Varför Generation Z kommer definitivt att omfamna Bitcoin | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Varför Generation Z kommer definitivt att omfamna Bitcoin

Varför Generation Z kommer definitivt att omfamna Bitcoin

Kan du föreställa en värld utan fysisk pengar? En värld där vi inte behöver bära sedlar och mynt i våra fickor och plånböcker? Generation Z kan.

En värld där pengar är uteslutande gjord av siffror i en digital skiva är bara naturligt för dagens barn. En ny surveyshows att över en fjärdedel av föräldrarna ger digital valuta till sina barn, som de sedan tillbringar i spel som Minecraft och Moshi Monsters eller köpa musik på iTunes.

Separat en tredjedel av de 2.000 brittiska föräldrar som svarade på enkäten opt överföra en vecka belopp i sina barns digitala bankkonton.

Och om pengar går in barnens konton, det är inte att gå någon annanstans, enligt rapporten på uppdrag av fintech fasta intelligenta miljöer. Nästan fyra av tio föräldrar säger att inte ge sina barn någon ficka moneynowadays.

Långt borta är de dagar då utsläppsrätter huvudsakligen består av kontanter och mobbare kunde stjäla nördar lunch pengar. Digital är på modet bland Generation Z dessa dagar och det är därför de lätt kommer att omfatta kryptovaluta.

”Ingenting har förändrats mer än det sätt på vilket vi hanterar våra pengar; Vår forskning visar att i en värld av program, e-böcker, digital musik, och online-spel, fler barn än någonsin ber om sin veckopeng digitalt för att underblåsa dagens utgifter såsom köp i appen, in-game valuta och digitala nedladdning av musik."

David Webber, vd på intelligenta miljöer

Cash är primitiv

Do not get me fel. Generation X och Millenials gör ett bra jobb att sprida ordet och utveckla Bitcoin och andra altcoins. Vi har sett en verklig ekonomisk revolution under de senaste fem åren och de flesta av oss tror att detta är rätt väg att gå, mot en värld där fysisk pengar är onödiga.

Fysisk pengar är primitivt. Vi har utbyta polletter värde sedan urminnes tider. Det är inte meningen att 15 år i den 21: a århundradet, vi fortfarande gå omkring med en ficka full av små bitar av metall. Vi byggde en komplex enhet som reste till Pluto och skickade oss en bild av en planet som ligger 7,5 miljarder kilometer från jorden, men vi är beroende av papperslappar med tryckt värde?

Detta är hur jag tänker och ändå jag bär kontanter eftersom jag behöver. Ändå här ligger skillnaden mellan mig - en millenial med en online-jobb och stolt ägare av en Bitcoin plånbok (även om det är ganska mycket tomt...) - och en av mina vänner.

Hon är en 83-årig med en fantastisk livshistoria, en del av Silent Generation. Vi har nyligen talade om mitt jobb som författare och jag försökte hitta ett sätt att förklara kryptovaluta till någon född på 1930-talet. Och det är när hon frågar "Menar du Bitcoin?". Jag blev mållös (låt oss utnyttja Thesaurus).

Det ledde till ett intressant samtal om fiat valuta kontra digitala pengar och i viss disappoiment när jag fick reda på min vän inte lita på något som inte är "riktiga pengar". Och här trodde jag att jag hade hittat min första Bitcoin vänliga äldre. Men saken är den att, precis som dagens barn är inte så bekant med fysisk pengar, hon har aldrig varit bekväm med digital valuta och plastkort. Allt betalas kontant.

Vi är olika, men vi är inte så annorlunda. Det finns ungefär 35 år av ekonomisk utveckling och banksystemet utveckling mellan oss, men vi båda använder fysisk pengar. Hon använder kontanter eftersom hon vill, jag använder det för att och när jag behöver.

En naturlig revolution

Men tiderna har djupt förändrats och tekniken utvecklats mer under det senaste decenniet än i de senaste 50 åren. Det finns nu nästan 20 år mellan dagens barn och mig. Och de omfamna digital valuta och fintech utrymme utan att ens märka, det är naturligt. Det är en del av deras liv. Det kan vara en revolution för Millenials som mig, som fortfarande köpt spel i butiken med hjälp av sparade fickpengar, men inte för den nya generationen.

Vi är långsamt, men stadigt, på väg mot ett kontantlöst värld. Fysisk pengar kommer att vara ett minne blott i ett par decennier, inget mer än ett samlarobjekt. Nordeuropeiska länder redan gör ändringar - Danmark tillät butiker att sluta acceptera cashearlier i år - och fler länder är redo att följa ledningen. Och med banker försöker integrera blockchain (eller skapa 'hybridsystem' inspirerad av Bitcoin kärnteknologi), är det uppenbart att Generation Z kommer att bli mer och mer kryptovaluta vänliga.

"Dessa dagar, vad som finns kvar av 'pengar' är ofta bara en kontopost läser vi på en datorskärm, och snart kan det bara vara en kodrad i en Bitcoin boken."

Edward Frenkel, matematik professor vid UC Berkeley

'Going vanliga' kommer att ta ett tag, vi alla är överens om det, men det kommer att hända. Till månen!

Varning: De åsikter som uttrycks i artikeln är de av författaren och inte nödvändigtvis representerar åsikter och bör inte tillskrivas, 99Bitcoins.

Relaterade nyheter


Post ICO

BetCoin Casino Team lanserar ny spelwebbplats BetCoin Circle och förbereder mer nyheter

Post ICO

Australiensisk start lanserar Bitcoin-only margin trading plattform

Post ICO

Jordbrukarnas marknader och Bitcoin: Vad lagar mat i kryptoköket?

Post ICO

Bitcoin för resa: En match gjord i himlen

Post ICO

NFC-tekniken kan låta användare använda smartphones att betala med Bitcoin

Post ICO

Använd dina bitcoins för att köpa snygga presenter på Victorias Secret via Gyft

Post ICO

Bitcoin erövrar Virgin Galactic: Betala din resa till rymden med kryptokurrency

Post ICO

Äger du inte några bitcoins än? Du är körd

Post ICO

Italien värdar hörapparater, Mt. Gox får konkursskydd och Bitcoin får stor sponsring

Post ICO

Bitcoin är det nya guldet: Varför Bitcoin kommer att bli valuta för säker valuta

Post ICO

Cryptocurrency changes Afrika, BtcTrip säljer flygbiljetter till Bitcoin och virtuell valuta kommer till Iran

Post ICO

Bitcoins användes på Silk Road för att köpa droger för hjälpmord