Håll dig på din Bitcoin! Kaspersky lanserar gratis dekrypteringsverktyg som låser upp ransomware | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Håll dig på din Bitcoin! Kaspersky lanserar gratis dekrypteringsverktyg som låser upp ransomware

Håll dig på din Bitcoin! Kaspersky lanserar gratis dekrypteringsverktyg som låser upp ransomware

För de senaste åren Bitcoin har valutan i valet för de flesta hackers "arbeta" med Ransomware. Och hittills har de fått sina lösensummor i BTC eftersom det var nästan omöjligt att ställa in datorn fri från skadliga program. Men nu finns det en ny dekryptering verktyg som kallas 'Noransomware' som kan förändra spelet.

Kaspersky Labshas lyckats bygga en dekrypteringsnyckel generator med hjälp av Netherland nationella High Tech Crime Unit (NHTCU). Och även om verktyget är inte helt effektivt för tillfället, Kaspersky planerar att fortsätta utveckla den i samarbete med myndigheterna.

Den NHTCU slagit sig ihop med Kaspersky Lab efter en rad episoder som involverar CoinVault, en typ av skadlig kod som kräver en växande mängd Bitcoin för att frigöra krypterade filer i offrets dator. Den Ransomware har rikta Windows-system sedan november 2014 och har smittat 700 datorer i Nederländerna hittills.

Emellertid kan offren nu bli av med skadlig kod gratis tack vare Kaspersky nya verktyg, som utvecklats efter NHTCU grep en stor databas av dekrypteringsnycklar relaterade till Coinvault - och med IVs, nycklar och Bitcoin plånböcker - som senare delas med internationella program säkerhetsföretag.

Kaspersky hoppas att ytterligare utveckla och förbättra kraften i 'Noransomware' genom att samarbeta med myndigheter över hela världen som för närvarande undersöker Coinvault.

"Vi har lagt upp ett stort antal nycklar på plats, och tillsammans med den nationella High Tech Crime Unit av Nederländernas polisen vi kontinuerligt uppdaterar informationen" Jornt van der Wiel, säkerhetsforskare på Kaspersky globala forskning och analys lag berättade CoinDesk.

Förutom att släppa dekryptering verktyg, internationellt företag med huvudkontor i Moskva, Ryssland, också hjälpa offren genom att publicera en enkel guide om hur man använder "Noransomware lösning.

Eftersom "Noransomware lösning är inte helt effektiva på denna punkt kommer vissa offer inte kommer att kunna hitta svaret på deras problem på det nya verktyget lista över uppgifter. Allt de kan göra är att antingen vänta eller betala krypto lösen.

Ändå enligt de nederländska myndigheterna "[betala] motiverar brottslingar att fortsätta att använda denna betalningsmetod, och dessutom inte alltid leder till faktiska release" och det betyder inte alltid offret får tillbaka filerna. Egentligen bara 1,4% av offren som betalar lösen få tillgång till dekryptering programvara utlovats av hackare.

Van der Wiel tror det bästa man kan göra är att skydda filer i första hand. Kasperskys säkerhetsforskare råder alla potentiella offer för att hålla sin anti-virus uppdateras och regelbundet säkerhetskopiera sina viktiga filer.

Relaterade nyheter


Post ICO

Bitcoin-utbyte Kraken tillkännager ny avgiftsstruktur

Post ICO

Tidigare Bitcoin utbyte Mt. Gox får amerikanska konkursskydd tack vare amerikansk domstol

Post ICO

Bitcoin erövrar den psykologiska milstolpe $ 1000: är kryptocurrency på väg mot månen?

Post ICO

Australiens skattekontor (slutligen) släpper ut Bitcoin riktlinjer

Post ICO

Myndigheterna stänger Silk Road 2.0 och andra webbplatser - griper tre män i USA och Irland

Post ICO

Bitcoin erövrar två nya stora anhängare: Euro-Stilla havets Peter Schiff och Julian Assange

Post ICO

20 Insane Bitcoin Mining Rigs

Post ICO

Bitcoin-utvecklare Gavin Andresen misstänker att de flesta molnbrytningsoperationer är Ponzi-system

Post ICO

Bitcoin är det nya guldet: Varför Bitcoin kommer att bli valuta för säker valuta

Post ICO

Acceptera bitcoin är en välsignelse för MovieTickets.com

Post ICO

7 Skäl Din Bitcoin Business är att förlora kunder

Post ICO

Bankgiganter som stöder Bitcoin-tekniken