Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt! | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

Medan Nxt kärn programvara fortsätter att utvecklas och integrera nya funktioner, är företagsamma kodare bygga funktioner och verktyg som utnyttjar befintlig funktionalitet. En av de mest spännande av dessa är Multigateway tjänst (eller MGW): ett automatiserat system som låter dig automatiskt överföra andra cryptocurrencies i NXT blockchain, där de kan handlas på Nxt fullt decentraliserad tillgång utbyte.

Flera cryptocurrencies - Nxt, Mastercoin och motpart till exempel - har skapat decentraliserade tillgångsutbyten på sina plattformar. Dessa utbyten låter användarna utfärda tillgångar som kan handlas på en trustless, fullt decentraliserat system. Funktionaliteten är spännande, men varje införande står inför samma grundläggande problem: användarna av systemen måste lita på att tillgångarna de handel backas upp av något verkligt, eftersom det inte finns något sätt att bevisa att en person som utfärdar "Bitcoin" på en annan kryptovaluta s handelssystem faktiskt har att Bitcoin. NXT Multigateway löser detta problem elegant.

NXT Multigateway skapades av nxtforum.org s jl777 (även känd som James), med ett grafiskt användargränssnitt som skapats av longzai. Tre säkra, oberoende kontrollerade servrar skapas för varje valuta som ska handlas på Nxt tillgångs utbyte. För ett mynt skall utfärdas som en tillgång på NXT blockchain måste mynt deponeras till en unik adress, som genereras för dig genom systemet. Insättningar till denna adress verifieras med hjälp av transaktioner med flera signaturer och utfärdas på Nxt Asset Exchange endast när två av de tre servrarna är överens om att mynten är verkliga. Uttag hanteras genom samma mekanism, och varje handling hanteras av en Nxt transaktion för kostnaden för Nxt arvode låg transaktion. Såhär fungerar med hjälp av Bitcoin som ett exempel:

  1. Gå till MGW gränssnittet i NXT-klienten, och generera en unik Bitcoin insättning adress.
  2. Med hjälp av din favorit Bitcoin plånbok, skicka Bitcoins till din insättning adress
  3. När transaktionen bekräftas av Bitcoin blockchain och kontrolleras av två av de tre gateway-servrar, kommer dina Bitcoins utfärdas och läggas till ditt konto som "mgwBTC" tillgångar
  4. Använd Nxt Asset Exchange att placera köp- och säljorder med dina Bitcoins eller att överföra dem till andra Nxt konton.
  5. När du vill ta ut dina Bitcoins, helt enkelt ange en destination Bitcoin adress i "tillbakadragande" i MGW gränssnittet och vänta på att transaktionen bekräftas.

Inte vid något tillfälle under denna process är dina mynt utsätts för någon människa eller centraliserad server. För första gången i kryptovaluta historia har Nxt samhället skapat en nästan trustless metod för att flytta cryptocurrencies från en blockchain till varandra så att de kan användas och handlas på ett fullt decentraliserad plattform. Det låter dig hålla fullständig kontroll över din Bitcoin eller litecoin, och det eliminerar risken att de kommer att gå förlorade på grund av kollapsen av en centraliserad utbyte eller en hackerattack.

Kärnan MGW Tjänsten stödjer för närvarande Bitcoin och litecoin, men ny programvara "universella multigateway" låter dig skapa din egen MGW tjänst för någon annan kryptovaluta som stöder multisignature transaktioner. Allt du behöver göra är att inrätta tre säkra, oberoende kontrollerade servrar för att stödja din gateway.

Nxt s Multigateway tjänsten nu lever och Nxt användare kan handla Bitcoin och litecoin på NXT Asset Exchange efter att ha följt installationsanvisningarna i denna forumtråd. Om du är helt nytt för Nxt och behöver några mynt för att täcka avgifter för att generera en adress och få ställa upp till inlägg här få lite gratis mynt till att börja med.

NXT Multigateway utgör en del av en större NxtServices platformbeing byggda av jl777. Denna plattform utgör grunden för ett antal mervärdes Nxt tjänster, inklusive krypterade realtid chat, automatisk beräkning utdelning och utbetalning för Nxt tillgångar, mynt sekretesstjänster och mycket mer. Håll ögonen öppna nya funktioner släpps!

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

11 Historiska Bitcoin-ögonblick: En pictorial nedräkning av kryptocurrencyhistoriken

Post Dogecoin

22 Största objekt du kan köpa med Bitcoins

Post Dogecoin

13 Företag som vi hoppas kommer att acceptera Bitcoin (ganska snälla?)

Post Dogecoin

6 Platser där du kan köpa bilar med Bitcoin

Post Dogecoin

Syndicoin låter dig finansiera innehåll online

Post Dogecoin

12 viktigaste Bitcoin-publikationerna

Post Dogecoin

Coin Brief Site Update: stora förändringar kommer

Post Dogecoin

15 Platser där du kan köpa öl med Bitcoins

Post Dogecoin

Fars dag i Australien: Presentidéer för varje Bitcoiner pappa

Post Dogecoin

Litecoin gruvbassänger: vem är vem? Infographic

Post Dogecoin

8 Läkare som får dig att må bättre i utbyte mot Bitcoins

Post Dogecoin

13 mest aktiva Bitcoin Meetup-grupper