Bakom kulisserna på BetMoose | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bakom kulisserna på BetMoose

Bakom kulisserna på BetMoose

Så jag har sett en hel del sociala medier aktivitet från sajten BetMooserecently. BetMoose är världens första sociala, funktionsrik, distribuerad P2P betting utbyte och förutsägelse marknaden. BetMoose tillåter vem som helst att placera eller skapa satsningar om någonting. Om du är en sportfantast, kan du hitta en satsning om ditt favoritlag, sport eller playoff säsong och satsa med andra på samma insats.

Vem som helst kan skapa sina egna terminskontrakt eller "bet" under sina egna föreslagna villkoren. Under 'Spelperiod', anonyma och registrerade användare placera sina satsningar på vilket alternativ de förutspår kommer att komma ut för att vara sant. Vid 'Bet Deadline' stoppar satsningen, och en väntetid börjar tills resultatet tiden nås. Vid utgången tiden ställer värd rätt resultat. Vid det här laget, spelarna har upp till 24 timmar att rapportera insatsen om den mottagande valde fel resultat.

BetMoose verkade som en riktigt intressant idé för mig så jag bestämde mig att sitta ner med BetMoose laget och tala med dem om produkten, Bitcoin och mer. Efter att ha sett dem lägga på Bitcoin Talk, Reddit och andra platser jag sträckte ut med ett meddelande att försöka få lite tid från dem medan de är upptagna med att arbeta bort på produkten.

Adam VD på BetMoose var glad att tvinga och prata med mig ännu mer om BetMoose.

Adam, varför du börja BetMoose?

När jag först lärde mig om Bitcoin förra året, gick jag in i en forsknings spree (som jag är säker på att de flesta gör när de först bli upphetsad om Bitcoin) på allt från back-end-teknik, till användningsfall som kom från det. Det var mycket nytt för mig men jag såg definitivt en framtid i det, så jag köpte några att testa processen första hand. Som jag lärde mig mer om samhället och allas projekt, jag hamnade kommer över BetsofBitco.in (nu nedlagda) och inspirerades av den potential som en anonym 'verkliga livet spel på något' plattform. Jag var också frustrerad men - det verkade som en mycket lågmäld operation, som drivs av förmodligen en kille någonstans från en hemmaserver, utan funktioner och massiva skalbarhet konstruktionsfel. Det var då jag bestämde att jag ville förbättra den modellen. Efter samråd med min nära vän som arbetade för en annan start-up på den tiden fick vi till ritbordet.

Så du har byggt ett team och verkligen en hel start runt denna idé. Det är häftigt, hade du nämnde att du ville bygga något skalbar, kan du berätta mer om skalning och om du har tagit någon form av investeringar utifrån för att växa ditt team?

Vi har ett team av sex, men vi försöker hålla vår modell som mager och hållbart som möjligt. Detta kommer från hur vår modell fungerar - även våra viktigaste funktionen. Förr i tiden, Intrade (den berömda fiat förutsägelse marknaden) gjorde 24 miljarder inom kontrakt ( 'satsningar' på deras webbplats)), även om de fortfarande var tvungen att använda en del av dessa pengar (och därmed också driva en fractional reserve) för att hålla sig flytande, och sålunda misslyckades. Detta beror delvis på det faktum att de var tvungen att skriva, fond och lösa sina egna kontrakt.

Vi i stället fokuserat på att bygga ett P2P-system för andra att göra det själva, alltså varför våra värdar gör ett snitt från utbetalningen Detta innebär att i teorin, om vi slutade utveckling och marknadsföring, vi kunde köra med minimala omkostnader som en distribuerad plattform.

Som sagt, vi har några andra anslutningar som hjälpa till, inklusive en privat investerare som vi har arbetat med tidigare och har planer på att i framtiden på orelaterade projekt också.

Låter som du har laget och vill bygga något häftigt här. Kan du berätta om några av de framtida funktioner du och ditt team arbetar med?

Kort sikt är vårt mål att fortsätta att bygga ut vår plattform (säkerhet, sociala interaktioner, UX, etc) och få ut av beta.

Medellång sikt är vårt mål att införa automatiserade proof-of-solvens rapporter och verktyg för våra användare att känna sig bekväm med oss ​​inte är igång (både förtroende och tekniska skäl) med mynt eller köra en fractional reserve oavsett orsak.

Långsiktigt har vi ett av två mål;
2. Flytta till fiat.

Lägg märke till 'eller' i stället för 'och'. Detta är avsiktligt. Vi har för närvarande inte tror att det finns ett sätt att göra det vi gör med att acceptera Fiat och fungerar som en DAC. Acceptera fiat kommer att innebära betydande volym, medan fungerar som en DAC ger i signifikant (ly mer) förtroende, minskar kostnaderna, men kan också minska volymen som de nuvarande tillgängliga medel göra det mycket mer användarvänlig ovänligt.

Vi lägger ständiga uppdateringar i två av våra trådar på reddit.com/r/betmoose- en är ändringsloggen med vad webbplatsen har uppdaterats med, och den andra är 'Vad vi jobbar med just nu' som ger en glimt av vad vi bygger / testning som vi talar. Likaså håller vi vår bitcointalk.org tråd aktuell. Jag skulle kunna berätta mer om enorma nya saker vi jobbar på, men när detta blir publicerat / läsa, jag har en känsla som vi kommer att arbeta på mer enorm nya saker så det bästa är att kontrollera dessa 2 källor. Ungefär dock, vi arbetar på mer social interaktivitet (som en 'aktivitetscenter'), minispel för chattrutan och en remiss program.

Wow, blir en DAC?!? Kan du berätta dina tankar om varför du skulle göra det och kanske en förklaring till våra läsare om vad en DAC är?

DAC är ganska komplext begrepp för att diskutera i detalj i ett enda stycke, men i grund och botten är det ett företag med ingen centraliserad grupp direktörer. Istället är det antingen automatiskt baserat på en uppsättning av förutbestämda regler och riktlinjer och / eller beslut fattas genom decentraliserad ledarskap (av flera personer) anonymt.

Det är värt att notera att DAC är mycket abstrakt, teoretiska organisatoriska konstruktioner, sådana som inte har testats verkligen i praktiken. BetMoose Kan vara en DAC i teorin. Vi skulle inte uppfylla alla tekniska definitioner men decentraliserad ägande (genom investeringar eller annan väg) kan göra det möjligt. Detta beror på att kärnverksamheten genom plats admins långsiktiga kan automatiseras på ett decentraliserat sätt. Aktiviteter som beslutar att ta bort flaggat innehåll och lösa olösta och omtvistade satsningar är de primära uppgifterna.

Medlen kan sedan hållas i flersignatur plånböcker kontrolleras av värden, användaren och en där tangenten hittas genom konsensus av dessa 'huvud' orakel. Detta blir BetMoose till en decentraliserad kontrakt utbyte. Den svåra delen är att hitta hundratals om inte tusentals (skulle förmodligen vara en bråkdel av den totala platsen användarbas) av dessa betrodda orakel, som kommer att förmedla omtvistade satsningar (som ett exempel), utan att införa angreppsvägar som Sybil attacker (aka en fysisk person som agerar som 100 orakel och således svänga omröstning).

Varför göra det? För vetenskap! (Bland andra rationella affärsmässiga skäl)

Vad är en av de utmaningar du står inför med BetMoose?

Vår största utmaning (som andra P2P-plattformar) är användare och volym. Det blir lättare eftersom plattformen växer (som vi har varit, vilket är bra) och de satsningar som komma igång vanligtvis fortsätta i allt snabbare takt, men om du är en ny värd utan börjar likviditet (även om du kan ha en bra satsning!), kan det vara en utmaning att få det avgörande bit av början likviditet.

Vi gör vårt bästa för att hjälpa till, men det är i slutändan upp till värden för att åtminstone lägga sin insats någonstans att få några utanför ögon på den.

Slutligen har vi varit lite berörda med den totala marknaden för Bitcoin använda statistik från http://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html(as ett exempel). Från vår analys, vi tror ~ 500K personer (som mest) har Bitcoin som är 0,01 BTC eller mer (bara $ 3). Realistiskt är dock att mängden halveras om man tittar på de som äger något mer än 0,1 BTC. Så även om varje enskild person som hade Bitcoin använde det på vår webbplats, skulle vi vara på högst 250K användare.

Vilka är några av dina mål med BetMoose?

Vårt mål som Bitcoin företagare bör vara att få fler människor i bitcoin ekosystem, inte slåss om den befintliga. Vi har skapat något som inte är tillgänglig eller lätt repeterbara med fiat, förhoppningsvis att visa kraften i Bitcoin och cryptocurrencies i allmänhet. Vi planerar också att ge ut gratis mynt till nya användare (en meningsfull mängd, som $ 2-3 varje) - vi vill bli den första, rolig och trevlig steget in Bitcoin för dem. Och till skillnad från en kran, kommer de att kunna använda dem direkt. Vi hoppas att fler människor med oss ​​i vår vision för Bitcoin adoption.

Har den senaste tidens domar i Kanada har någon effekt på vad ni gör? Jag är inte en advokat, men det säkert inte verkar som om det skulle gälla, men även fortfarande jag skulle vara glad att höra om dig och dina lag tankar om det och vad det kan innebära om något för BetMoose.

Nej, det var en bra sammanfattning någonstans men i grunden (omskrivning från någon annans sammanfattning):

Om affärsmodellen är fiat BTC rörande utbyte, då är du en MSB och du behöver en licens.

Om din affärsmodell är inte om att flytta fiat person till person, och är en bitcoin butik, spel, service etc (som BetMoose), så finns det inget att oroa sig för.

Denna dom handlar om fiat - kanadensiska dollar är jurisdiktion Canada, varför de kan skapa denna dom.

Allt detta sagt vi emellertid inte fungera i Kanada (vi har 2 servrar i 2 länder (en är en felsäker backup som vi inte behövt använda ännu)), och vi vill inte rikta kanadensare direkt. BetMoose är lika mycket 'i molnet' som det blir, så ingen fysisk närvaro är vår starka sida. Vi har även anonymitet just för detta ändamål, försöker vårt bästa för att replikera BTC-e modell.

Tack för er tid Adam! Jag kan inte vänta med att hålla tittar BetMoose växa!

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

21 fantastiska Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

Coin Brief behöver mer mynt representanter!

Post Dogecoin

Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin

Post Dogecoin

7 fantastiska ASIC Bitcoin Miners

Post Dogecoin

Liberté Mining försöker något annorlunda

Post Dogecoin

Litecoin gruvbassänger: vem är vem? Infographic

Post Dogecoin

Krossning BTC China Infographic

Post Dogecoin

13 mest aktiva Bitcoin Meetup-grupper

Post Dogecoin

9 fantastiska Bitcoin illustrationer

Post Dogecoin

Pressmeddelande från BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

En samling av de 15 bästa Bitcoin-tecknen

Post Dogecoin

Vad är kändisar som säger om Bitcoin? Här är 6 tweets du vill läsa