Bitsed review - En Plug & Play Full Bitcoin Node | Swedish.globalsciencecollaboration.org

Bitsed review - En Plug & Play Full Bitcoin Node

Bitsed review - En Plug & Play Full Bitcoin Node

Den Bitcoin nätverket stöds av olika datorer (även känd som noder) som kör Bitcoin programvara. Det är vad som skapar en decentralisering av systemet - det faktum att tusentals datorer runt om i världen äger en fullständig kopia av blockchain och validerar varje transaktion som går igenom.

Ju fler noder systemet har, desto mer manipulera. Just nu finns det 5655 nodesthat stödsystem. I det förflutna har jag skrivit mycket om hur du kan hjälpa nätverket genom att inrätta en egen nod hemma, men processen kan vara lite skrämmande för nybörjare eller personer som inte har omfattande teknisk kunskap.

Idag har jag vill granska Bitseed- en produkt som påstår sig vara en "plug n play" nod för den genomsnittlige användaren. Bara koppla in den i din router hemma och du är omedelbart en del av Bitcoin nätverket genom att köra din egen personliga nod. Naturligtvis kan du alltid använda din dator för detta, men då du skulle behöva ge bort en stor del av utrymme från hårddisken för att ladda ner Blockchain till maskinen.

Med Bitseed saker är enklare. Maskinen levereras med den senaste Bitcoin version och blockchain redan installerad (vid tidpunkten för leverans av förstås). Utvecklarna hävdar att allt som återstår är att driva upp och ansluta den till en Internet-anslutning.

När du beställer Bitseed kan du välja mellan några olika storlekar hårddisk som sträcker sig från 480GB upp till 2 TB (det finns också en lite version som jag inte kommer att granska här). Storleken på din hårddisk kommer att avgöra hur länge din Bitseed kan fungera som blockchain ökar i ca 45 GB per år (år 2016 den ökade i 43SE). Jag beställde min Bitseed ca 2 månader sedan när det fanns också en 320GB version tillgänglig.

Leverans av Bitseed var ganska rakt fram, men av någon anledning det inte levererades med internationell spårning på grund av kostnadsfrågor. Personligen skulle jag inte emot att spendera några mer dollar för att veta var mitt paket är varje steg på vägen. När du beställer din produkt kan det ta 2-3 dagar tills den levereras. Det beror på just nu varje Bitseed görs på beställning, så någon faktiskt installera den senaste Bitcoin versionen och blockchain på din dator.

Det tog en hel månad för paketet att komma fram till mitt hus, men det är delvis tack vare mitt lands postsystemet som är ganska skit. När det kommer jag kunde knappt vänta med att få igång.

Men det var då det gick söderut...

För grundläggande användning allt du behöver göra är att ansluta Bitseed till routern med hjälp av en Ethernet-kabel och makt upp. När powered, kommer enheten automatiskt att starta inom 2 timmar. Bitcoin kommer ikapp med det aktuella blocket höjd och sedan köra kontinuerligt värd en hel Bitcoin nod.

Så mycket alla användare kan hantera, men jag ville se till att min Bitseed faktiskt fungerar. Så efter att ha avslutat instruktionerna jag försökte komma åt enheten. För att få tillgång till deviceyou'll måste hitta sin IP-adress i hemnätverket. Om detta låter som rotvälska då är vi i samma båt.

Efter lite forskning jag fick reda på att varje enhet som är ansluten till min router (t.ex. Min dator, Bitseed, min iPhone etc.) har en adress i form av siffror. Till exempel i bilden nedan kan du se en dator, en iPad och en skrivare (HPC5....) Som är ansluten till routern men ingen Bitseed.

BTW - För att komma till den här skärmen var jag tvungen att logga in min router, jag använde detta tutorialto förstå hur man gör det.

Så av någon anledning min Bitseed var antingen inte ansluta till routern eller bara inte starta. Jag var ganska mycket förlorad. Så mycket för plug n play...

Jag tillbringade de kommande 4 timmar med techy vänner försöker att felsöka detta på distans, men ingenting tycktes fungera. Jag har skickat Bitseed utvecklare en begäran stöd men de sade att den första utseende det verkar som om hårddisken inte hittades, vilket betyder något fick skadats under transporten.

Till slut bestämde jag att lämna över maskinen till en av mina vänner i Bitcoin ambassaden att ta en titt på det själv. Efter ett par dagar han berättade att han lyckades få det igång utan att göra något speciellt.

Resultatet är att efter 2 veckor av hårt arbete utan någon uppenbar anledning Bitseed var igång i Bitcoin ambassaden i Tel Aviv och en ny nod var stödja Bitcoin nätverket.

När det fungerade jag kunde komma åt min Bitseed kontrollpanel genom att ange enhetens lokala IP-adress i min webbläsare (exakt samma adress Jag försökte hitta tidigare).

Som ni kan se min enhet har cirka 52SE ledigt utrymme vilket innebär att det förmodligen kommer att pågå under resten av 2017. För att kontrollera att min Bitseed är faktiskt en del av Bitcoin nätverket jag kan kontrollera nodstatus via hemsidan för kontrollpanel.

Så min Bitseed kör senaste Bitcoin Core-version (som inkluderar Segwit) och min publik IP-adress är också listade på denna sida. Det enheten har för närvarande 79 anslutningar till andra noder i nätverket.

För att verifiera att min bitseed är för närvarande emot inkommande anslutningar från andra noder jag kan också använda verktyget som tillhandahålls av 21.co vid den nedre delen av denna sida. Allt jag behöver göra är att skriva in min publik IP-adress och klicka på "Check nod". Tänk på att det Bitseed stängs 30 minuter en gång i veckan under den tid det säkerhetskopiera blockchain, Om du försöker nå nod på den specifika tid som du kommer inte att lyckas.

Min slutsats om Bitseed

Idén om en plug n play Bitcoin nod är fantastisk och jag tror att vi behöver något liknande i samhället. Men genomförandet av Bitseedif långt ifrån perfekt. Enheten fungerade inte "som marknadsförs", support var laggar och bara slutat svara på en punkt. Om jag inte var så långlivade att få denna maskin att arbeta jag skulle förmodligen gett upp efter en eller två timmar. Det känns som om det är ett sidoprojekt för grundarna av Bitseed och därför kan du inte räkna med att bli fullt stöd även när du blir en betalande kund.

Jag är ledsen att säga att Bitseed vid sitt nuvarande skick inte är ett bra köp, har större chans att en besvikelse köparen än att göra honom nöjd. Naturligtvis är detta är min egen personliga åsikt efter att ha upplevt vad jag har beskrivit ovan, kan lyckan vara annorlunda.

Relaterade nyheter


Post Tacocoin

Bitstämpelrecension: Är det billigaste utbytet för att köpa Bitcoin?

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor recenserade - är det så säkert?

Post Tacocoin

Min BTCJam Investering Gick bara Bust

Post Tacocoin

Xapo recension: 3 saker du behöver veta om

Post Tacocoin

Bitcoin Kranet WordPress Plugin av 99Bitcoins

Post Tacocoin

Gemini Bitcoin Exchange recension

Post Tacocoin

Bästa Bitcoin Escrow Services

Post Tacocoin

Från TREZOR till LastPASS: Best Password Managers 2017 recension

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet recension - Det är verkligen en cool plånbok

Post Tacocoin

Coinbase mot Btc-e mot BitStamp - Var ska du köpa Bitcoins?

Post Tacocoin

CryptoSteel recension (brände den ner, sprang över den och krossade den till marken)

Post Tacocoin

Den bästa Litecoin-maskinvaran - Antminer L3 Scrypt Miner-granskning