Mining mot att köpa Bitcoins - Var kommer $ 10k att få dig? | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Mining mot att köpa Bitcoins - Var kommer $ 10k att få dig?

Mining mot att köpa Bitcoins - Var kommer $ 10k att få dig?

Som Bitcoin pris fortsätter att öka Nyligen har vi fått en hel del e-post från människor som frågar om det är bättre att bryta Bitcoins eller att köpa dem. Förra året, då Bitcoin ursprungligen täckt på grund av krisen i Cypern, tog många människor upp "hobby" hem gruvdrift. Vid den tiden (April 2013) var det fortfarande möjligt att generera en trevlig mängd Bitcoins genom gruvdrift hemma med din CPU eller ett grafikkort. Men sedan dess har gruv har blivit mycket svårare och idag är det nästan omöjligt att bryta hemma utan att investera en större summa pengar.

Frågan kvarstår - om du hade $ 10K för att investera i Bitcoins idag, skulle det vara bättre att bara köpa Bitcoins med dessa pengar eller använda den för att få gruvutrustning och gruvan dem.


Så hur mycket Bitcoins kommer $ 10K får du genom utbyte?

Tja, om du ska köpa Bitcoins som ett enkelt svar. Vid dagens växelkurs kan du få någonstans runt 25BTC (jag använder CoinLlamato beräkna bästa möjliga pris). Så nu frågan kvarstår kan vi slå detta på lång sikt genom gruvdrift.

Naturligtvis finns det inget enkelt svar på detta eftersom frågan till är Bitcoin gruv profitabledepends på många variabler såsom el kostnad, ökad gruv svårigheter etc. Men i syfte att detta inlägg kommer jag antar att jag bor i Louisiana USA (detta är den lägsta kostnaden per Kilowattyou kan hitta i USA idag).

Att hitta en bra Bitcoin gruvarbetare är ganska besväret

Eftersom de flesta av mina pengar kommer att spenderas på min gruv riggen är det viktigt att välja klokt. Problemet med många gruvbolag är att deras produkter är slut för det mesta och de skapar förbeställningar, här är ett exempel formulär KnCMiner. Jag tycker inte om denna metod eftersom det bara kräver problem (t.ex. Fjäril Labs). Efter att söka lite mer på nätet hittade jag detta vackra powerful2TH / s Bitcoin minerfrom Bitmain som verkar finnas i lager.

Hur många Bitcoins kan jag mina med $ 10K?

Nu ska jag gå upp till mitt Bitcoin mining räknare och släppa in siffrorna, är det enda problemet att det finns 2 variabler som jag måste gissa. Den första är hur mycket kommer Bitcoin mining svårigheten ökar med tiden. Det andra är vad som kommer att Bitcoin växelkurs när mina pengar tar slut. Lyckligtvis eftersom jag bara jämföra gruv att köpa och inte att testa för den totala lönsamheten Jag har inget behov av den andra variabeln - mening, jag vill bara se om jag kan få mer än 25 Bitcoins genom gruvdrift.

Jag kommer att använda upp $ 8750 för att köpa 7 Antminer S4-B2 gruvarbetare. Om kassan kan jag välja att vara värd för mina gruvarbetare i ett webbhotell center i Kina. Detta är förmodligen rekommenderas eftersom det tillåter mig att undvika att lagra och kyla gruvarbetarna själv (de är mycket varmt och högt). Ett annat alternativ skulle vara att vara värd och leverera gruvarbetarna direkt till mig. Ser som fraktkostnaderna skulle vara ~ $ 825 Jag kanske föredrar att skicka mina gruvarbetare direkt till värd centrum (~ $ 277 fraktkostnaden). Även om kostnaden el i Louisiana (~ $ 0,0977 / KW / timme) är lägre än den värd gården ($ 0,12 / KW / h) Jag föredrar fortfarande att leverera gruvarbetarna till värd centrum.

Totala kostnader hittills:

Gruvarbetare

# 8211; $ 8750

Frakt

# 8211; $ 277

Värd pris per dag

# 8211; $ 4,587

Elkostnad

# 8211; $ 0,12 / KW / timme = $ 2,88 / KW / dag

Så nu när jag redo är det dags att se hur många Bitcoins jag kan få ut av dessa barn. Min dagliga utgifter lägga upp till $ 7,467 vilket innebär att jag kan köra dessa gruvarbetare för 130 dagar innan jag får slut på pengar. Jag lägger alla variabler i en Bitcoin mining lönsamhet calculatorand försöka räkna ut hur mycket BTC jag kommer att kunna generera.

Resultatet....well det beror :) eftersom vissa variabler måste gissa olika räknare kommer att visa olika resultat. Men ingen av de räknare jag använde visade att jag kommer att göra mer än 25BTC genom gruvdrift. De flesta räknare föreslog jag ska göra runt 23BTC (nästan head to head med att köpa Bitcoins) och några föreslog jag ska göra så lite som 10BTC. Jag kan inte säga vilka som är mer exakt eftersom många gissningar beaktas med dessa räknare. Tänk på att det finns också en tidsfaktor där du får pengar 4,5 månader efter att du har gjort din första investering.

Så vem är vinnaren?

Jag antar att om du tittar på gruv som en långsiktig investering än kanske det kan generera dig fler mynt i det långa loppet, men det är också mycket mer riskabelt. Först av allt gruvarbetare kan bryta ner, och även om du värd dem någonstans olyckor gör händer. Dessutom finns det inget sätt att veta hur högt eller lågt kommer Bitcoin gruv svårt räckvidd så siffrorna kan ändras drastiskt. Om du vill ha en omedelbar vinnare än jag skulle definitivt gå med att köpa Bitcoins istället för gruvdrift dem.

Kom ihåg att detta inlägg var främst teoretisk och det finns en hel del krångel och oväntade händelser jag inte tar hänsyn (sjöfart förseningar främst), men det bör ge dig en idé om vad man ska ta hänsyn till innan du hoppar in Bitcoin mining.

Relaterade nyheter


Post Tacocoin

Coinbase mot Circle - försökt båda med $ 500 här är vad jag hittade

Post Tacocoin

AvaTrade Bitcoin Trading recension

Post Tacocoin

Antminer S9 recension - 6 saker du behöver veta innan du köper

Post Tacocoin

Letar du efter ett Bitcoin-alternativ? Här är 6 mynt att överväga

Post Tacocoin

Nybörjarens guide till de bästa VPN-tjänsterna 2016

Post Tacocoin

CryptoSteel recension (brände den ner, sprang över den och krossade den till marken)

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 recension - Varför Reddit användare klagar över denna Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading recension

Post Tacocoin

Coinbase missbrukar sina referensprogram deltagare?

Post Tacocoin

Coinbase mot Btc-e mot BitStamp - Var ska du köpa Bitcoins?

Post Tacocoin

De bästa Bitcoin-annonsnätverken granskades

Post Tacocoin

Antrouter R1 recension - Antminers Wireless Miner