Schweiziska bankjätten UBS för att studera blockchain i New London Lab | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Schweiziska bankjätten UBS för att studera blockchain i New London Lab

Schweiziska bankjätten UBS för att studera blockchain i New London Lab

Det ser ut som en annan stor finansiell haj förbereder sig för att gå in Bitcoin vatten. Schweiziska bankjätten UBS kommer att öppna en teknik lab i Londonduring april månad att utreda Bitcoin kärn teknik: blockchain.

I likhet med andra stora institutioner, UBS vill förstå hur det kan tillämpa kryptovaluta teknik till den traditionella finansiella systemet. Målet är att använda kunskaper från studien av blockchain att förbättra finansiella transaktioner och andra operationer.

Labbet kommer belocated i Canary Wharf, närmare bestämt på Level39, en entreprenöriell nav som hjälper nystartade komma igång i världen av finansiella teknik.

Det lag som kommer att arbeta med projektet, som bör vara igång den här månaden, kommer att bestå av tekniska experter från fintech (ekonomiskt och tekniskt) samhälle, avslöjade bankjätten. Labbet kommer också att bjuda in gäster att hjälpa till med forskningen.

En av de viktigaste stegen i projektet kommer att innebära dataanalys och riskvärdering. Detta beror på att även om det finns en hög grad av intresse för blockchain teknik, banker och finansiella institutioner är fortfarande rädda för att engagera sig med världen av kryptovaluta utan att ha all information som behövs för att gå framåt.

Oliver Bussmann, grupp Chief Information Officer vid UBS, som nyligen sade blockchain hade potential att ”inte bara ändra sättet vi gör betalningar 'men också' förändra hela handel och avveckling ämne.” Bussmann tillade att tekniken bakom kryptovaluta har en enorm potential att störa finansiella tjänster, vilket leder till en ”massiv” förenkling av bankprocesser.

”Att främja en öppen och samarbetsmiljö mellan banker, nystartade företag och investerarkollektivet är viktigt att se till att vi fokuserar på att främja samverkan mellan oss, påskynda innovationsmöjligheter och skapa verkligt värde för branschen."

Efter en liknande tillkännagivande av elektronikjätten IBM ett par veckor sedan, blir UBS nu den första banken att lansera en fysisk forskningsenhet tillägnad BTC och tekniken bakom den. Projektet följer också skapandet 2014 av en forskargrupper dedikerade att utveckla innovativa finansiella produkter.

Relaterade nyheter


Post ICO

Draper familj och Bitcoin: son dyrkar det är pappa lära sig om det och morfar inte känna kärlek

Post ICO

Ny säkrare Bitcoin hårdvara plånbok från Trezor börjar levereras i oktober

Post ICO

Bitstämpel är tillbaka i affärer med säkrare system efter massiv plånboksbrott

Post ICO

Håll dig på din Bitcoin! Kaspersky lanserar gratis dekrypteringsverktyg som låser upp ransomware

Post ICO

Första Bitcoin ATM i Vancouver: fullt fungerande och redo att fortsätta utbyta

Post ICO

Myndigheterna stänger Silk Road 2.0 och andra webbplatser - griper tre män i USA och Irland

Post ICO

20 Bitcoin experter du borde följa på Twitter

Post ICO

Overstock avslöjar blockchain equity trading plattform

Post ICO

SuicideGirls accepterar Bitcoin

Post ICO

Bank of Thailand anser Bitcoin olagligt: handel är nu upphängd i landet

Post ICO

Designer av Lamassus ATM: Detta projekt kommer att revolutionera processen att förvärva Bitcoins

Post ICO

Bitcoin nyheter 15 november 2013