TREZOR mot LEDGER - Hands On Hardware Plånböcker recension | Swedish.globalsciencecollaboration.org

TREZOR mot LEDGER - Hands On Hardware Plånböcker recension

TREZOR mot LEDGER - Hands On Hardware Plånböcker recension

Efter att ha använt TREZOR under en mycket lång tid jag äntligen mina händer på en Ledger plånbok - TREZOR främsta konkurrens.

Det är i grunden en enhet som gör att du kan lagra du privata nycklar på det. Om du följer den här bloggen vet du förmodligen redan att jag är en stor TREZORfan - den första spridda Bitcoin hårdvara plånbok. Jag har också granskat plånbok i det förflutna. Men eftersom fram till idag fanns ingen verklig konkurrens till TREZOR jag hoppade på möjlighet att granska denna coola nya enheten och jämföra de två.

Den Ledger plånbok på höger och TREZOR till vänster.

Ledger har stil bättre stil än TREZOR

När du öppnar upp Ledger paket du genast att märka att det kommer i stil. Andra än Ledger flash själva enheten får du också en PU läder plånbok, en huvudbok säkerhetskort vilken typ av ser ut som ett kreditkort och en kedja bandet huvudboken till halsen om du vill.

TREZOR enhet är ganska otymplig jämfört med Ledgers slankare design. Det är också mycket lättare att bära Ledger runt eftersom det är betydligt mindre än TREZOR.

Ställa in plånböcker - Enkelt och rakt på sak

Installera och ställa in din Ledger kräver användning av en Chrome ansökan. När du skjuter upp programmet från Ledgers webbplatsen du kommer att presenteras med en installationsguide. Under de senaste Ledger plånböcker inte hade en andra skärm som TREZOR, men Nano S är fullt utrustad med på skärmen.

Genom att använda en liten skärm på både TREZOR och Ledger är det möjligt att ställa in enheten även från en komprometterad anordning som gör mig mycket mer tillfreds. Här är ett exempel på hur det fungerar med TREZOR:

Ställa in säkerhets - PIN-kod och återhämtning frö

PIN-koden är ett extra lager av säkerhet för att säkerställa att även om någon stal din Ledger från dig kommer de fortfarande har svårt att logga in på ditt konto. Ange fel PIN-kod 3 gånger och enheten torkar sig ren.

När du har ställt in din PIN-kod är det dags att gå vidare till återhämtning frö. En återhämtning frö är en uppsättning ord som när de sätts samman i en viss ordning kan hjälpa återställa dina privata nycklar om enheten bryts eller förloras.

Detta innebär att även om du helt papperskorgen din Ledgeryou'll fortfarande att kunna återställa alla dina förlorade Bitcoins genom detta frö. Det är också därför det är mycket viktigt att skriva ned det på ett säkert ställe där ingen kan komma åt det eftersom om någon får tag på detta - de kan komma åt dina pengar.

Processen är ganska lik i båda enheterna. Båda visar utsädet på sig själv och inte enheten på datorskärmen så att ingen hacker kan fjärr kopiera den.

Här är en skärmdump av min Ledger återhämtning frö. När jag lägger upp detta det innebär att jag måste återställa denna Ledger enhet eftersom vem som helst kan stjäla mina pengar just nu.

Använda TREZOR och Ledger - kort och koncist

När installationen är klar kan du börja använda din Ledger. Bara anslut flash-enheten, anger din PIN-kod och du är bra att gå. Gränssnittet är mycket intuitivt och kräver inte mycket förklaringar.

De flesta av gränssnittet sker genom knapparna på själva enheten. Kan användas för att bläddra mellan menyn eller skjutas samtidigt för att simulera "välj".

TREZOR använder ett liknande gränssnitt mellan två knappar, men de är byggda på ett mer subtilt sätt i enheten. Inte en big deal men gör det lättare att inte driva dem av misstag .

Eftersom det inte finns något sätt att komma åt din plånbok utan flash-enheten ansluts till datorn skapar en mycket säkrare miljö för att skicka och ta emot Bitcoins. Detta innebär att även om någon känner till din PIN-kod han inte kan komma åt dina mynt eftersom han inte har den fysiska enheten.

Det innebär också att även om den dator som du använder för att skicka Bitcoins från äventyras, eftersom du använder vad som kallas två faktors autentisering (2FA) du fortfarande mindre sannolikt att utsättas för någon form av hot (särskilt man-in-the-middle-attacker).

Domen - vem är bättre? TREZOR eller Ledger?

I ärlighetens namn kan jag inte säga något dåligt om Ledgeror TREZOR plånboken. Jag har använt både TREZORand Ledger under en lång tid nu och de båda är faktiskt bra produkter.

Båda dessa plånböcker kommer att ge dig dina pengar är värt endast Ledger Nano S gör det på ett billigare sätt. För närvarande kostar ca $ 30 mindre än TREZOR. I slutändan Jag antar att det handlar om att vem du föredrar bättre när det gäller design och anseende.

Ledger är slankare, men TREZOR hade funnits under en längre tid. Det är ditt beslut.

Relaterade nyheter


Post Tacocoin

Bästa Ethereumplånboken (2018 Uppdatering) - 5 alternativa granskningar

Post Tacocoin

Bitstämpelrecension: Är det billigaste utbytet för att köpa Bitcoin?

Post Tacocoin

Coinbase review: 6 Kontroversiella problem du måste vara medveten om

Post Tacocoin

Kraken review - Är denna Bitcoin Exchange pålitlig?

Post Tacocoin

Ledger Nano S recension - Är det här Bitcoin Wallet Better Than TREZOR?

Post Tacocoin

GDAX recension - Coinbase Advanced Exchange, hur bra är det?

Post Tacocoin

Recension: Paxful mot lokala bitcoins

Post Tacocoin

Coinbase mot Btc-e mot BitStamp - Var ska du köpa Bitcoins?

Post Tacocoin

EToro Cryptofund recension: Investering i Bitcoin, Ethereum och mer

Post Tacocoin

Billion Mynt (TBC) recension - Hur en bluff går Bust

Post Tacocoin

BTC Robot recension - är det en bluff? Verkliga resultat från bitcointalk-användare

Post Tacocoin

Gemini Bitcoin Exchange recension