Bakom kranarna | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bakom kranarna

Bakom kranarna

En sak som jag har varit nyfiken på är vad bakom kulisserna på en Bitcoin faucetlooks gillar.

Vilken typ av utmaningar står inför ägarna och operatörerna, varför de gör det, vilken typ av berättelser gör de har att berätta. Så jag har intervjuat olika personer i Bitcoin kran scenen.

När jag startade den här webbplatsen mitt mål var inte bara för att ge recensioner men snarare skrapa en klåda för att skriva att jag har och att finslipa mina kunskaper och vidare min potential hantverk. Efter lanseringen platsen jag ledde över till Bitcoin Talk en Internet-forum om Bitcoin och beslutade att försöka spåra upp några av ägarna och operatörer av Bitcoin kranar för att se om någon var villig att tala med mig.

Jag hade trott att det skulle vara långsam att gå eftersom det är en ganska ny plats och jag har inte haft mycket av en möjlighet att dela ut det mycket men inom några minuter av min begäran att tala med utvecklare av kranar några svar började komma in.

Jag var vansinnigt spännande att börja gräva i för att berätta historier och möjligen även lära sig om vad som driver andra som skapar dessa platser.

Jag talade med devthedev som används för att driva devfaucet som nådde en topp på över 2000 användare, Boelens som används för att driva den inhemska ananas kran som hade över 14.000 unika besök, och ägaren bakom CoinLearn att se vad det är som att vara på den andra sidan av kran.

Tack till alla ni för att ta lite tid att tala med mig.

Hur fick du varje få din start i cryptocurrencies som Bitcoin?

Devthedev: Jag fick min start när en vän introducerade mig till kryptovaluta.

CoinLearn: Du kan ringa mig den andra generationen bitcoiner. Jag missade båten av CPU / GPU gruvdrift. När jag gick med i Bitcoin världen, Bitcoin handlades på topp, det vill säga 1000+ USD. Liksom de flesta andra av min tid, jag fick också min första få Satoshis från kranar, som gruvdrift innebär en betydande investering nu.

Boelens: Jag har varit involverad i Bitcoin community för över ett år nu, och jag började när jag hade gjort en investering i BTC och fann Reddit och bitcointalk. Jag skrev bara ibland, träffade några coola människor, och engagerade sig långsamt.

Vad var motivationen för att starta en Bitcoin kran?

Boelens: Min främsta motivation var att det var lätt att ställa upp med TradeFortress' skript med inputs.io vid tidpunkten (som visade sig inte vara så lätt när jag var tvungen att ändra en hel del), också det verkade bara kul, du ll dela rikedom med andra, få sidvisningar går för min sida, vilket resulterade i vinst från annonser. Jag har aldrig gjort en verklig vinst, jag bara alltid körde även med vad som betalas ut.

CoinLearn: Något jag har märkt att de flesta av kranar är enda sida CAPTCHA baserade och inte ger något mervärde för användarna eller annonsörer. Så jag tänkte bara, varför inte koda något där människor skulle få något att lära samt tjänar. Därmed idén om CoinLearn slog mig...

Devthedev: att ge tillbaka till samhället och öka medvetenheten om den innovativa valutan.

Vad var några av de utmaningar du står inför eller står inför kör en kran? Är adblockers ett problem?

Boelens: Det har definitivt varit vissa problem / utmaningar. I början finansiering var ett problem, och TradeFortress (ägare av skriptet) inte heller hjälpte väl. Det fanns en vulnerablity i skriptet som orsakade någon att få API-nyckel och stjäla 0,18 BTC, efter att förnya den och ha den "fasta" av TF, samma mängd stulna och jag förlorade 0,36 BTC som var ett stort bakslag. Han vägrade också att återbetala det (vilket är en slags förståeligt eftersom det är min egen risk). Annars har jag inte haft så många problem, bortsett från stängningen av inputs.io, naturligtvis.

Adblockers var inte en enda fråga för mig, faktiskt. Jag placerade annonserna i Divar använde en bild som tillhandahålls av sponsorn och lagt till en länk till den. Jag tror inte att AdBlocker upptäcks de som annonser. Om du använder något som Google-annonser för att leverera annonser för dig, är det förmodligen ett problem.

Devthedev: En av de största utmaningarna var konstant hacka försök.

CoinLearn: 1. För månader, medan jag utveckla sajten inklusive logotyp, visste jag CoinLearn.com var fri. Det fick bokas dagen innan jag försökte faktiskt boka online. Så, återigen jag behövde för att avgöra vilken domän jag behövde lösa på och ändra logotyp och texter om detta.

2. Inom några dagar efter lanseringen, vi inför en attack av SQL-injektion. Så jag var tvungen att ta ner sajten och lägga till en patch för att stoppa den i framtiden.

3. Jag försökte att inte ha en CAPTCHA för enkel användning. Men började märka i backend som människor använder auto-pilot för att tjäna mynt. Nu har vi en CAPTCHA i slutet av inlärnings sidan.

4. Från början ingen var intresserad av att annonsera på webbplatsen. Så jag var tvungen att betala ur fickan. Nu när vi rider upp Alexa kurvan och få massor av trafik, är annonsörerna rullar in.

Är Bitcoin blandare ett bra sätt att komma igång i Bitcoin? Har de fungera som en gateway?

Boelens: Jag använde kranar några gånger när jag hörde om det i 2010-ish, och sedan trodde inte att mycket av det. (Oh hur jag önskar att jag inte hade formaterat att HDD). Jag tror att de är en bra inkörsport, det är en långsam sätt att tjäna, men det introducerade dig till hur transaktioner fungerar och ger dig en liten mängd Bitcoin att experimentera med, se vad alla möjligheter med det är.

Devthedev: Ja, det var vårt främsta mål och vi tror att vi tog in nya Crypto användare.

Mikes tankar

När jag talade med dessa olika killar det verkligen hjälpte dessutom försäkra mig om att kranar är ett utmärkt sätt för personer som har noll erfarenhet med Bitcoin att åtminstone få en känsla för hur det hela fungerar.

Visst, antalet mynt du faktiskt får är riktigt små, men om du bara vill blöta fötterna lite och har din första transaktionen kommer till din plånbok dessa sannolikt ett bra sätt att komma igång.

Massor av kranar poppar upp varje dag och vi gör vårt bästa för att hålla jämna steg med dem och ge dig ärliga recensioner.

Det är uppenbart att de flesta kranar bara bryter även och de flesta kommer aldrig ens att göra det, men de ger en stor tjänst.

Var och en av de människor som jag talade med i denna del av samhället var mer än villig att svara på de frågor som jag presenterade dem och var helt öppen och ärlig. Det är coolt att veta att detta samhälle existerar!

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

21 fantastiska Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

Bitcoin besparingar, gratis luncher och gatukonst

Post Dogecoin

7 + 1 Anmärkningsvärda ideer som accepterar Bitcoin

Post Dogecoin

Ett urval av 10 kända Bitcoin haters

Post Dogecoin

Åsikter om kryptokurrency från 6 Bitcoin-vänliga politiska kandidater

Post Dogecoin

10 Futuristiska eller vanliga projekt som accepterar Bitcoin. 99.006>10 lite kända funktioner dolda inuti Blockchain.info. 99.007>Efter 10 månader lämnar Moolah konkurs. 99.008>10 dyraste objekt du kan köpa med Bitcoins

Post Dogecoin

De 13 mest lovande kryptokurvorna

Post Dogecoin

19 riktiga platser där du kan spendera dina bitcoins

Post Dogecoin

Vad är DarkSend?

Post Dogecoin

Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

Post Dogecoin

15 Platser där du kan köpa öl med Bitcoins

Post Dogecoin

8 Mindblowing Bitcoin heists