Coinbase missbrukar sina referensprogram deltagare? | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Coinbase missbrukar sina referensprogram deltagare?

Coinbase missbrukar sina referensprogram deltagare?

Följande post är baserad på min egen erfarenhet som arbetat som Bitcoin affiliate under de senaste två och ett halvt år.

Det är med tungt hjärta som jag skriver den här artikeln, men det har gått för långt. När ett företag med Coinbase magnitud låter sig att agera men det vill har något måste sägas.

Jag hantera 99Bitcoins, en blogg för Bitcoin nybörjare som skapar en hållbar affärsmodell med hjälp av Bitcoin remiss program (dvs affiliate program).

Vad är Coinbase remiss program?

Enkelt uttryckt, du hänvisa människor till Coinbase och om de blir betalande kunder får en provision för att föra dem in. Programmet har funnits under lång tid, men nyligen provisioner höjdes till $ 75per betalande kund från $ 5 det var i det förflutna.

Den rulesare enligt följande:

  • Kunderna måste registrera dig till Coinbase genom att klicka på referenslänk
  • De måste köpa minst $ 100 värde av BTC
  • De måste vara från ett av de länder som stöds

Låter intressant, eller hur? Tja, inte så fort...

Mina egna resultat med Coinbase remiss program

Omkring två veckor sedan, bestämde jag mig för att starta en promo för 99Bitcoins' läsare. Varje läsare som registrerar sig till Coinbase genom min hänvisningslänk och köper $ 100 i Bitcoins kommer att få $ 25 tillbaka. Detta gör att du i princip kan få Bitcoins på en 25 procents rabatt.

Som ni kan se från kommentarerna i inlägget, det fungerade ganska bra och alla var glada. Tja, jag antar att alla utom Coinbase.

Vid något tillfälle började jag få e-post från människor som begär deras $ 25, men Coinbase skickade aldrig kommissionen för dem. I början tänkte jag att detta var bara en tillfällig glitch i min lösning, men det fick mig att titta i våra egna statistik för att hänvisa folk till Coinbase.

Här är vad jag hittade:

Jag började att främja Coinbase januari 2014. Jag tog min "all time remiss rapporten" och tog bort alla konton som aldrig deponeras några pengar till Coinbase. Så av 2.134 leads jag hade tagit in under de senaste 20 månaderna, hade jag 563 insättnings kunder som jag hade anges.

269 ​​kunder (47,77 procent) godkändes för kommissionen och 294 (52,23 procent) accountswere markerats som "inte är berättigade". Du kan se fullständiga data (personuppgifter tas bort, förstås) i detta kalkylark.

Så fram till nu, kan du säga att det är vettigt: för varje kvalificerat konto finns det en icke-berättigad konto. Men sedan bestämde jag att titta på de sista två månaderna av remisser, eftersom det under denna tidsperiod jag hade kört mer och mer trafik till Coinbase och så provisioner hade ökat avsevärt. Så det bara meningsfullt att ta en titt på de senaste två månaderna.

Mellan 1 augusti, 2015 och 30 september 2015 hade jag tog i 647 leads, som omvandlas till 157 betalande kunder. Av dessa leder 30 (19,1 procent) har godkänts för provisioner och... Drumroll, please... 0,127 (80,9 procent) var inte berättigade. Så i princip, av fem betalande kunder att du tar att Coinbase du får betalt för bara en. Och det, mina vänner, suger.

Strax efter, en användare med namnet BitcoinKnowledge postat followingon Reddit:

”Under de senaste 30 dagarna jag skickade 1,893 klick resulterar i 659 registreringar (102 inte är berättigade ?, 531 konto ofullständiga och 18 utbetalningar) remiss utbetalningar eller $ 0,713 per klick. Detta förbleknar jämfört med den genomsnittliga Google CPC på $ 3.70 för 'köp Bitcoin' och $ 5.85 för 'köpa Bitcoins'. Om Coinbase var skimming (en vanlig metod som används för att skruva affiliates av provisioner) och i stället betalas ut på 102 'inte är berättigade' då CPC skulle ha varit $ 13,65, vilket verkar ovanligt hög; intäkten per klick borde ha varit runt $ 8-9.

Hursomhelst, med tanke på kvaliteten på trafiken på de sidor där de klick genererades det är min slutsats att Coinbase affiliate program, även på $ 75 per användare, underperformes vastly andra alternativ. ”

Den här bruks statistik visar mer eller mindre samma resultat som min.

Att försöka få några svar från Coinbase

Naturligtvis jag började öppningsfunktionen biljetter till Coinbase för våra läsare som specifikt berättade att de gick igenom processen och ville att deras $ 25 rabatt. De svar jag fick var försenade och saknar relevant information.

Till exempel berättade en representant för mig följande:

Men Coinbase villkor för remiss program visar strikt följande:

Detta kan ha ändrats efter att biljetten var löst, eftersom jag besökte bara sidan termer en och en halv vecka senare, men när jag frågade om detta för två dagar sedan jag ännu inte fått ett svar från Coinbase.

I andra biljetter jag utfärdade jag var bara veta att min remiss inte hade godkänts på grund av integritetsfrågor att de inte längre kunde förklara, vilket är riktigt bekvämt.

Kanske Coinbase har en bristfällig affärsmodell?

Varje remiss program bygger oftast på antagandet att kommissionen betalas till den remitterande är lika med eller mindre för att den förvärvade kundens livstidsvärde. Med andra ord, Coinbase antar att en kund som köper $ 100 värde av Bitcoins förmodligen kommer att ge åtminstone en $ 75 vinst för företaget på lång sikt.

Men i det ögonblick då Bitcoin ekonomin är ganska stillastående och folk inte köper så många BTC som de brukade. Dessutom Coinbase tar bara en procent provision från varje transaktion, så att de betalar $ 75 till sina hänvisnings när de gör bara $ 1 för att starta med.

Jag är inte antar att känna fullständig bild av Coinbase affärsmodell, men jag vet affiliate provision riktmärken, och på dagen Coinbase meddelade att de höjer provisioner till $ 75 Min första tanke var "det här är inte hållbart".

Bästa fall vad jag upplever nu är motreaktion av en tvivelaktig affärsbeslut. I värsta fall är det en avsiktlig handling för att få folk att främja Coinbase mer aggressivt utan att betala themfor sitt arbete och gömmer sig bakom dunkla förklaringar.

UPPDATERING: Otroligt nog vid skrivande stund detta inlägg, dök en Reddit post visar Coinbase har minskat sitt affiliate provision till $ 10. Detta gjordes utan att uppdatera medlemsförbunden och många är arg över detta ”tyst” flytta.

Så vad är faktiskt saknas från Coinbase program?

Så här är de tre saker som jag anser bör förbättras i Coinbase remiss program:

  1. Ge detaljerad statistik om omvandlingar. Som professionell affiliate, om jag vet inte varför jag inte får betalt för en ledning jag har ingen möjlighet att optimera min process. Var det för att han inte sätta in tillräckligt med pengar? Är han från en Obehörig land? Låt mig inte skjuta i mörkret.
  2. Å andra sidan Coinbase kanske vill gå en annan väg - vilket gör remiss rapporterar anonym. Eftersom de inte är villig att lämna alla uppgifter om dina kunder, varför inte bara presentera dem som "allmänna användare". På så sätt kan de avslöja mycket mer information och ändå behålla sina kunder privatliv. Denna metod är allmänt antas i hela affiliate ekosystemet. Eftersom jag inte vet vem kunden är, kan de leverera nästan obegränsade information.
  3. Om allt annat misslyckas, åtminstone få en dedikerad affiliate support rep att hantera alla remiss supportfrågor - det nuvarande stödsystemet för Coinbase bara inte klippa det.
  4. Se till att uppdatera alla affiliates på varje förändring du gör dina användarvillkor. Alltid.

Vissa förhoppningar för framtiden

Den Bitcoin ekosystemet är inte särskilt affiliate / remiss orienterad. Du kan se detta med många andra företag, och inte bara Coinbase. Men mina förhoppningar är att i framtiden företagen kommer att märka det sanna värdet av professionella dotterbolag och fördela rätt resurser att vårda relationerna med dem. För närvarande - om du inte får de resultat du vill ha ut av Coinbase remiss program, du är inte ensam.

Relaterade nyheter


Post Tacocoin

CEX.IO 2017 recension - Varför Reddit användare klagar över denna Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Från TREZOR till LastPASS: Best Password Managers 2017 recension

Post Tacocoin

2017s bästa Bitcoin skrivbordsplånböcker - 4 plånböcker granskade (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

CryptoSteel recension (brände den ner, sprang över den och krossade den till marken)

Post Tacocoin

Bithumb recension - köpa bitcoins i Korea

Post Tacocoin

BitMEX recension - Är det en Legit Bitcoin Margin Trading Exchange?

Post Tacocoin

Billion Mynt (TBC) recension - Hur en bluff går Bust

Post Tacocoin

Letar du efter ett Bitcoin-alternativ? Här är 6 mynt att överväga

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet recension - Det är verkligen en cool plånbok

Post Tacocoin

HitBTC recenserade: Är det nästa stora utbyte?

Post Tacocoin

Bitclub Network Review och Analysis

Post Tacocoin

My New Best Bitcoin och altcoin Wallet - Exodus Wallet recension