Meddelanden med Gems | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Meddelanden med Gems

Meddelanden med Gems

Gemsis en ny och spännande mobila meddelandetjänster applikation för iOS och Android som ger cryptocurrencies till massorna, utan behov av kunskap om Bitcoin, kryptering eller kryptering.

Detta är den typ av spännande innovation jag har väntat på. Den Gems app sätter makt kryptovaluta i händerna på användarna, utan de vanliga komplikationer som omger kryptovaluta teknik idag. Gems är en social-messenger app som kommer integreras med nästa generations Bitcoin teknik. Gems erbjuder en WhatsApp stil mobil upplevelse, men med fullt krypterade privata meddelanden och en inbyggd plånbok.

Ansökan är både en budbärare och en plånbok. Varje Gems användaren får automatiskt en plånbok, som skyddas av ett lösenord som valts vid registreringen. En vald Gems användarnamn fungerar också som alias till en länkad Counterwallet adress, vilket gör det enkelt och lätt för användare att skicka och ta emot antingen pärlor eller Bitcoins (och senare andra tillgångar).

Den Gems appen ser flashiga och är lätt att använda. Användaren laddar helt enkelt appen sätter upp ett konto, och sedan kan omedelbart börja dela meddelanden med vänner och genom att vara aktiva i nätverket, tjänar pärlor. Införande av nya användare att Gems är bara ett exempel på ett sådant sätt att en användare kan belönas med pärlor, vars värde är direkt knutna till värdet av nätverket, eftersom det alltid kommer att finnas en fast och begränsat utbud av pärlor.

Medan många pekar på möjligheten att Gliph för en ny kryptomeddelandeplattform, är Gliph gränssnitt inte lika attraktiva eller så användarvänliga som Gems. Gliph saknar för närvarande de funktioner som många vanliga Messenger-användare vill se en daglig meddelandeprogram.

Den PR-video ger en enkel översikt över hur Gems fungerar:

Vi satte oss ner med Daniel Peled från Gems laget för att prata om Gems.

Mike: Varför skulle användare byta från vanliga meddelandetjänster apps till Gems?

Daniel: På grund av de senaste händelserna där privata information läckt ut, har teknikanvändare blivit mycket mer bekymrad över säkerheten för sina uppgifter. WhatsApp, till exempel, butiker och krypterar inte sina användares kommunikation, meddelanden, bilder eller video. I jämförelse är användardata inte lagras av Gems, som har inget sätt att komma åt meddelanden, och därför meddelanden och data är verkligen privat.

Gems har andra viktiga funktioner som skiljer den från andra meddelandetjänster program, bland annat hur den närmar sina användare. WhatsApp nyligen av Facebook köpas för $ 19 miljarder. Främst tack vare sina användare, har det blivit en extremt värdefulla företag. WhatsApp avgifter användare $ 1 per år för att använda appen. Gems, å andra sidan, är fritt och ännu mer, faktiskt lönar det användare.

Detta fungerar tack vare vår unika in-app valutabelöningsmodellen. De som vill annonsera på Gems nätet måste köpa pärlor polletter för att göra det. Gems betalar tokens direkt till användare som de annonserar. Om användarna inte vill ta emot reklam, kan de lätt välja bort. Detta skapar en marknad där användarna kan dra direkt från sina pärlor. Vi är de första att föra denna nya delning-ekonomi modell på marknaden.

Mike: Kan du berätta lite mer om kryptering som används av Gems?

Daniel: Den Gems app antar noll förtroende och även skyddar användardata från Gems egna moln servrar. Varje säker utgående meddelande krypteras med en nyckel som är okänd för servern, vilket gör mottagarens den enda som kan dekryptera det. Denna sekretess modell förhindrar varje möjlighet till avlyssning av tredje part, inklusive statliga myndigheter och företag.

Gems erbjuder en blandning av RSA 2048 och AES med 256-bitars nycklar. Kryptering utförs kund till kund, vilket gör säkra meddelanden oläsbara av Gems infrastrukturen. Detta är det enda riktiga sättet att uppnå 100% sekretess eftersom det inte anförtro tredje part.

Mike: Från en teknisk synvinkel, är det vår uppfattning att Gems användarnamn är i huvudsak alias adresser på Motparten systemet. Kommer vi att kunna ha massor av olika valutor i våra Gems plånböcker?

Daniel: Vårt mål är att utveckla ett riktigt enkelt och enkel användarupplevelse; Därför, även om det är möjligt att ha massor av olika valutor i Gems plånbok, anser vi att det är bättre att starta appen först med stöd för Gems och Bitcoin bara.

Det är viktigt att notera att eftersom detta är första gången användarna kommer att styra grundläggande värde i sociala nätverk, är det för tidigt att förutsäga vad andra nya idéer kommer till stånd. Vi kommer att ta Gems innehavarnas bidrag till ersättning för framtida funktioner.

Mike: Hur anonym kan jag vara på det här programmet?

Daniel: De flesta sociala nätverk inte uppmuntra eller stödja sann anonymitet för sina användare. Överväg WhatsApp: varje konto måste knytas till en fungerande telefonnummer, verkställas av ett krav på att skicka ett SMS vid registreringen. Du kan inte öppna en WhatsApp konto utan att identifiera sig själv. Samma sak gäller för Facebook, som per definition innehåller ditt riktiga namn, snarare än en anonym alias.

Gems, till skillnad från andra nätverk, kan du som användare att välja nivå på anonymitet och integritet som du känner dig bekväm. Dina uppgifter aldrig delas med tredje part, om du inte samtycker. Som standard en Gems svarar endast innehåller en anonym alias-din valda användarnamn. Detta användarnamn behöver inte spegla din verkliga identitet på något sätt.

Användare som känner sig bekväma att dela deras verkliga telefonnummer kan välja att ansluta ett telefonnummer till sina Gems konto. Användarna kommer att kunna hitta varandra lättare om de inte behöver känna ett användarnamn och de kan i stället förlita sig på ett telefonnummer som de kanske redan vet. Telefonnumret är alltid konfidentiellt, dock, och endast de som valts av en användare kommer att ha tillgång till den. Det är alltid möjligt att upprätthålla fullständig anonymitet, om så önskas. Gems kräver ingen verklig identifiering för att fungera.

Samma nivå av anonymitet gäller för din pärlor plånbok. Eftersom varje Gems konto är också en pärlor plånbok kommer din plånbok adress vara så anonym som ditt konto.

Mike: Just nu du har en iOS ansökan och Android i röret. Några planer på att göra en webbaserad budbärare, OS X-program, Windows Phone app, och andra sorter? Vi har sett att Telegram har arbetat på att expandera till flera andra utrymmen snabbt. Tänker ni på att göra samma sak?

Daniel: Vi har andra plattforms versioner planeras på vår långsiktiga plan; Men i detta inledande skede vi bara fokuserar på mobila Android och IOS, eftersom de står för en majoritet andel av vår målgrupp.

Mike: Vilka delar av Gems kommer att vara öppen källkod, om någon?

Daniel: Under beta utvecklingsfaserna, källkoden kommer inte att vara tillgängliga för allmänheten. Den klientsidan ansökan kommer att bli öppen källkod när vi har utfört nödvändiga kvalitetssäkring och säkerhetsanalys för att säkerställa att processen inte kommer att sätta våra användare i riskzonen.

Detta gör det möjligt för tredjepartsutvecklare att granska och förbättra funktionaliteten i Gems ansökan. Vi ser mycket värde i deltagande öppen källkod. Det är viktigt att understryka att alla valutarelaterade transaktioner i Gems närvarande bygger på öppen källkod (Motparts), och att kärnan i vår IM teknik är baserad på öppen källkod samt (SignalR).

Mer information om Gems kan hittas på Gems hemsida Bitcoin Talk tråd eller via @getgemsorg Twitter-konto.

Coin Fire kommer hålla jämna steg med den senaste utvecklingen med Gems och kommer att se till att dela dem med våra läsare!

Bilder artighet av Gems.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

Bitcoin gruvpooler: vem är vem? Infographic

Post Dogecoin

5 saker jag har lärt mig från Amazon förnekar mig $ 21k i affiliate-provisioner

Post Dogecoin

8 Läkare som får dig att må bättre i utbyte mot Bitcoins

Post Dogecoin

20 Konstiga saker du kan köpa på Silk Road

Post Dogecoin

Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

Post Dogecoin

7 Måste titta på Max Keizer Bitcoin-videor

Post Dogecoin

12 viktigaste Bitcoin-publikationerna

Post Dogecoin

9 fantastiska Bitcoin illustrationer

Post Dogecoin

Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin

Post Dogecoin

11 fantastiska Bitcoin annonser

Post Dogecoin

10 Amazing Bitcoin T-shirts och tillbehör

Post Dogecoin

Topp fem amerikanska städer med de flesta Bitcoin-vänliga handlare