December ICO-analys - NAGA-granskning | Swedish.globalsciencecollaboration.org

December ICO-analys - NAGA-granskning

December ICO-analys - NAGA-granskning

Detta inlägg representerar författarens personliga åsikt, och det är inte investeringsrådgivning.

Vid första anblicken trodde jag denna översyn av NAGA ICO skulle bli kul. När allt kommer omkring, gillar jag forska och skriva om ICOs, och detta företag har massor av information om forskning för att skriva om. Dessutom NAGA ICO websitestates att det är ”det enda token försäljning av en IPO'd FinTech, förena ekonomiska, krypto och spelmarknader.”

Vänta, va? En IPO'd FinTech företag gör en ICO?

Det verkar som om många människor läser den informationen, och tror att det kan bara vara en bra sak. Det visar framgång, tillväxt och förmåga att möta regler compliance. Men det finns potentiella nackdelar. Det kan vara en signal om att marknaden de befinner sig i är inte så lönsamt som det verkar, eller att alla de bryr sig om är pengar.

Jag menar, varför skulle ett framgångsrikt och lönsamt företag riskerar att stigmatiseras som pengar-hungriga om de inte behöver pengarna? Det skulle kunna stöta bort sina befintliga användare och aktieägare. Specifikt Naga stater på sin hemsida: ”Investeringar och handel styrs och regleras av giriga banker och företag som kontrollerar tillträde, fungerar icke-transparent, och alltid ta en nedskärning av dina pengar.”

Men de två största investerarna i NAGA Group AG är:

  • Hauck & Aufhaeuserm, en av Europas äldsta banker
  • Fosun, Kinas största privata investeringar konglomerat

Ja, det är ICO verkligen ovanligt, och det är något som kommer att kräva några djupgående analys.

Så varför är ett företag som bara hade en lyckad börsintroduktion gör en ICO? I denna ovanliga ICO översyn, kommer jag att försöka besvara denna fråga, och ta itu med några av de inkonsekvenser jag ser i Naga meddelande. Det finns redan massor av allmänna recensioner på NAGA, som bara be vanliga frågor. Så jag tänkte denna unika ICO förtjänade mer allvarligt övervägande.

Token Economics

Innan jag går in NAGA, deras många anslutna företag och deras något förvirrande meddelanden, vill jag åtminstone vill ge en hög nivå översikt över sin token ekonomi.

  • Naga tokens är byggda på Ethereum blockchain med standard ERC20 plattformen.
  • Den token hårda cap är 400 miljoner.

Ja, det är mycket hög, och det är knuten på $ 1 vardera. De säger att de kommer att bränna de som inte säljer. Och just nu ser det ut som de kan falla ifrån sitt mål, vilket är $ 30 miljoner. Men de kan fortfarande göra det i de sista dagarna.

Naturligtvis frågade jag: Varför sätta en så hög gräns (400M tokens), om allt du vill ta upp är $ 30M på $ 1 vardera?

I en Medium.com artikel av Naga ledningsgrupp, de ta upp frågan om varför de har en 220M hårt locket tokens till salu. De listar några goda referenser, ger ett kalkylblad, och uppmuntra människor att justera siffrorna och använda sina egna antaganden:

  • Pre-ICO rabatt är 30%. De sålde drygt $ 17 miljoner i förköp, och ligger nu på ungefär $ 19 miljoner. Slut försäljning datum är den 15 december.
  • Den lockout period för grundarna och laget är 50% under 6 månader. Jag känner denna period bör vara längre, men med laget bara få 17,5%, det är inte en del breaker.
  • 45% går till utveckling och 55% går till marknadsföring.

Den del som verkligen börjar att kasta symboliska distributionsnumren off är möjligheten att endast höja $ 30M, när de försåld mer än $ 15M med en rabatt. Det är en mycket stor skillnad från den föreslagna 5% förköp belopp.

Nedan är en uppdelning av fördelning och distribution av deras token-försäljningslikviden. Om du verkligen tror tiden är det väsentliga och vill skynda att ta marknadsandelar, gör denna fördelning känsla, särskilt om de verkligen är nära att ha programvaran gjort. Men om 50% av tokens hamna köpas på en 30% bonus (plus ytterligare 5% ges bort hänvisningar), finns det en chans att en del kan vända sina tokens.

Baserat på den höga hårda cap och $ 1 pris, har många människor skyggat från ICO. Även om jag gillar särskilt att de bara gav en 30% rabatt, kan den höga andelen tokens förvärvats i förköp från bonusen vara ett bekymmer på kort sikt.

Vilket värde finns i NAGA ICO?

Så vad är NAGA? Jo, det är faktiskt en hel del företag med olika partners och investerare. De har inte heller göra att bestämma denna situation lätt i sin dokumentation, eftersom de ofta hänvisar till NAGAwhen de talar om ett antal sina företag, produkter eller tjänster.

Ibland skiljer dokumentationen, men inte alltid. Om det inte spelade någon roll, så varför inte göra det klart? Jag förstår de gör ett ICO roadshow och driva ett företag. Men de har mellan 120-170 anställda, och de har redan samlat in över $ 15 mm. Dessutom gör de flera hundra tusen transaktioner per månad (enligt deras whitepaper).

NAGA och Företag och tjänster

NAGA Group AG och NAGA Development Association, Ltd., samarbetar för att införa NAGA Coin ”NGC.” Det är ett tecken som kommer att fungera som en enhet för redovisning i alla befintliga och framtida projekt av NAGA Group AG.

NGC ger rabatterade tillgång till SwipeStox, det sociala nätverket för finansiella aktörer. Den enda del av plattformen är igång, vilket också är anledningen till att jag såg problem när jag började forska detta ICO. Dessa frågor främst ligga i detta uttalande:

Tror att det är bara en cool koncept som aldrig kommer att hända? Tja, det redan bor, handel miljarder dollar varje månad.

Då detta uttalande omedelbart följer:

Lösningen -

En decentraliserad kryptovaluta för:

  • Finansmarknader
  • Virtuella varor
  • Cryptocurrencies

Dra nytta av den digitala omvandlingen av de största industrierna i världen.

Presentation av NAGA Coin.

Enligt min mening bör de inte har placerat uttalandet ”Tja, det är redan lever” efter ovanstående beskrivning. Snarare borde de ha placerat det efter en beskrivning av SwipStox, den del av sin plattform som isLive. Då skulle jag inte ha haft problem med det. Jag gjorde detta på deras telegram chat-kanal, som verkar för att vilseleda läsarna.

De höll inte, och sade att de uppmuntra människor att göra sin egen forskning. Sen om människor ser på tidslinjen, kommer de att veta vilka delar av plattformen byggs, och som inte är det. Om du bläddra ner, hittar du det cirka 11 skärmar under den. Det finns en länk ”färdplan” i menyn, men jag är inte säker på de flesta människor ser det.

Switex Gmbhis annan JV med NAGA Group, som skapade tjänsten Switex. De hävdar att de ”kommer att vara den första lagliga marknaden eko-system för virtuella varor, som gör det möjligt spelare, spelutvecklare och utgivare att dra rättvist.”

Enligt min mening är detta uttalande annan grov överdrift. Det finns ett antal andra tjänster som redan handel på större börser, och har avtal eller partnerskap med populära spelproducenter. Om du inte har spelet producenterna ombord, har din plattform liten chans att antas.

NAGA Markets, Ltdis en online brokerage och reglerade Investment Services Firm.

Hansa Brokerhouse Securities Agis en Introducing Broker, som fokuserar på privata investerare och handlare. De ger också utbildningar.

Ministeriet Programmingis en start marknadsföring och utveckling företag som är ”driver kraftfulla startups i Europa.”

Tillsammans är dessa företag använder de medel som samlats in från NAGA token försäljning att utveckla dessa tjänster:

Så den enda produkten ovan som för närvarande byggs är SwipeStox. Från att titta på all dokumentation, verkar det som Naga Academy sattes som en eftertanke, eftersom det är kvar av en del av dokumentationen.

I min mening är Naga Plånbok plattformen, och det är vad NGC är till för. Så kommentarer om det är redan inbyggd eller om det är ”de första kryptospelbörs” -är distraktioner, som orsakar en att ifrågasätta integriteten hos meddelanden.

Genom att övervaka prat om sociala medier och Naga Telegram kanalen, verkar det som få förstår kontrasten i rättigheter mellan ägare av aktier eller andelar i ett företag, och ägarna till de tokens som erbjuds av ett företag. De är mycket, mycket olika. Till exempel, om ett företag säljs till ett annat företag, kommer aktieägarna få något, men token innehavare kommer inte.

Att försöka bryta den symboliskt värde bortsett från företaget (eller företag) är inte en lätt uppgift, särskilt när de är alla så ofta kallas NAGA. Dessutom talar vi om ett verktyg token, där verktyget är den plattform som ger tillgång och rabatter till ett antal tjänster. Men när värdet på att tillgången och de tjänster som tillhandahålls ännu inte fastställts, gör det att räkna ut ett värde för en sådan token nästan omöjligt.

När jag frågade dem om situationen på deras telegram kanal, de bara skrivit en massa länkar till deras hemsida och online-dokumentation, snarare än att bara förklara värdet. Först trodde jag denna taktik kan innebära undvikande, men nu tror jag den person jag frågade bara inte vet svaret.

Här är en enkel ekvation jag använder för att calcualte värdet av en specifik token:

PUT = PV x M / T 

PUT är plattforms Utility Token. PV är upplevda värdet av tokem av samhälls medlemmarna. M är antalet ledamöter. T är antalet Tokens.

Enligt min mening är värdet av en plattform-utility token värdet av tjänsten eller rabatt det ger. Så länge det inte finns några exklusiva rättigheter att symboliska innehavare bör värdet av token lika rabatt som erbjuds. I detta fall är det 50% på SwipeStox, som är den enda del av den plattform som nu byggs. Så om du handlar på den tyska börsen kan det vara av värde. Eftersom det är en bra rabatt. De erbjuder också några små rabatter och andra förmåner. Till exempel fick jag ett nedan efter ett par dagar av att ställa frågor.

Det gör priset på GDX har en chans att gå upp? Tja, inte så mycket som jag först trodde, eftersom jag missförstod deras meddelanden och påståenden. Om plånboken och Switex redan byggt, kan de ta en marknadsandel före andra virtuella börser som fokuserar på den här vertikal rörelse, snarare än att försöka göra så mycket som NAGA är.

Enligt deras tidslinje, kan jag ha viss oro när det gäller huruvida de skulle kunna leverera plånboken och Switex. Men med tanke på deras erfarenhet av att bygga SwipeStox och det faktum att de har ett stort team bakom sig, jag är mer tillfreds.

Dessutom utformningen av den app vunnit priser och har en tilltalande enkelhet, som de sannolikt kommer att bygga i sina andra produkter. Med löfte om ytterligare erbjudanden till innehavare av GDX (såsom fri utbildning och några andra produkter), har de uppgett att det finns en bra framtid för värdet av detta token-särskilt som de bygger andra tjänster, och efterfrågan på dessa tjänster ökar.

Slutligen har NAGA några starka rådgivare, såsom Roger Verand Miko Matsumura, som är både välkända inom Blockchain samhälle.

Slutsats: Skulle jag personligen investera i Naga?

Trots vissa meddelanden jag befunnits vara förvirrande och missvisande, är jag fortfarande verkligen glada över att se NAGA plattform förverkligas. En väl utformad, singel, virtuell plånbok för finansmarknaderna, virtuella varor och cryptocurrencies kan mycket väl mottagna.

Så å ena sidan har vi blandade meddelanden och hög hård cap. Men å andra sidan finns det en lag som redan har visat en viss stor framgång. Slutligen finns det en hel del hype kring denna plattform och token försäljning, så det definitivt bidrar till att öka den symboliskt värde.

För mer information kolla in den officiella NAGA hemsida.

* Denna ICO är inte tillgänglig på marknaderna i USA, Kina och Singapore.

* Detta inlägg är representerar författarens personliga åsikt, och är inte investeringsrådgivning.

Relaterade nyheter


Post Tacocoin

Bitconnect recension: Är det Legit?

Post Tacocoin

Bästa Bitcoin Escrow Services

Post Tacocoin

Antminer T9 mot Antminer S9 - Vem är den bästa Bitcoin Bitcoin Miner?

Post Tacocoin

Recension: Paxful mot lokala bitcoins

Post Tacocoin

Min BTCJam Investering Gick bara Bust

Post Tacocoin

TREZOR mot LEDGER - Hands On Hardware Plånböcker recension

Post Tacocoin

2017s bästa Bitcoin skrivbordsplånböcker - 4 plånböcker granskade (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Coinomi recension - En mobil plånbok för flera kryptokurser

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet recension - Det är verkligen en cool plånbok

Post Tacocoin

2017s bästa Bitcoin Plånböcker för din Android Mobile Device granskades

Post Tacocoin

De bästa Bitcoin-annonsnätverken granskades

Post Tacocoin

Xapo recension: 3 saker du behöver veta om