Hur man kör en lönsam Bitcoin Mining Farm | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Hur man kör en lönsam Bitcoin Mining Farm

Hur man kör en lönsam Bitcoin Mining Farm

En av de mest unika aspekterna av Bitcoin är att du kan skapa det genom processen för gruvdrift, vilket är något alla som har en dator kan göra. Detta är till skillnad från fiat valuta som bara kan skrivas ut av regeringen. Detta gör Bitcoin något liknande guld och andra ädelmetaller, eftersom de bara kan brytas, inte ut på efterfrågan. Bitcoin mining är mycket annorlunda än att utvinna resurser ur jorden dock. Istället handlar datorn lösa komplexa ekvationer. Ekvationerna lösas under Bitcoin mining är kryptografiska hashing-funktioner, som vanligtvis hänvisas till som hashar.

Varför är Bitcoin Mining viktigt?

Mining är viktigt eftersom det bekräftar transaktioner och säkrar blockchain. Utan gruv Bitcoin transaktioner aldrig skulle bekräftas och Bitcoin skulle bli oanvändbar. Den blockchain är en lista över alla transaktioner i Bitcoin historia, och består av block som är grupper av transaktioner från ungefär samtidigt. Det är i genomsnitt en ny Bitcoin kvarter var 10 minuter, men detta kan variera vilt från några sekunder mellan blocken till flera timmar.

När gruv datorn stängs alla data från den senaste block av transaktioner till en hash, vilket är betydligt kortare än den ursprungliga transaktionsdata och består av en komplex serie av bokstäver och siffror.

Det skulle vara relativt lätt att lösa Bitcoin hashar om att vända en lista över transaktioner till en hash var det enda kravet, men Bitcoin protokoll gör detta svårare genom att kräva en rad nollor i hash. Den 'nonce' variabel används för att få önskad rad nollor, och det tar många iterationer för att få rätt hash format.

Varje gång datorn får en felaktigt formaterad hash nonce variabel förändras och datorn försöker igen. I allmänhet tar det miljarder iterationer för att hitta rätt Bitcoin blocket hash. Förändras även en bokstav i transaktionsdata leder till en helt annan hash, så fler transaktioner adderas till ett block den korrekta hash ständigt förändras. 
Så småningom kommer datorn att hitta rätt hash, och detta kallas att hitta ett block. När korrekt hash hittas blocket kan läggas till blockchain och alla transaktioner i detta block bekräftas. Ett block belöningar belönas till datorn som löser blocket, som för närvarande är 12,5 Bitcoins. Detta uppgår till 1.800 Bitcoins som genereras per dag genom gruvdrift, eller $ 1,2 miljoner. Tydligt Bitcoin mining kan vara ganska lukrativ, och faktiskt många hundratals miljoner dollar har investerats i Bitcoin mining.

Hur kan jag börja Mining Bitcoins?

Det finns många typer av Bitcoin mining hårdvara. Det är möjligt att bryta Bitcoin på någon computerusing den centrala behandlingsenheten (CPU). Men din hash räntan kommer att vara i storleksordningen av MH / s (miljoner hashar per sekund), vilket är en oändligt liten hash takten i Bitcoin världen. Det skulle ta miljontals år för att hitta ett block med en hashrate i MH / s sortiment.

Nästa steg upp från att använda en CPU använder datorns grafikprocessor (GPU). De snabbaste grafikprocessorer i existens kan bryta Bitcoin runt en GH / s (miljarder hashes per sekund). Det skulle ta tusentals år för att hitta en Bitcoin kvarter men när gruvdrift vid en GH / s. Även om du har en kraftfull 1 TH / s (biljoner hashar per sekund) gruvrigg, som kostar minst $ 1000, skulle det ta flera år att hitta ett block.

Lösningen på detta är att gå gruv pool, som är ett nätverk av gruvarbetare som kombinerar sin gruv makt för att hitta block. De största Bitcoin gruv pooler är Ghash.ioand Slush pool. När du min på en pool du tjäna en del av blocket belöning proportionell mot mängden av hashar du löst, och på stora pooler som ghash.io du kan tjäna en bit av ett block varje timme eller mindre. Mining Bitcoin själv blir endast möjlig när du har ett PH / s (1 kvadriljon hashar per sekund) eller mer vid ett PH / s tar det i genomsnitt 20 timmar för att hitta ett block och för närvarande finns det inga gruvarbetare med en sådan hash hastighet.
Även om gruv Bitcoin med datorns CPU / GPU är möjligt, och du skulle tjäna Bitcoin, blev det en föråldrad metod för gruv år sedan. När brytning vid en GH / s i en pool du tjänar någonstans mellan,00001-,00005 Bitcoin per dag, värt cirka 1 cent. Kostnaden för el vida överstiger en cent per dag när gruv Bitcoin med en GPU.

Så det är helt enkelt inte värt att bryta Bitcoin med en CPU eller GPU. För närvarande det enda sättet att lönsamt mine Bitcoin är att använda en applikationsspecifik integrerad krets (ASIC), som är en maskin byggd speciellt för gruvdrift Bitcoin. De svagaste ASIC har hashrates från 1-3 GH / s, de är storleken på tummen och kan anslutas till en USB-port. Generellt dessa kostar runt $ 20, vilket gör det överkomligt för alla som vill komma in i Bitcoin mining. Dessa små ASICS är olönsamma men det skulle ta mer än ett år att tjäna $ 20 du först spenderas på ASIC, och denna uppskattning inte ens står för elkostnader.
Allvarliga Bitcoin gruvarbetare behöver mycket starkare ASIC för att driva en lönsam gruvdrift. Dessa ASIC är typiskt kallas gruvborrning, och består av ASIC-kretsar, ett strömförsörjningssystem och ett kylsystem. De minsta ASIC gruv riggar köras på 10 GH / s och kostar ca $ 50. En 10 GH / s gruvarbetare genererar cirka 0,0003 Bitcoin per dag, cirka 20 cent, så det skulle ta ungefär ett år att bryta även med en 10 GH / s rigg.

För att göra verkliga vinster när gruv Bitcoin måste du köpa en mycket större rigg, eftersom priset per hashrate sjunker större riggen är. En 1 TH / s Bitcoin gruvrigg kostar mellan $ 200 och $ 500, och kommer att generera 0,05 Bitcoin ($ 30) per månad. Detta innebär en 1 TH / s gruvrigg kommer att bryta även under 7-15 månader, men det tar inte hänsyn till de kraftiga elkostnaderna. Efter kritiska punkten du skulle göra flera hundra dollar per år av vinsten med en TH / s gruvrigg.
Tyvärr gruv riggar inte förbli lönsam för evigt. Svårigheten att gruv Bitcoin ökar snabbt. Sedan oktober 2013 Bitcoin mining svårigheter har ökat 150.000.000-18000000000, vilket är en ökning med 12.000%. Denna ökning i svårigheter innebär att du tjänar mindre Bitcoin per GH / s med varje månad. 1-2 år från nu även en 10 TH / s gruvrigg kommer inte längre att vara lönsamma och elkostnaderna kommer sannolikt överstiga inkomsterna från gruvdrift Bitcoin.

Således, för att driva en lönsam Bitcoin gruvdrift måste du ständigt köpa nya och mer avancerade gruv riggar med din vinst. Många allvarliga Bitcoin gruvarbetare köper nya gruv riggar varje månad. Teoretiskt kan du slå en en rigg gruvdrift i en fullfjädrad Bitcoin mining gård inom några år om du börjar med en kraftfull rigg och återinvestera vinsten i nya maskiner.

Finns det ett enklare sätt att börja Mining Bitcoins?

Ett annat sätt att bryta Bitcoin är genom att köpa gruvkontrakt på ett moln gruv webbplats. De mest populära Bitcoin moln gruv webbplats Genesis Mining. När du köper gruvkontrakt på du börjar omedelbart ta emot Bitcoin utbetalningar och gruvavtalet varar för evigt. En av de varningar av molngruvdrift är de debiterar dig el och underhåll hårdvara avgifter, och dessa avgifter absorberar ca 30% av din gruv vinster från början.

Personligen tror jag de flesta om inte alla moln gruvor bör undvikas. Anledningen till detta är att 99% av dem är bara Ponzi system och resten bara inte kommer att vara tillräckligt lönsam.

Vad är det mest lönsamma sättet att bryta Bitcoins?

Bitcoin mining svårighet ökar snabbt, vilket innebär att du får mindre Bitcoin per hash takt med varje månad medan el- och underhållskostnader förbli densamma. Generellt Bitcoin gruv riggar blivit föråldrad 6-12 månader efter att du köper dem. Det är viktigt att återinvestera vinsten i nya gruvutrustning om du vill att Bitcoin gruvdrift för att köra på lång sikt, och det är vanligt att gruvarbetarna att köpa ny utrustning varje månad. I den snabba värld av Bitcoin gruv det enda sättet att få en del av dessa vinster är att köpa den nyaste och mest kraftfulla Bitcoin gruvteknik.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

Topp fem amerikanska städer med de flesta Bitcoin-vänliga handlare

Post Dogecoin

11 fantastiska Bitcoin annonser

Post Dogecoin

Topp 25 Bitcoin och Cryptocurrency webbplatser över hela världen

Post Dogecoin

Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

Post Dogecoin

Hur Bitcoin jämför med andra kryptokurser

Post Dogecoin

Meddelanden med Gems

Post Dogecoin

20 Billiga saker som folk kan köpa online med Bitcoin

Post Dogecoin

Pressmeddelande: Trucoin tillkännager upplösningen av sitt partnerskap med NCC och Presto Financial tillsammans med planer för en officiell lansering som nästan kommer att fyrdubbla det gamla partnerskapets täckning av amerikanska stater

Post Dogecoin

Litecoin gruvbassänger: vem är vem? Infographic

Post Dogecoin

Bitcoin ATM feber: en lista med 8 olika maskiner

Post Dogecoin

Bitcoin gruvpooler: vem är vem? Infographic

Post Dogecoin

SEC Undersökning av GAW Miners pågår