De 13 mest lovande kryptokurvorna | Swedish.globalsciencecollaboration.org

De 13 mest lovande kryptokurvorna

De 13 mest lovande kryptokurvorna

Här på Bitcoin Examiner, strävar vi efter att hålla dig uppdaterad på kryptovaluta världen. Så idag bestämde vi att publicera en lista över de stora aktörerna i denna nya och modiga digital finansvärlden. Vissa är allmänt kända, som vår kära Bitcoin eller dess "släkting" litecoin, medan andra inte är lika kända. Men från den nyaste till den äldsta, är en sak säker: de är alla viktiga för en värld av kryptovaluta.

1. Bitcoin

Född 2009 tack vare geni den anonyma Satoshi Nakamoto, är denna decentraliserade digital valuta en av de största genombrotten i världen av teknik under de senaste åren. Bitcoin möjliggör omedelbara utbetalningar till vem som helst, var som helst i världen, med hjälp av peer-to-peer-teknik att fungera utan en central myndighet. Bitcoin var en av de första implementeringar av kryptovaluta konceptet och håller blomstrande, fyra år efter dess tillkomst.

2. Litecoin

Litecoinis ses ofta som en medlem av Bitcoin familjen. Ungefär som vår favorit digital mynt, denna peer-to-peer valuta möjliggör också snabba utbetalningar till vem som helst på planeten. Skapad 2011, är litecoin bygger på Bitcoin-protokollet, men det är annorlunda i vissa avseenden, eftersom det effektivt kan brytas med konsument-grade hårdvara. Litecoin transaktionsbekräftelser är också snabbare och kryptovaluta använder "ett minne hård, Scrypt baserade gruv proof-of-work algoritm för att rikta de vanliga datorer och GPU de flesta människor redan har", förklarar den officiella hemsidan.

3. Namecoin

Namecoinis annan decentraliserade namngivningssystem baseras också på Bitcoin tekniken. Detta alternativ distribuerade Domain Name System (DNS) som expanderar den ursprungliga programvaran för att stödja transaktioner för registrering, uppdatering och överföring av domäner. "Som Bitcoin är Namecoin ett peer-to-peer-system, vilket, om man antar en ärlig majoriteten av deltagarna inte kan styras av en enda stat eller ett företag", kan du läsa här.

4. PPCoin

PPCoin- även kallad Peercoin eller Peer-to-Peer Coin - var den första kända kryptovaluta bygger på genomförandet av en kombinerad proof-of-insats och proof-of-work-systemet. Den infördes i augusti 2012 och anses vara den tredje största virtuell valuta, tillsammans med Namecoin.

5. PhenixCoin

Phenixcoin "är baserad bort av litecoin använda Scrypt som ett bevis på arbetsschema", förklarar den officiella myntets hemsida. Denna kryptovaluta hade en annan början från andra virtuella mynt, eftersom det utvecklades som en intern testning mynt för vissa webbplatser. Phenixcoin används idag vid pokersidan PhenixPoker.com, men det finns flera projekt under utveckling som har som mål att använda detta mynt som sin huvudsakliga valuta.

6. Feathercoin

Feathercoinis baserad på den andra mynt på listan, litecoin. Den kryptovaluta kommer att ha totalt 336 miljoner mynt och har ett block belöning på 200 mynt, skydda den från effekterna av Bitcoin ASIC gruvdrift. Enligt myntets hemsida Feathercoin "inte konkurrerar med Bitcoin eller litecoin, kompletterar dem".

7. Worldcoin

"Myntet i världen" eller "myntet i framtiden": detta är hur Worldcoin vill bli känd. Denna kryptovaluta "rinner av den populära Scrypt protokoll som gör det möjligt att ha stabilitet för tidiga och användare genom att arbeta från vanlig befintlig hårdvara", säger valutan hemsida. Skaparna av detta mynt hävdar att det är supersnabb, med bekräftelse av varje transaktion som händer i cirka 60 sekunder eller mindre. "Vårt huvudsakliga mål är att bli den kryptovaluta val för handlare och konsumenter för deras dagliga transaktioner", tillägger webbsidan.

8. Devcoin

Enligt Devcoin hemsida är myntet "ett etiskt inspirerad projekt som bygger på Bitcoin kryptovaluta och skapats för att hjälpa till att finansiera open source-projekt som skapats av programmerare, hårdvara utvecklare, författare, musiker, målare, grafiker och filmskapare". Bitcoin Wiki beskriver Devcoin Devcoin som "myntet där 90% av den generation går till Open Source-utvecklare och 10% till gruvarbetarna".

9. Freicoin

Liksom Bitcoin, Freicoinis också en peer-to-peer valuta baserat på redovisnings begreppet proof-of-work blockchain skapat av Satoshi Nakamoto. Men till skillnad från de mest kända virtuell valuta har Freicoin en överliggetid avgift - som föreslagits av Silvio Gesell att eliminera privilegierade ställning som innehas av pengar jämfört med kapitalvaror - att "säkerställer dess cirkulation och bärare av valutan betala denna avgift automatiskt", förklarar mynt hemsida.

10. Terrracoin

0

En annan peer to peer decentraliserat digital valuta utan central emittent som har som mål att befria Internet-handel från bördan av finansiella institutioner. Terracoin tillåter dig att "skicka och ta emot globala elektroniska betalningar nästan omedelbart", att "fördel av en stark distribuerad transaktionsvalideringsprocess" och förhindra bedrägerier.

11. BBQcoin mod

1

Beskrivs som en ännu snabbare version av litecoin och baserad på den ursprungliga Bitcoin källkod hade BBQCoin ökat under de senaste månaderna sedan den skapades i juli 2012. Människor runt på webben säga kryptovaluta började som ett skämt, men det är nu gör sin väg in i den virtuella valutor hall of fame. Dess hårdkodad gräns av mynt är mycket större än andra valutor: 4,2 miljarder, ett belopp som teoretiskt aldrig att nås.

12. Mincoin

2

Även kallad "en minut mynt", är Mincoin också en peer-to-peer kryptovaluta baserad på en proof-of-work algoritm. Den kryptovaluta - som har en minut blockmålen, som är 10 gånger snabbare än Bitcoin och 2,5 gånger snabbare än litecoin - kommer att ha totalt 10 miljoner genererade enheter. Varje Mincoin blocket är värt två nya mynt och svårigheten är omfördelas med varje 720 block.

13. Primecoin

3

Människor i kryptovaluta världen kallar det nästa stora grej. Primecoinis den första vetenskapliga beräkningar kryptovaluta, ett projekt som härrör från Bitcoin men med nya icke-hashcash proof-of-arbete som gruvor primtal och det är faktiskt bra.

Relaterade nyheter


Post Dogecoin

10 Små eller avlägsna platser som har omfamnat Bitcoin

Post Dogecoin

7 Måste titta på Max Keizer Bitcoin-videor

Post Dogecoin

Coin Brief behöver mer mynt representanter!

Post Dogecoin

21 fantastiska Litecoin Mining Rigs

Post Dogecoin

Bitcoin mot USD mot Gold - Därför vinner Bitcoin

Post Dogecoin

14 fantastiska Bitcoin startups

Post Dogecoin

En samling av de 15 bästa Bitcoin-tecknen

Post Dogecoin

Monero Översikt

Post Dogecoin

Hur man kör en lönsam Bitcoin Mining Farm

Post Dogecoin

Vad händer med Dogecoin? Infographic

Post Dogecoin

19 riktiga platser där du kan spendera dina bitcoins

Post Dogecoin

12 viktigaste Bitcoin-publikationerna