8 Mindblowing Bitcoin heists | Swedish.globalsciencecollaboration.org

8 Mindblowing Bitcoin heists

8 Mindblowing Bitcoin heists

Den immateriella naturen hos kryptovaluta gör det relativt skyddat från stöld, åtminstone i jämförelse med andra värdefulla element. Detta gör Bitcoin, den mest kända digital valuta genom tiderna, en av de säkraste typer av pengar där ute. Men lika bra som det kan låta, Bitcoin har också haft sin andel av vilda västern agerande, som vi kommer att visa dig i dag.

1. Linode hacka

I början av mars 2012 var New Jersey-baserade webb- och moln webbhotell Linode misstänks råna många populära Bitcoin tjänster. En sårbarhet i kundstödssystem användes för att få tillgång administratören att servrarna. När Linode servrar äventyras, åtta konton behandlar Bitcoins riktade. Hårdast var Bitcoin handelsplattform, Bitcoinica. Detta resulterade i obehörig överföring av BTC från de varma plånböcker, en term som används för att beskriva driftabstinens plånböcker, av de drabbade tjänsterna. Över 46.600 BTC stals!

2. Bitcoinica stöld

På juli 2012, en tjuv äventyrat Bitcoinica Mt. Gox konto, stjäla 40.000 BTC och även $ 40.000. Tjuven kom undan med omkring 30% av Bitcoinica krypto tillgångar, som sannolikt kommer att kosta fordringsägare i Bitcoinica skuld.

3. Allinvain stöld

Offret var en Bitcoiner kallas "allinvain", en tidig adopter som bryts många mynt till en låg kostnad. Men i 2011, när hans krypto förmögenhet fick mer värde, han blev rånad och förlorat mer än 25.000 BTC, värt cirka $ 500.000 på den tiden. Han spekulerade i att en Windows säkerhetsbrist kan ha gjort det möjligt för angripare att få tillgång till sin digitala plånbok, hämtning av Bitcoins. När han delade historia i forum, en del användare uttryckte skepsis allinvain berättelse, men de flesta trodde. En av dem sa till och med att han hade förlorat en del Bitcoins till samma adress.

4. Bitfloor stöld

"Igår kväll, några av våra servrar äventyras. Som ett resultat fick angriparen tillgång till en okrypterad backup av plånbok nycklar (den verkliga nycklarna bor i en krypterad område). Med hjälp av dessa tangenter de kunde överföra mynt. Denna attack tog den stora majoriteten av mynten BitFloor höll på plats. Som ett resultat har jag pausat alla börsverksamheten", det var hur Roman Shtylman, grundaren av Bitfloor meddelade stora heist som stängdes sitt projekt 2012. Vid den tiden 24.086 BTC värt ca $ 250.000 stals. Även Bitfloor kort stängdes efter händelsen, har det sedan startas drift och har åtagit sig att återbetala sina skulder.

5. Bitcoinica hacka

Japp, Bitcoinica rånades mer än en gång. Den här gången, maj 2012, Bitcoinica en inkräktare bröt sig in Bitcoinica genom en nedsatt e-postkonto, och fortsatte att lyfta 18.547 BTC från Bitcoinica heta plånbok. Zhou Tong, grundare av tjänsten, upptäckte ett inträde i Bitcoinica s rackutrymme server genom en alltför privilegierade nedsatt e-postadress. Stölden tog hela innehållet, medan inga säkerhetskopior hölls.

6. Cdecker stöld

En förment länge användare av Bitcoin fann hans personliga plånbok töms av en betydande belopp i slutet av september 2012. I detta fall fick tjuven undan med 9222 BTC. Eftersom långt mer allvarliga person stölder hade inträffat i det förflutna, stöld gick utan större incidenter.

7. Betcoin stöld

Betcoin.net, ett spel webbplats och dess kunder förlorade en stor summa pengar. Den här gången tog ägaren lika stor hit, eftersom alla insättningar och icke-live lagring stals sammanlagt 3171 BTC. Idag finns det fortfarande cirka 2900 BTC som återstår att återbetalas till fordringsägarna.

8. Mt. Gox incident

I juni 2011, Mt. Gox, den ledande BTC / USD utbytesservice i särklass, drabbades av en allvarlig brott till följd av en ägarförändring. Säljarens administratörskonto var hackad av en okänd process. Befogenheterna sedan missbrukas för att generera humungous mängder BTC, men ingen av mynten var backas upp av Mt. Gox. Utbytet löst hacka genom att återgå avslut till en tidigare version, men röran gjordes redan. Många kunder hävdar att de har förlorat pengar från denna återgång, men Mt. Gox hävdar att har ersatt alla kunder fullt för stöld. Händelsen skala var allmänt diskuterats: medan vissa rapporterade en stöld av nästan 500.000 BTC på grund av den tillhörande kontot hacking, sätter en närmare inspektion förlusterna närmare 2500 BTC?.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

Coin Brief behöver mer mynt representanter!

Post Dogecoin

Syndicoin låter dig finansiera innehåll online

Post Dogecoin

11 Historiska Bitcoin-ögonblick: En pictorial nedräkning av kryptocurrencyhistoriken

Post Dogecoin

En introduktion till Myriadcoin och en kort historia om valuta

Post Dogecoin

22 Största objekt du kan köpa med Bitcoins

Post Dogecoin

SEC Undersökning av GAW Miners pågår

Post Dogecoin

20 Konstiga saker du kan köpa på Silk Road

Post Dogecoin

8 Läkare som får dig att må bättre i utbyte mot Bitcoins

Post Dogecoin

Vad händer med Dogecoin? Infographic

Post Dogecoin

18 fantastiska Bitcoin Memes

Post Dogecoin

7 fantastiska ASIC Bitcoin Miners

Post Dogecoin

Fars dag i Australien: Presentidéer för varje Bitcoiner pappa