5 Skäl till att internet av pengar kommer att krossa centraliserad finansiering | Swedish.globalsciencecollaboration.org

5 Skäl till att internet av pengar kommer att krossa centraliserad finansiering

5 Skäl till att internet av pengar kommer att krossa centraliserad finansiering

Idén om ett helt decentraliserat finansiellt system låter fortfarande som en utopi. Eller kanske inte längre, enligt Spaniens näst största bank, BBVA. Institutionen verkar vara redo att omfamna ekonomisk disruptionand anser att "det nuvarande systemet där finansinstitut rekord individers konton i ett centraliserat sätt och bankernas reserver lagras av centralbanken" kan ersättas med "en helt decentraliserat finansiellt system. "

Den spanska banken, resultatet av en sammanslagning mellan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria och 1999, släppte en rapport med titeln Blockchain Technology "internet Finans" The Ultimate störningar i det finansiella systemet, analysera skapandet av en "internet pengar" eller

Enligt BBVA, de första stegen har redan tagits. "De första nivåerna av störningar verkar mer troligt i betalnings utrymme där traditionella transaktioner såsom överföring av pengar, kredit- och betalkort, remitteringar, utländsk valuta och online betalningar, kräver en mellanhand, såsom en clearingorganisation eller ett finansiellt institut. I dessa fall transaktionen skulle ske direkt mellan köparen och säljaren utan mellanhand och validering av transaktionen skulle hända på ett decentraliserat sätt eller 'distribuerat huvudbok'."

[Tweet_box konstruktion = "default"] Idén om ett helt decentraliserat finansiellt system låter fortfarande som en utopi. Eller kanske inte längre, tack vare blockchain. [/ Tweet_box]

Ändå är detta inte bryta innovation tillåts av blockchain. Banken tror "den största potentiella effekten av en allmän huvudbok kan sträcka sig utanför betalningssystemet."

"Med tanke på att majoriteten av finansiella tillgångar såsom obligationer, aktier, derivat och lån är redan elektroniskt kan det vara möjligt att en dag hela systemet ersätts av en decentraliserad struktur."

Även om antalet anhängare är fortfarande liten, är BBVA nu i samma blockchain drivna båten som andra stora bank namn som Deutsche Bank eller Barclays. Även den spanska banken erkänner att "i finansbranschen, institutioner var långsamma att inse potentialen i blockchain teknik." Men gjorde denna grupp av blockchain anhängare av några stora namn har några goda skäl - här beskrivs av BBVA - att överväga adoption Bitcoin kärnteknologi.

Förtroende

"The blockchain erbjuder en inneboende förtroende för användaren, vilket eliminerar behovet av mellanhänder och minska risken för mänskliga fel."

Säkerhet

"I denna offentliga redovisningen är data skyddas mot manipulation och revision, och individer kan inte ersätta delar av blockchain som kostnaden för att göra så är betydande - hypotetiskt man skulle behöva kontrollera mer än hälften av de 'noder' för att i smyg ändra blockchain. Detta säkerställer ingen dubbel slöseri."

Potential

"Även om Bitcoin själv har fått en hel del kritik, är blockchain tekniken tänkt att erbjuda en stor potential, uppmärksammades av regeringar, företag och riskkapital i snabb takt." Enligt BBVA kunde blockchain tekniken tillämpas på olika aspekter av vårt samhälle, från musikbranschen till den demokratiska valprocessen. "I de flesta fall är dessa alternativ tänkt att erbjuda ökad säkerhet, snabbhet och tillförlitlighet till en bråkdel av costof mer traditionella infrastrukturer," bankkrav.

Effektivitet

Bland andra möjligheter, BBVA nämner smarta kontrakt och dess "själv utföra egenskaper som skulle göra kontraktet 'okrossbar'." Banken fortsätter med att tala om nya innovationer som "använder tokens att lagra och handels tillgångar som aktier, obligationer, bilar, hus och råvaror. Dessa så kallade 'färgade mynt' bifoga ytterligare information om tillgången genererar 'smart egendom' eller förmågan att spela in och handla dessa tillgångar med användning av 'smarta kontrakt', som tillämpas av komplexa algoritmer, genom distribuerade plattformar utan ett centralt register, vilket ökar effektiviteten."

Minskning av kostnader

"Dussintals stora banker har nu investerat betydande belopp i denna teknik [blockchain]. The uppmärksamhet sannolikt ett resultat av hur störande denna teknik är att den finansiella sektorn, i synnerhet om den tillåter massiv förenkling av bankprocesser och minskar kostnaderna. " BBVA tillägger att anta Bitcoin kärnteknologi "skulle resultera i betydande besparingar för banker infrastruktur genom att låta dem gå förbi betalning networksthat är ofta långsamma, besvärliga och dyra."

Skälen vs utmaningar

Trots att tro på potentialen i blockchain, BBVA erkänner också att det finns några problem att övervinna innan fullt begå till Bitcoin innovativa huvudbok teknik.

"Sannolikheten för ett decentraliserat system för att bli vardagsmat är inte självklart eftersom det skulle behöva erbjuda samma eller högre nivå av förtroende och skydd än den nuvarande. För att detta ska ske, skulle systemet behöva ha en massiva mängd datorkraft och effektivt hantera den enorma energiförbrukning som krävs för att stödja det," banken säger. Innan man överväger att genomföra en revolutionär "internet pengar", behöver världen en större och bättre "internet of things".

"Systemet skulle behöva ha en stor mängd datorkraft och effektivt hantera den enorma energiförbrukning som krävs för att stödja det."

Förordningen kan också vara ett problem

Enligt BBVA, "det är inte klart hur detta system skulle ta itu med juridiska och regulatoriska frågor, samt med frågor som rör nationell säkerhet, som penningtvätt, bedrägeri, skattefusk eller terrorism. Dessutom skulle digitala valutor inte undantas från potentiella krascher."

Ändå den spanska banken - liksom många andra - anser att alla dessa hinder kan krossas. "Förbättringar och modifieringar i blockchain teknik kan övervinna några av dessa hinder och leda till större acceptans." Detta innebär att det inte är en fråga om hur man gör det längre, men en enkel fråga om när.

Relaterade nyheter


Post ICO

Bitcoin-utbyten: Coinbase expanderar till Storbritannien, Sverige godkänner första BTC Exchange Traded Note

Post ICO

Andersen kastar ett annat förslag för att öka gränsen för blockstorlek

Post ICO

Bees Brothers: unga cryptocurrency entreprenörer håller blomstrande och minskade redan deras första Bitcoin

Post ICO

Asiens rikaste affärsman investerar i BitPay

Post ICO

Bitcoin-friendly plattform Gyft får investeringar på 5 miljoner dollar och expanderar till nya länder med kryptokurrencyens hjälp

Post ICO

20 Insane Bitcoin Mining Rigs

Post ICO

Bitcoin som valuta mot Bitcoin som teknik

Post ICO

Tidigare Bitcoin utbyte Mt. Gox får amerikanska konkursskydd tack vare amerikansk domstol

Post ICO

Bitcoin för resa: En match gjord i himlen

Post ICO

En bitcoinartikel från 2013 kan vara undergången på den här ryska webbplatsen

Post ICO

Bitcoin 2015 Price - En förutsägelse av Bitcoins värde genom Crowds visdom

Post ICO

Bitcoin och andra digitala valutor