Liberté Mining försöker något annorlunda | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Liberté Mining försöker något annorlunda

Liberté Mining försöker något annorlunda

Liberté Mining har meddelat lanseringen av en ny molngruvtjänst som drivs helt av 100% förnybar vattenkraft bygger på Motparten protokollet.

Det kanadensiska företaget drivs av ett team av erfarna gruvarbetare som använder P2Pool gruv nätverk för att bidra till att mildra risken för en 51% attack mot Bitcoin nätverket. Nu är de föra möjligheten för vem som helst att köpa molngruvtillgångar via Motpartens verkligt decentraliserad och transparent system.

Genom att utfärda tillgångar via Motparten protokollet de tillåter dessa tillgångar som handlas fritt på Couterparty s realtid decentraliserad utbyte. Motparten är en innovativ plattform för peer-to-peer-marknader och finansiella instrument. Till skillnad från Wall Street och andra centraliserade finansiella institutioner, ger motparten öppna, säkra finansiella verktyg och marknader som inte kräver en betrodd tredje part eller mellanhand som ska användas.

Plattformen är byggd ovanpå Bitcoin och utökar funktionaliteten i Bitcoin nätverket i nya och oanade sätt. Med Motparts, vem som helst med en internetuppkoppling får tillgång till finansiella instrument som tidigare kosta oöverkomliga eller inte finns alls.

Molnet gruvtjänster tillgångar kan handlas, men till skillnad från konkurrerande tjänster som sker direkt via en decentraliserad utbyte som drivs av Motparten nätet själv. Den unika karaktären av denna resurs gör det till skillnad från alla andra tillgängliga just nu.

Liberté Mining skulle kunna bli branschledande inom ”grön” gruvdrift. Medan konkurrenterna har utropat verksamheter som är rena och energieffektiva är Liberté Mining den första operationen att använda 100% vattenkraft. Deras datacenter drivs med nästan alla helt förnyelsebara, utsläppsfria, rena energikällor för gruvdrift.

”En ledande gruv pool förbrukade 159,519,788KW / H av makten i första verksamhetsåret. Tänk om den kraften hade varit ren, där förnybar energi såsom den som används av Liberté Mining. Vattenkraft ger den distinkta fördelen att den avger inga växthusgaser. Vi använder helt förnybar vatten istället för begränsade fossila bränslen som möjliggör lägre energikostnader för Liberté gruvdrift.”

-Ryan Scott, VD, Liberté Mining

Liberté Mining är en av de mest transparenta gruv pooler i tillvaron. Användningen av motparts visar alla tillgångar säljs och handlas möjlighet för alla att kontrollera föraren integritet. Med P2Pool visar funktionen statistiken gruv- och tydligt publicerade kontaktinformation, kan köparna vara säker på sin investering. Jag tyckte att det här idén om en helt slut-to-end transparens vara en uppfriskande förändring från vad vi har sett nyligen med andra moln gruvdrift.

P2Pool är en decentraliserad Bitcoin mining pool som fungerar genom att skapa ett peer-to-peer-nätverk Miner noder.

P2Pool aktier utgör en "sharechain" med varje aktie referera till tidigare aktiens hash. Varje aktie innehåller en standard Bitcoin blockhuvud, en del P2Pool specifika data som används för att beräkna generation transaktion (totalt bidrag, utbetalnings script av denna aktie, nonce, föregående aktiens hash, och den nuvarande målet för aktier), och en Merkle gren som förbinder den generationen transaktion blockhuvudet är Merkle hash.

Kedjan reglerar kontinuerligt sitt mål att hålla generation runt en aktie var trettionde sekund, precis som Bitcoin reglerar den för att generera ett kvarter var tionde minut. Detta innebär att hitta aktier blir svårare (vilket resulterar i högre varians) desto fler människor gruvan på P2Pool, men stora gruvarbetare har möjlighet att höja sin svårighetsgrad, och på så sätt minska effekterna av deras brytning på P2Pool minimi svårigheter.

Till skillnad från Bitcoin behöver noder inte känner till hela kedjan - i stället de bara hålla de sista 8640 aktier (de sista 3 dag är värt). För att förhindra en angripare från att arbeta på en kedja i hemlighet och sedan släppa den, åsidosätter den befintliga kedjan är kedjor bedöms av hur mycket arbete de har sedan en punkt i det förflutna. För att försäkra sig om att arbetet har gjorts sedan den punkten, noder titta på Bitcoin block som de aktier referens, inrättande av en bevisbara tidsstämpel.

Decentraliserad utbetalning sammanslagning löser problemet med centraliserade gruv pooler försämra decentralisering av Bitcoin och undviker risken för svåra att upptäcka stöld genom pooloperatörer. Det beror på att denna inställning att de köper in till Liberté Mining till fullo kan veta att gruv hårdvaran faktiskt är igång och se resultatet och vet att företaget inte skumma från toppen som har påståtts med andra verksamheter.

Ryan och hans partner, Leo och Nick, är alla välkända och respekterade Bitcoin medlemmar. Som aktiva och livstid medlemmar av Bitcoin Foundation och Bitcoin Alliance of Canada, laget dela sin passion för att ge tillbaka till samhället på många sätt. Alla tre är också involverade i att underlätta lokala Bitcoin Meetups. Leo och Nick arbetar också egna Bitcoin ATM företag kallas BitSentand BitTeller. Ryan driver även en online smycken företag som heter Crypto Juvelerare.

Företaget meddelade idag att de skulle plantera ett träd för varje tillgång som säljs för att kompensera för de koldioxidutsläpp som genereras genom andra gruvdrift.

Liberté Mining har knackade på de enorma resurser Carbon Farmer för att hjälpa dem med trädplantering i Kanada för att kompensera utsläppen. The Carbon Farmer är en unik organisation plantera träd på uppdrag av individer, organisationer och företag som vill hjälpa till att bekämpa koldioxidutsläppen i världen.

Liberté Mining gör all gruvdrift i en avgift fri P2Pool som också resulterar i högre vinster för innehavarna av de Liberté Mining tillgångar.

Jag satt ner med Ryan från Liberté Mining att plocka hans hjärna lite mer om företaget och molnet gruvdrift i allmänhet.

Leo: Ni är erfarna gruvarbetare som verkar vara i drift några lyckade operationer för närvarande så varför är du lanserar ett nytt erbjudande?

Ryan: Vi lanserar vår nya gruvbolaget att ta itu med några bekymmer vi ser tillväxt i kryptogruv utrymme. Först och främst är centralisering av nätverket med framväxten av pooler som styr betydande hashing makt. Vi ser detta som ett allvarligt hot mot legitimitet Bitcoin och något som måste undvikas till varje pris. En 51 procent attack eller ens möjlighet att det kan hända när som helst har potential att göra skada på rykte Bitcoin. För tillväxt i antagandet och investeringar, är förtroende en viktig komponent. Fortsatt hot om en attack har kapacitet att allvarligt hämma Bitcoins tillväxt. Vi planerar att minska centralisering så mycket som möjligt med öppen och transparent användning av P2Pool.

En annan aspekt som blir allt svårare att motivera den miljöpåverkan som Bitcoin har skapat med sina gruvpraxis. Effekten av nätverket ses tydligare när den tas i verkliga siffror.

För närvarande med nätverket sitter runt 200 PH miljöpåverkan kraften som behövs är i storleksordningen cirka 192 tusen bensinbilar och dess växer varje dag. Detta måste minskas, för vad är känslan av att bygga en ny digital ekonomi på ålderdomliga och självdestruktiva grunden för det förflutna.

Vi vet att detta inte kommer att ändras över natten, men vi måste ge den genomsnittliga miner chansen att bryta på ett sätt som är ekologiskt ansvar även om de inte kan få tillgång till förnybara ren energi. Vi tar också detta ett steg längre genom att samarbeta med ett kanadensiskt klimatkompensation företag som heter Carbon Farmer.

Vi kommer att plantera ett träd för varje TeraHash säljs via Liberté Mining. Inte nog med att vi erbjuder gruvarbetare möjlighet att göra sin del av gruvdrift i ett miljömässigt ansvarsfullt sätt, men vi ger dem en chans att kompensera den skada som görs för att planeten genom gruvarbetare som använder elektricitet som skapas med hjälp av fossila bränslen.

Leo: Vad fick dig att använda motparten att utfärda tillgångar för Liberte?

Ryan: Vi har alltid varit fascinerad av decentraliserad teknik. Jag hade varit att följa utvecklingen av ett antal projekt så att du kan ge tillgångar eller användardefinierade tokens. Vi kände Motparten erbjuds mest effektiva sättet att utfärda ett Bitcoin mining tillgång, vilket tillåter oss att göra gruv utbetalningar direkt till kapitalägare Motparts plånbok adress. Det ger oss också tillgång till en säker handelsplattform för kunder att handla deras tillgång i öppna marknader. Asset ägande utnyttjar Bitcoin själva nätet, vilket gör att vem som helst att kontrollera vår tillgångs notering mot våra gruvdrift statistik på P2Pool. Motpart hjälper skyddar våra kunder från hotet om en attack, stjäla deras pengar / tillgångar genom en centraliserad server vi kontrollerar. Detta ger total kontroll av tillgångar och äganderätten till kunden.

Leo: Vilka är de största utmaningarna du möter i etablering för Liberte?

Ryan: Vår största utmaning har alltid varit total kapacitet. Saker och ting förändras snabbt i Bitcoin gruv utrymme och hårdvara nu nå effekttätheter aldrig sett förut i en vanlig datacenter. Att hitta en låg kostnad webbhotell lösning med hög effekttäthet per serverracket var inte en lätt uppgift. När vi upptäckte snabbt de nuvarande datacenter inte är utformade med Bitcoin i åtanke. Det var därför vi bestämde oss för att bygga en egen anläggning som vi kontrollerade.

Leo: Har du någonsin har planer på att bygga dina egna enheter?

Ryan: Vi kommer att göra vad som är bäst för våra kunder. Vi har haft en viss erfarenhet inköps chips för tillverkning ändamål, rekommenderar jag någon i tillverkningsindustrin som dess inte någon lätt uppgift.

Vi kommer att fortsätta att bygga starka relationer med våra nuvarande leverantörer vi fokuserar på våra styrkor. Saker och ting kan förändras snabbt i Bitcoin utrymme och vi är alltid öppna för idén som vi växer. Jag skulle föredra att investera i FoU för förnybara fria energikällor eftersom detta skulle ge en större nytta för världen som helhet.

Jag tror att öppna sourcing designen skulle vara det första steget för att se till att det nått massorna och var inte avstängning som så många i det förflutna. Ta en sida ur Bitcoins böcker här.

Leo: Är du distribuera en rad olika enheter från olika ASIC företag?

Ryan: Ja, vi distribuerar flera typer av hårdvara från välrenommerade tillverkare.

Detta gör att vår affärsmodell att stanna så flexibla som möjligt. Vi har träffat en massa bra människor i hårdvaran tillverkningsindustrin och dessa relationer är som vi värnar och vill främja. I slutändan handlar det om att matten. Vårt främsta ansvar är att gruvarbetarna genom att försöka så hårt som möjligt för att öka effektiviteten och hålla kostnaderna nere.

Leo: Vad kommer att ställa dig bortsett från mycket stora risk backas verksamhet?

Ryan: Vi är övertygade om att vår verksamhet framstår som den mest miljövänliga Bitcoin gruvdrift hittills. Vår förhoppning är att bygga en bättre framtid för alla och som börjar genom att fastställa de misstag i det förflutna. Vi erbjuder även förtroendet att investerarna att vi är ett registrerat kanadensiska företag.

Leo: Är du någonsin kommer att söka satsning finansiering för att utöka din verksamhet?

Ryan: Vårt team är alltid på jakt efter investerare som har liknande värderingar som vår egen. Vi är för närvarande i färd med att söka satsning finansiering från två separata källor. Om någon är intresserad av att delta vi är alltid öppna för diskussioner.

Leo: KNC Miner och andra börjar få i molnet gruv utrymme. Hur tycker du om detta?

Ryan: Vi välkomnar all konkurrens i utrymmet, eftersom i hjärtat vi genomsnittet gruvarbetare letar efter den bästa inställningen för gruvdrift.

Vi tror att en mer konkurrenskraftig utrymme kommer det att finnas mindre utrymme för personer som vill distribuera bluff scenarier för att ta gruvarbetare hårt intjänade Bitcoin. En av våra grundprinciper är att vara så öppen och transparent som möjligt. Vi publicerar videor av vår gruva att visa människor att vi är ett konkret företag med en anläggning och själva hårdvaran, inte bara en fluga på natten inrättat som kommer att springa iväg med mynt.

Vårt företag strävar efter att göra de saker vi önskar att vi hade sett i andra verksamheter när vi började gruvdrift. Känslan av "Detta kan göras bättre" är anledningen till att vi startade Liberté Mining och anledningen till att vi känner att vi kommer att stanna relevant i den här branschen för en tid framöver.

Leo: Vi har sett en hel del bedrägerier nyligen inklusive Lunamine som var riktigt bra genomförda och även Gavin Andresen förhör gruvdrift. Hur svårt är det att vara att skilja din verksamhet från de dåliga spelarna?

Ryan: Jag tror att det var påtaglighet och kundengagemang komma in i denna värld av förtroende mindre krypto valuta ironiskt det fortfarande måste vara en nivå av förtroende.. Vi vill engagera samhället och visa dem att vi är gruvarbetare precis som dem och om de har ett problem de kan ge oss ett samtal.

Om de vill se vår webbplats som vi inte har video och vi planerar att göra mer. Vi vill att folk ska vara så glada över gruv som vi är samtidigt som den är miljövänlig. Vi tycker också att det ganska skumt när andra verksamheter säga "nej" till filmer och aldrig komma ut och säga vilka de är. Det gör folk undrar och rättmätigt så, gruvarbetare har rätt att se anläggningen och känner verksamheten är legitima. Vi tycker det är dags att gruvarbetare stå upp och tvingar företaget att spela efter reglerna.

Vad allmänheten guldgruvbolaget berättar sina kunder att de inte ens kan se ett foto av deras verksamhet? Om det inte gör du känner dig utflippad jag vet inte vad som kommer.

Folk säger att detta är den vilda väster om Bitcoin men vi tror att den enda vildmarken vi vill se i Bitcoin är en som inte sker genom förbränning av fossila bränslen för att stödja nätverket.

Liberté Mining är en av de mer övertygande koncept för att komma in i molnet gruv utrymme hittills med ett så starkt fokus på öppna, decentraliserade och energimedvetna insatser.

Efter att ha personligen sett videor av utrustning, talat med grundarna och varit glada mig om idén att använda Motparten för gruvtillgångarna detta är en av de första molngruvdrift som jag har varit glada över på ett tag.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

10 Amazing Bitcoin T-shirts och tillbehör

Post Dogecoin

Syndicoin låter dig finansiera innehåll online

Post Dogecoin

Pressmeddelande från BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

20 Billiga saker som folk kan köpa online med Bitcoin

Post Dogecoin

Coin Brief behöver mer mynt representanter!

Post Dogecoin

Vad är kändisar som säger om Bitcoin? Här är 6 tweets du vill läsa

Post Dogecoin

12 viktigaste Bitcoin-publikationerna

Post Dogecoin

11 fantastiska Bitcoin annonser

Post Dogecoin

8 Mindblowing Bitcoin heists

Post Dogecoin

Åsikter om kryptokurrency från 6 Bitcoin-vänliga politiska kandidater

Post Dogecoin

Bitcoin besparingar, gratis luncher och gatukonst

Post Dogecoin

De 13 mest lovande kryptokurvorna