Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin

Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin

Det här inlägget var ursprungligen publiceras på januari 2015. Nu 18 månader senare är det dags att se över fakta:

Övergången till en fiat valuta är lätt, eftersom fiat är "enkla". En centralbank utfärdar valuta, de har ett nätverk av banker för att hantera transaktioner, och det finns inget behov av någon lagring, sjöfart, skydda, eller granskning av en metall utöka den. Ordet av regeringen, och acceptans av valutan för skatter, det ger värde. Men som de flesta vet, leder detta till andra problem. Ändå har det fördelar, som måste vägas mot det problem. Eftersom USD är det mest använda fiat valuta, kommer den att användas som ett exempel här. Inte alla fiat valutasystem är exakt samma, men de delar de flesta av samma för- och nackdelar.

Positiva aspekter av USD

 1. Det är enkelt att överföra, lagra och anspråk. Det finns inte tillräckligt med fysisk dollar i världen för att täcka belopp på USD som "ägs", men om du föredrar att ha dina pengar i fysisk form, det tar bara en resa till banken för att få den.
 2. I teorin borde det ha förmågan att blåsa upp och tömma, vid behov, för att minska effekterna av ekonomiska problem, och påskynda ekonomin i tider av tillväxt. (Oavsett om det är pro eller con beror på din synpunkt)
 3. Genom att inte ha guld knuten till valuta, befriar den metall som skall användas för kommersiella ändamål.
 4. Eftersom det inte är riktigt ansluten till något fysiskt, bör det vara mycket delbar, flexibel och digitalt användbar.
 5. Förhindrar banker från att kollapsa på grund av stort antal uttag när efterfrågan på pengar är hög. (Återigen, detta är ofta anges som ett proffs, men det är mycket debatt)
 6. Processen att skapa fiat, och systemet med utlåning och skulder som den använder, skapar också system som behövs för att bearbeta transaktioner.

De mains ekonomi i dag, som i allmänhet stöder de åtgärder som Federal Reserve och finansdepartementet, är baserade på en blandning av neoklassisk och keynesiansk ekonomi. Dock verkar det som om de alla har missat meddelandet i en av John Maynard Keynes mest berömda citat, men det är helt klart, "Genom en kontinuerlig process av inflation, kan regeringar konfiskera, i hemlighet och obemärkt, en viktig del av den rikedom av. Sina medborgare Genom denna metod inte bara beslagta, men de konfiskera godtyckligt, och medan processen utarmar många, faktiskt berikar det lite åsynen av denna godtyckliga omfördelning av rikedom slår inte bara på säkerhet, men förtroendet för eget kapital. Den nuvarande fördelningen av rikedom."

 • När du försöker att styra penningmängden, behövs perioder av expansion och sammandragning av penningmängden. Dessa perioder är det orsakar de "bommar" och "byster" Vi ser så ofta. Genom dessa bommar och byster, de med stora mängder kapital har förmåga att tillgodogöra massivt under bommarna, ökar sin rikedom, samt skydda sig under byster. Den genomsnittliga personen, som inte har tillräckligt med likvida medel, eller billiga krediter, att dra nytta av bommen krossas under bysten, som i allmänhet leder till en ekonomisk recession i någon form. Coin Brief s Evan Faggarthas skrivit utförligt om dessa "konjunkturer".
 • USD, eller någon fiat valuta endast stöds av ord en regering, och skuld. Som kan hålla upp i tider av välstånd, men kan leda till hyperinflation eller ekonomisk kollaps om skjuts för långt.
 • Medan USD är för närvarande den mest använda valutan, åtminstone i näringslivet, är det avsteg från den gyllene standarden lämnar den sårbar. Ovanpå det, föreningen inflation illustrerats ovan skapar en mängd klyfta som förstör något sken av en "medelklass", samtidigt som man skapar en illusion av ekonomisk tillväxt via större siffror. A "rekord" för aktiemarknaden betyder inte mycket när det höjdpunkt kan hänföras nästan helt till inflation.

  I själva verket borde aktiemarknaden nå en "rekord" varje år att ekonomin ännu återstående platt. Inte når som tyder på att ekonomin fungerar dåligt jämfört med föregående period.

  Bitcoin vs Gold - The Gold Standard

   

  Bitcoin grundades på halv österrikiska ekonomiska, frihetliga idéer och var tänkt att vara något som liknar en digital version av guld-stödda kontanter. Det har lyckats på många sätt, med undantag för stabilt värde, men som bara kan komma med vanliga acceptans och tid. Nu vet jag att det finns många österrikiska Ekonomer, libertarianer, "Gold Bugs", etc. Som inte håller med detta, men när man tittar på de positiva och negativa poäng efter guld valuta, eller en guld-backed valuta, det finns säkert utrymme för förbättring.

  Positiva aspekterna av en Gold-backed Valuta

  1. Guld har grundläggande värde av två skäl: Det är ovanligt, och det är bra för saker allt från smycken till tillverknings elektronik läkemedel läkemedelsleveranssystem.
  2. Guld kan inte skapas (åtminstone inte utan att spilla en kostnads ​​oöverkomliga mängd energi). Det enda sättet att få "nya" guld är att bryta det.
  3. Det är lätt att verifiera att guldet är äkta, och relativt ren, vilket är nödvändigt för revisionen guld leverans av en guldstödda valuta eller i utbytet av valutan för nämnda guld.
  4. En guld-backed valuta (som dollarn en gång var) tillåter guld kan användas utan att behöva transportera guldet själv.
  5. En guldstödda valuta är resistent mot manipulation av en centralbank, regeringen eller andra kraftfulla grupper.
  6. Guld-stödda valuta har en stabil växelkurs. Till exempel, medan Gold Standard, som var en stor del av USA: s historia, ett troy oz guld var värt $ 20,67. Undantaget var under inbördeskriget, när regeringen hade mer skuld än det kunde betala, och var tvungen att ställa in betalningarna i guld och silver. Detta vände efter krigsslutet, och $ 20,67 pris återstod till 31 Januari 1934, när FDR undertecknade Gold Reserve Act. Detta var det första steget mot dollarn i dag, och devalverat dollarn med 40% över en natt, vilket resulterade i en $ 35 per uns guld omvandlingsfrekvens.

  Nu har dessa punkter alltid varit en övertygande argument för guld-stödda valuta enligt min mening. Samma punkter skulle gälla för valutor backas upp av andra ädelmetaller, såsom platina eller silver, liksom. Med detta sagt, guld-stödda valutor har negativa punkter som man måste acceptera.

  Negativa aspekter av en Gold-backed Valuta

  1. En guld-stödda valuta måste vara helt backas upp av mängden guld det sägs att representera, men det finns inget sätt att på ett tillförlitligt sätt bevisa att guldet finns i tillräcklig mängd. Revisioner kan med jämna mellanrum utföras, men dessa revisioner har fortfarande en kritisk punkt för misslyckande i revisions själva. Människor är förgängliga. Så medan det har motståndskraft mot manipulation, som är noterat i sina fördelar, det kan fortfarande manipuleras (Det är lätt att se exempel på detta. USD flytt från att vara guld-stödda Fiat var ett resultat av valutamanipulation.)
  2. Den nödvändiga hamstring av guld för att backa en valuta håller den från att användas på ett sätt som faktiskt är användbar. Även guld som inte används för att stödja valutan slutar med ett värde som är större än dess användning i många fall och därför är inte kostnadseffektivt att använda. Detta är mer av ett problem i dag, med den ökande tillverkning och medicinskt bruk av guld och andra ädelmetaller, än den var tidigare.
  3. Kostnaden för att lagra och skydda guld som stöder valutan är en slösaktig utgifter, och det finns fortfarande möjlighet för stöld, även om det är osannolikt att lyckas.
  4. Guld är mycket delbar, men inte tillräckligt delbart. Även om alla av guld som någonsin har brutits, vilket i 2013, ansågs vara mellan 155.000 och 171.000 ton, användes för att stödja en valuta (vilket skulle vara omöjligt), då varje person skulle bara kunna äga en liten mängd. Att sätta rikedom fördelning åt sidan, om varje människa på jorden ägde samma belopp, skulle det fungera ut till ~.7 -.8 uns guld per person. I själva verket skulle de allra flesta människor har bara en fordran på en bråkdel av detta belopp.
  5. I den digitala värld vi lever i idag, även med en guldstödda valuta på plats, finns det fortfarande ett behov av en jätte transaktionshantering nätverk. Detta nätverk, som bygger på en centraliserad, guld-stödda valuta ökar kostnaden för alla varor och tjänster.
  6. I tider av trängande behov, såsom under krig, kan ett lands ekonomi helt avstannat av skulden större än det är guldreserver. Jag sätta detta i den negativa förteckningen, eftersom det är allmänt ses som en sådan, men utanför mycket sällsynta fall, såsom oundvikligt krig, finns det ingen anledning att ett land ska ha mer skulder än den kan betala.
  7. Så galet som det låter, det finns ett legitimt chans att guld, tillsammans med silver, platina och andra sällsynta element, kommer snart att vara erhållas i mycket större mängder. Flera företag, såsom Planetary Resources, backas upp av extremt förmögna privatpersoner, och planerar att mina asteroider. Ja, mina asteroider. Medan de flesta människor tänker på asteroider som stora bitar av rock, och de oftast är, de är också fyllda med metall. Även en liten, S-typ asteroidaround 10 meter bred bör innehålla, i genomsnitt, 1,433,000 pounds av metall, med ~ 110 lbs av den varelsen sällsynta metaller. Vissa större asteroider som har undersökts förväntas ha biljoner dollar av sällsynta metaller.

  Om man tittar på de negativa aspekterna av en guld backas valuta, är det lätt att se varför fiat är populärt. Guld var ett mycket effektivt system för en stor del av mänsklighetens historia, då den användes direkt valuta, men i en allt mer sammankopplad värld är det oerhört besvärligt. Dessutom, som tidigare nämnts, krig satte ofta länder i skuld att de inte kan betala. Olika små krig i slutet av 1800-talet och början av 190ss, samt första världskriget gjorde detta till länder i Europa. Fiat var deras "lösning" på detta, och USA följde under den stora depressionen.

  Bitcoin är Blockchain och framtid pengar

   

  Bitcoin är en revolution

  Oavsett vad som händer inom en snar framtid, på grund av blockchain. Den blockchain ger möjlighet att digitalisera pengar på ett sätt som inte behöver en central myndighet för att skapa den, inte heller behöver en 3: e parts att fungera som en mellanhand för transaktioner. Naturligtvis tills Bitcoin, eller någon annan digital valuta accepteras allmänt tillräckligt för att undanröja risken för direkt acceptans så kommer det att förbli knutna till andra valutor, vilket gör föra behovet av en betalning processor, eller valuta värmeväxlare, för att underlätta transaktionen. Ändå är det ett problem som kommer att tas upp med ökad adoption och vidareutveckling av nätverket.

  För- och nackdelar för Bitcoin är mycket annorlunda än guld och USD. Det tar det bästa av två valutor och skär ut de dåliga:

  Positiva aspekterna av Bitcoin

  1. Bitcoin har inbyggd knapphet och användbarhet som, enligt min mening, överträffar av guld. Medan guld har många industriella användningsområden, vilket ger inneboende värde, användningen av guld som valuta, eller värdemätare kan begränsa hur kostnadseffektivt det är att använda i många produkter. Bitcoin har en användbarhet som inte förringa industrin. Den Bitcoin nätverkets processorkraft, i kombination med blockchain, ger en allmän huvudbok som lätt kan användas för redovisningsändamål, verifierar automatiskt varje transaktion giltighet, förhindrar förfalskning och ger en plattform för att bygga mer komplexa strukturer på. Dessa förmågor kan endast uppnås med en traditionell valuta med hjälp av företag som säljer tjänster eller för företag, genom att anställa personal för att hantera dem.
  2. Bitcoin kan inte riktigt manipuleras. Medan Bitcoin aktuella värde kan bli föremål för manipulation av förmögna individer, som den totala "börsvärde" är fortfarande tillräckligt låg för att tillåta detta, den faktiska tillgången på Bitcoins kan inte. Detta innebär att de centrala reglerna inte kommer att ändras, inte heller kommer vissa grupper ges särskilda fördelar jämfört med valutan. I stället för en valuta som styrs av en liten grupp av individer, är det en valuta som styrs av konsensus alla inblandade.
  3. Bitcoin transaktioner är omedelbar. När en bitcoin sänds börjar transaktionen omedelbart sprids via nätverket. Mottagaren kan se att de har fått transaktionen omedelbart eller inom några sekunder. Sedan, när det har varit helt bekräftat, skulle det vara statistiskt osannolikt för att vara ogiltig. Jag skulle vilja säga omöjligt, men det är inte helt sant. Men efter några bekräftelser, du är mer sannolikt att vinna på lotto än att ha en transaktion visar sig vara ogiltig.
  4. Bitcoin transaktioner är oåterkalleliga. Detta är ett tveeggat svärd, åtminstone för tillfället. Även om det eliminerar risken för charge-backs, som för närvarande plågar online-handlare, och driva upp kostnaden för alla varor för alla, gör det också för oärliga handlare att ta emot Bitcoins, då inte tillhandahålla tjänsten, eller varor, lovade. Dock är nackdelen med detta mestadels begränsat till mindre kända eller anonyma köpmän, eftersom det fortfarande är olagligt att göra detta, och större handlarna har ett rykte att underhålla. Olika grupper arbetar med lösningar på detta problem, med den troliga svaret är en decentraliserad spärrat och / eller skiljedomssystem.
  5. Bitcoin är transparent. Anledningen till att jag kan göra några av de uttalanden ovan är helt enkelt eftersom det inte finns något dolt med Bitcoin. Till skillnad från USD, där det inre arbetet i Fed och vad de ska göra med valutan, eller till och med guld, eftersom det är svårt att göra en korrekt bedömning av hur mycket guld är för närvarande tillgänglig, eller kan bli tillgängliga i framtiden, Bitcoin parametrar är känd. Koden som Bitcoin nätverket bygger på öppen källkod, så vem som helst med förmågan att läsa koden är fri att göra det, och att koden styr allt om Bitcoin. Det totala antalet mynt, hur transaktioner hanteras, eller vad som kommer att hända i något hypotetiskt scenario kan undersökas. Även ändringar i koden kan föreslås och antas, om hela nätverket når konsensus, som tidigare nämnts, och dessa förändringar kan föreslås och testas utanför nätverket, av vem som helst.
  6. Bitcoin är det mest effektiva transaktionsbehandlingssystem som någonsin skapats. Eftersom huvudboken hanteras av datorer och hur transaktioner bearbetas och registreras bygger på matematik, är det alltid kontrolleras, och är inte föremål för fel. Denna automatiska process är effektivare än någon betalningshantering system som bygger på människor att analysera, eftersom det inte behöver betala för traditionella arbetskraft. Endast gruvarbetarna måste betalas, och folk i allmänhet är villiga att köra gruvmaskiner så länge sina intäkter är ännu något över underhåll och energikostnader. Detta är anledningen till att blockchain och kryptovaluta, kommer att vara i framtiden, även om Bitcoin byts ut. Effektiviteten hos systemet kan inte matchas utom, potentiellt, av en annan decentraliserat, automatiskt system.
  7. Bitcoin är oändligt delbar. För närvarande kan en Bitcoin endast brytas ned i 100.000.000 mindre enheter, så kallade satoshis. Dock är denna gräns inte satt i sten. Om det vid något tillfälle, mer än 2.100.000.000.000.000 eller 2,1 quadrillion, valutaenheter behövs, då det inte skulle vara svårt att låta valutan att brytas ned till en annan decimal eller två.

  Poängen med allt detta är att peka ut de fatala brister som jag ser i fiat valuta, samt en guldbaserad valuta, samtidigt som visar varför jag tror Bitcoin eller annan kryptovaluta, så småningom kommer att bli norm.

  Fiat stora fel är i central kontroll och inflation. Människor är förgängliga och makthavare har övertygade majoriteten av världen som lätt inflation varje år är en bra sak. Det är halvvägs sant. Svag inflation är normalt för en valuta, ibland, och deflation är normalt för en valuta, vid andra tillfällen. Inflation, förvärras jämfört med året innan, är helt enkelt stöld. Det är ett sätt att stjäla den rikedom av befolkningen, med hjälp av matematik, på ett sätt som inte är lätt märkbar på kort sikt. Men det är otroligt kraftfullt över tiden.

  Gold stora fel är det också styrka. Det är användbart, tung, delbar, elastisk och kan inte effektivt produceras. I en icke-digital värld, med ekonomier som är mindre sammankopplade, är det en fantastisk valuta. Det finns en anledning att det var valuta val, tillsammans med silver och andra ädla, användbara metaller, i tusentals år. Tyvärr kan det inte hålla jämna steg med teknik... Eller kanske tekniken inte kan hålla jämna steg med det behov. Utan ett sätt att omedelbart transportera guld från person till person, vilket är omöjligt utan någon form av otrolig genombrott resulterar i teleportation, då transportkostnader, eller beroendet av centrala valv för att lagra guld, förblir ett problem. Då är så användbart för mycket av den teknik vi förlitar oss på idag, samt teknik som utvecklas guldet själv, att vårt guld försörjningen verkligen behövs för industriellt bruk. För första gången i historien, människor är faktiskt "konsumerar" guld.

  Bitcoin undviker dessa brister, genom att vara decentraliserad och transparent, samt att ge en användbarhet i blockchain och Bitcoin miningpower att backa upp nätverket. Har den en lång väg att gå? Säker. Många frågor behöver adressering. Lyckligtvis problemen med Bitcoin inte inneboende i systemet, eller valuta, själva. Istället problemen kan lösas med vidareutveckling och innovation. Ett eller annat sätt, kryptovaluta, eller något liknande, kommer att vara i framtiden. Spärr några otroliga katastrof som sätter mänskligheten, teknik och civilisation tillbaka kraftigt, då måste vi digitalisera valuta. Med ett sådant effektivt system utvecklats som är kapabel att göra just det, de gamla metoderna för att hantera valuta verkar sannolikt att gå vägen för häst och vagn.

  Relaterade nyheter

  
  Post Dogecoin

  Utgivning av Nxt Multigateway-tjänst: handla BTC och LTC inom Nxt!

  Post Dogecoin

  21 fantastiska Litecoin Mining Rigs

  Post Dogecoin

  Hur Bitcoin jämför med andra kryptokurser

  Post Dogecoin

  11 fantastiska Bitcoin annonser

  Post Dogecoin

  12 fantastiska Bitcoin licensplattor

  Post Dogecoin

  Monero Översikt

  Post Dogecoin

  Liberté Mining försöker något annorlunda

  Post Dogecoin

  20 Konstiga saker du kan köpa på Silk Road

  Post Dogecoin

  12 viktigaste Bitcoin-publikationerna

  Post Dogecoin

  Vad är kändisar som säger om Bitcoin? Här är 6 tweets du vill läsa

  Post Dogecoin

  13 Företag som vi hoppas kommer att acceptera Bitcoin (ganska snälla?)

  Post Dogecoin

  Syndicoin låter dig finansiera innehåll online