanken klättra för att få återhämtning. De kommer inte att lyckas, men eftersom de inte förstår att deras politik är vad som orsakade denna katastrof, och de fördömer alla som ifrågasätter sin förmåga som en anti-government radikal.

Den negativ ränta och en stegring i Bitcoin priser

Som nämnts ovan, priset på Bitcoin ökade med 2% omedelbart efter Europeiska centralbankens tillkännagivande av genomförandet av negativa räntor. Detta hoppa i priset på Bitcoin är sannolikt ett direkt svar på tillkännagivandet. Individer är medvetna om det faktum att de kommer att förlora sina fiat pengar på grund av denna nya centralbankens policy och letar efter alternativ till euron. Uppenbarligen har Bitcoin visat sig vara det mest lönsamt alternativ till fiat valuta. Den typ av blockchain teknik ensamt är tillräckligt för att förmå individer att handla i sin fiat för Bitcoins. Så det är inte förvånande att människor kommer att börja överge fiat och köpa Bitcoin efter Europeiska centralbankens tillkännagivande plus en kontinuerlig ström av goda nyheter i Bitcoin samhället, till exempel en massa företag nu acceptera Bitcoin, Xapo tillkännagivande av en Bitcoin betalkort och den massiva potentialof Bitcoin i allmänhet.

Nu kan en 2% bula i priset på Bitcoin verka obetydlig med tanke på att det Bitcoin samhället vana vid att se mycket mer betydande förändringar i priset på Bitcoin på en regelbunden basis. Detta är dock 2% bula bara början på något som skulle kunna vara en storskalig ökning av godkännande av Bitcoin hela euroområdet. Denna ökning av priset 2% innebär en mainstream erkännande av Bitcoin existens. Dessutom tyder det faktum att tillräckligt många människor köpte Bitcoin omedelbart efter detta tillkännagivande från Europeiska centralbanken att vissa européer redan förbereder sig för konsekvenserna av denna radikala nya Europeiska banken politik och att många kunde följa.

Relaterade nyheter


Post Bitcoin

Bitcoin Domännamn BTC.com såld för 1 miljon dollar USD!

Post Bitcoin

Bitcoin Valutakonverterare - Hur konverterar Bitcoin till USD

Post Bitcoin

Oöverträffad: Bitcoin Mining Network överstiger 100 PH

Post Bitcoin

Bitcoins dagliga rapport: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin ger bekväma lösningar till européer och mer

Post Bitcoin

Bitcon är Geld Vill Bitcoin vara pengar

Post Bitcoin

Bitcoinpriserna på stigande efter turbulenta månaden!

Post Bitcoin

Bitcoin som en vara: Licens till skatt?

Post Bitcoin

Hur är Bitcoin Start Up Scene i Afrika?

Post Bitcoin

Alibaba IPO Ansvarig för Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Om Bitcoin kranar

Post Bitcoin

Bitcoin Price söker fortfarande efter nya golv efter EBA rapport

Post Bitcoin

Är Bitcoin Mining lönsam 2018?