En introduktion till Myriadcoin och en kort historia om valuta | Swedish.globalsciencecollaboration.org

En introduktion till Myriadcoin och en kort historia om valuta

En introduktion till Myriadcoin och en kort historia om valuta

Myriadis en kryptovaluta, en andlig efterträdare till Bitcointhat syftar till att förbättra och bygga på grunden som skapats av Satoshi Nakamoto. För att bäst förstå exakt vad kryptovaluta är och vilka konsekvenser det har för samhället, börjar vi med en kort översikt över valutan i sig; Tidig man uppfann valuta som en fråga om enkel nödvändighet. Om jag är en herde och har fåren men behöver virke, jag måste hitta någon som har timmer och behöver får, annars kan jag inte köpa virke. I stället för att gå igenom den mödosamma processen att sekventiellt handel tills man förvärvar nödvändiga varor började mänskligheten med hjälp av bitar av metall och andra icke-färskvaror för att registrera transaktioner och representerar spannmåls insättningar, försäljning och allmän handel. Detta ledde till bildandet av tidiga banker, assyriska och babyloniska institutioner som gjorde spannmåls lån till jordbrukare och handlare som genom varor till exotiska länder för handel.

Med tiden många olika material användes som valuta, drivet av vad ansågs värdefull vid den tidpunkten. I det gamla Rom mynt användes, men militära män skulle ofta betalas i salt, ett ämne som är svårt att få tag på och därför mycket värdefull. Sedlar introducerades i Kina på 11-talet och spred sig till Europa genom handel och utbyte. Så även bankerna utvecklats med tiden, införa reverser och mynt, ofta under ledning av regeringar som använde det för att monopolisera och kontrollera rikedom. Men löste detta ett grundläggande problem av tiden; Hur man flyttar stora mängder av rikedom utan att locka skändlig tecken. Vid mitten av sextonhundratalet europeiska banker hade börjat ge ut sedlar som cirkulerade på samma sätt som moderna regeringar. Dessa backas upp av verkliga fyndigheter av ädelmetaller på bankerna att sedlarna kunde lösas in mot. Detta ledde till den snabba spridningen av bank- och dess eventuella kontroll av de nationella regeringarna.

Banksystem genomgick en massiv förändring bygger från första världskriget, alldeles för mycket för att beskriva här med någon rättvisa. Det räcker med att säga, som Europa kollapsade, så gjorde sina centrala banksystem. Medan banker hade utvecklats till en elitgrupp, orsakade detta att makt för att samla ytterligare. Under 20-talet, banker och regeringar, nu skriva ut mer pengar än vad de skulle kunna backa med verkliga varor, stoppade praxis att skapa mynt med värdefulla metaller och gick Gold Standard helt, vilket innebär sedlar inte längre lösas in. Samtidigt, med undantag för en ökning efter andra världskriget, konsolidering av rikedom har gått i snabb takt, driven av den industriella revolutionen började på artonhundratalet.

Detta har lett till den globala finanskrisen som vi står inför idag. Valutor har genomgått en snabb inflation och devalvering som regeringar trycka pengar som behövs, inte längre behövs för att backa med materiella tillgångar. Valutan i sig har blivit allt mer allt mer koncentrerad i händerna på eliten få, de 1%, som fortsätter att öka sina inkomster medan resten av världen tas i fattigdom. I en omgång pass-the-buck, industrier söka nya människor och platser att utnyttja i jakten på kapitalismen. Bara för att förvärra problemet, organisationen som ansvarar för att sätta penningpolitiken i världens största ekonomi, USA, är en privat organisation, inte representerade eller väljs av folket, plågas av svågerpolitik, delaktiga i bedrägeriet av Wall Street. Banking har blivit ökänd för sin skenande bedrägeri, försök att skinna sina kunder, och det faktum att ingen har åtalats för någon av sina brott. För en fördjupad analys av de senaste tre hundra år av valuta har parisiska professor i nationalekonomi Thomas Piketty skrivit en grundlig bok med titeln Kapitalet i det tjugoförsta århundradet.

Scenen är satt för förändring - Bitcoin är född

Medan många saker har förändrats samhället, har tillkomsten av internet utan tvekan den mest potential att för alltid förändra landskapet i mänsklighetens historia. Alla på internet har samma röst, oavsett klass, trosbekännelse, etnicitet eller plats. Nu människor på den motsatta sidan av världen kan diskutera filosofi, samarbeta i projekt och arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Internet har även förklarats en grundläggande mänsklig rättighet av FN - nära hela rikedom av mänsklig kunskap till hands, vilket gör liv bättre. När fler användningsområden skapades för internet, var det oundvikligen användas som ett verktyg för handel och handel. Valuta utvecklats ytterligare med kreditkort och internetbanker uttalanden - nu dina tillgångar är bara ett nummer på en skärm, några band till kroppslighet nästan borta.

Under 2009 en anonym utvecklare vid namn Satoshi Nakamoto släppt Bitcoin - den första riktiga kryptovaluta. I grunden är Bitcoin ett distribuerat huvudbok system. Vad detta betyder är att den som kör Bitcoin programvara hämtar en kopia av blockchain, ett register över alla Bitcoin transaktioner någonsin. Detta är en offentlig huvudbok, så vem som helst kan inspektera den, som säkras genom komplicerade kryptografiska algoritmer, så att ingen kan falska, lie, eller förfalska transaktioner. Alla i hela världen har samma exakt kopia av blockchain. Möjliggörs genom internet, ger detta huvudbok systemet användare att skicka Bitcoins till varandra, nästan omedelbart, med liten eller ingen kostnad. Drivet av tillgång och efterfrågan, Bitcoins är nästa uttag av pengar - inte backas upp av fysiska produkter, de är bara värt vad någon kommer att betala för dem. Denna revolutionerande mjukvara innebär att järngrepp att stora institutioner har på valuta kan brytas. Inte längre gör det kostar $ 80 för att skicka $ 200 från USA till Uruguay. Inga mer kan bankerna ta ut orimliga avgifter på valutaväxlingar. Du kan betala i Kanada för varor från Sydafrika med Bitcoins och inget utbyte är nödvändigt. Företag acceptera Bitcoin inte längre behöva betala 3-5% att kreditkortsföretag tar ut i avgifter. Regeringen fiat kan ändras och skrivas ut när det utfärdande organet beslutar, men ingen kan ändra Bitcoin inte alla användare är överens om det. Bitcoin har gjort för valuta vad Internet har gjort för tal.

Bitcoin är väldigt framgång och adoption har också skapat behov av dess utveckling. Bitcoin tar ett tag för transaktioner för att bekräfta - i genomsnitt 10 minuter per bekräftelse, eller en timme för den rekommenderade sex! Som ett medium för handel och transaktions skapar detta problem - en inte vill vänta 60 minuter i dagligvaru att köpa dina varor! Vidare har metoden i vilken Bitcoins skapas också ändrats drastiskt; Från början var det minedby ett litet antal användare med sin dator processorer, men som värdet av bitcoin ökade personer tyckte att det bättre sätt att producera dem. Denna tekniska kapprustning har skapat en situation där bara de rikaste människorna kan få de ledande Bitcoin gruvarbetare och massiva gårdar dem är inställda att skörda pengar. Intressant nog har jakten på gruv makt också fört ut en potentiell brist i Bitcoin; Om en gruvarbetare eller en grupp av gruvarbetare kan förvärva 51% av nätet hashrate eller total datorkraft, kan de skriva blockchain som de finner lämpligt, potentiellt stjäla mynt eller förneka andras transaktioner. Slutligen, eftersom Bitcoin har gått upp så dramatiskt i värde, och har ett begränsat utbud av 21 miljoner mynt någonsin, är det inte längre möjligt som ett medel för handel till en stor del av världen. Ungefär 80% av världens befolkning lever på mindre än $ 10USD per dag, som för närvarande motsvarar 0.015BTC, vilket gör transaktioner arvoden 0.002BTC en betydande del.

Ange Myriadcoin

Myriadcoin försöker lösa några av de frågor som finns i Bitcoin samtidigt utöka och förbättra den underliggande tekniken.

Fokus på innovativ teknik

Myriadcoin var först med att använda en multi-algoritm blockchain - fem separata algoritmer som fungerar samtidigt inte kedjas ihop som andra mynt. Denna unika, framåtblickande design är ett tecken på designfilosofi Myriadcoin; Skapa tillämpningar av teknik som endast har trott och bygga dem till användbara verktyg som kan hjälpa alla. Många mynt tillkännage nya funktioner för att hoppa på en hype tåget eller liknande Bitcoin är försiktiga med att lägga till nya funktioner, men Myriad fortsätter att utforska nya vägar och genomföra saker som aldrig har gjorts tidigare. Myriad var tredje myntet för att skapa en Electrum plånbok, den andra myntet att tillkännage ett SMS plånbok, medan arbetar för närvarande på att utveckla färgade mynt i stor skala, liksom sidokedje och metalayer teknik. Vår Multi-algoritm Sammanslagen Mining Pool blir den första i sitt slag, en del av våra större ansträngning för att uppmuntra sammanslagna brytning på Myriadcoin blockchain. Vår speciella blockchain design är utmärkt för både befintliga mynt till bord på samt nya mynt som skall startas från. Flera mynt, inspirerade av Myriadcoin, redan har följt vår design bly. Dessutom finns det flera projekt i process som vi vägrar att diskutera tills de är noggrant undersökt och testat.

Snabba Transaktioner

Myriadcoin fem algoritmer vardera tar i genomsnitt 2,5 minuter för att hitta ett block, vilket innebär att du normalt bara väntar 30 sekunder för en bekräftelse. Som ett resultat är Myriadcoin lättare användas som en Point of Service valuta än Bitcoin, som tar 20x längre, liksom många andra cryptocurrencies. På grund av flera algoritmen strategi behöver snabba blocktiden inte negativt påverka gruvarbetare som vissa mynt som har en enda algoritm Proof of Work.

Global Vision och Reach

Du kan betala för varor internationellt, betala din vän tillbaka för gårdagens flik eller skicka din familj pengar över hela världen i 30 sekunder. Myriadcoin tillåter dig att skicka pengar för mindre än 1/5 av en US cent, vilket är betydligt lägre än kostnaden för en Bitcoin transaktion. Även skillnaden kan tyckas liten nu, för en stor del av världen som lever på några dollar per dag avgifterna för Bitcoin kan ta en stor del av din inkomst. Myriadcoin strävar efter att vara ett mynt för alla genom att rikta de människor som det kan hjälpa de flesta: Människor utan tillgång till banker eller som har sådana flyktiga regering fiat att konventionell valuta är värre än ingenting. Vi försöker att nå ut till dessa länder specifikt med hjälp av SMS-plånböcker på flip telefoner, lättillgängliga och allmänt används, färgade myntprojekt och verkliga användningstillämpningar.

Rättvis fördelning

Myriadcoin har ingen pre-gruva eller IPO och var ganska lanserats. Viktigast använder Myriadcoin en lång gruv period, tar ca 10 år att producera alla mynt som ska brytas. Även om detta är betydligt kortare än Bitcoin är det betydligt längre än många andra mynt lanseras idag. Dessa andra mynt använder en mycket kort period av gruvdrift, 1-4 veckor normalt, om de har någon gruv period alls, då blir Proof of Stake. Även om detta är mycket lukrativ för de människor som ursprungligen bryts eller skapade myntet, som är intresserad av myntet har senare betala en ökande mängd att förvärva. Detta orsakar en stor del av mynten att konsolideras i händerna på ett fåtal, en av de allra saker som försöker undvikas i decentraliserad valuta.

Förbättrad säkerhet

Myriadcoin unika multi-algoritmen strategi innebär att den har extra motståndskraft mot 51% attacksthat kan äventyra andra mynt nät. För att utföra en liknande attack på Myriadcoin skulle kräva en betydande mängd hårdvara av olika slag, iscensatt i alla fem algoritmer. Dessutom, den alternerande naturen hos de algoritmer som skapar blockchain innebär att den statistiska risken för en sådan attack är extremt låg, vilket kräver närmare i storleksordningen 81%.

Miner Friendly

Eftersom Myriadcoin använder fem separata algoritmer är ingen algoritm belönas med mer än 20% av de mynt som skapats. Eftersom varje algoritm är annorlunda, kan olika hårdvara specialisera sig för varje algoritm. För närvarande stöder Myriadcoin SHA256, Scrypt, Skein, Groestl och Qubit. På grund av införandet av SHA256 (algoritmen Bitcoin använder) och Scrypt, ASICs (specialiserade gruv hårdvara) kan användas för att bryta Myriadcoin samtidigt som din genomsnittliga gamer kan använda sin GPU att bryta på Skein eller Groestl och CPU gruvarbetare kan använda Qubit. Denna all inclusive-strategi innebär att "ASIC motstånd" är helt onödigt för Myriadcoin. I stället uppmuntrar vi alla och envar att använda de befintliga hårdvara måste de mina. Detta innebär att människor som inte har tillgång till dyr hårdvara kan fortfarande mina lika lätt som folk spenderar tiotusentals dollar. I kombination med den långa gruvperioden Myriadcoin framstår som ett mynt som ska fördelas rättvist och enkelt minor kan i många år framöver.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

Vad är DarkSend?

Post Dogecoin

Monero Översikt

Post Dogecoin

18 fantastiska Bitcoin Memes

Post Dogecoin

20 Billiga saker som folk kan köpa online med Bitcoin

Post Dogecoin

10 Amazing Bitcoin T-shirts och tillbehör

Post Dogecoin

10 Små eller avlägsna platser som har omfamnat Bitcoin

Post Dogecoin

20 Konstiga saker du kan köpa på Silk Road

Post Dogecoin

15 Platser där du kan köpa öl med Bitcoins

Post Dogecoin

Intervju: Hör på Bitcoin Megafon

Post Dogecoin

Hur Bitcoin jämför med andra kryptokurser

Post Dogecoin

Coin Brief Site Update: stora förändringar kommer

Post Dogecoin

Bitcoin besparingar, gratis luncher och gatukonst